#ComHoVeus #39 | Màlaga – Nàstic (2-1)

El Nàstic cau a Màlaga per 2 gols a 1 i haurà de remuntar a Tarragona. Dos errors van condemnar a l’equip en un partit que va deixar moltes opinions i sensacions. La realitat és que un resultat per la mínima serveix al Nàstic per pujar a Segona Divisió A. Carles Cortés i Antoni Pinilla reflexionen sobre les jugades polèmiques del partit, els errors que van marcar l’equip i com hauria de plantejar afició, jugadors i cos tècnic el partit decisiu dissabte a les 21h de la nit al Nou Estadi Costa Daurada.

El minut a minut del Com Ho Veus?

PUBLICITAT

Carles Cortés (0:05): “La que farem ara, és una de les entradetes més difícils de la temporada. Del partit de Màlaga, podem extreure tantes lectures, tantes sensacions, tants sentiments, i tantes opinions… que tots els pensaments poden ser vàlids. No sé si útils, però vàlids. Per a mi, personalment, el més important és que l’eliminatòria està oberta. Una victòria mínima ens serveix: 1 a 0, 2 a 1, 3 a 2. 4 a 3… ens serveix. Podem donar moltes voltes a les coses, però la victòria mínima és la raó més important.”

Carles Cortés (0:40): “Hem d’omplir el camp, que ho farem. Estar amb l’equip, que hi estarem. Animar, que animarem. I aviso: hem d’obrir el camp dues hores abans com a mínim. I que l’animació ha d’estar fora, però també dins. Ha de ser la conjura més gran mai vista a Tarragona. Per aconseguir una victòria per la mínima. Punt.”

Carles Cortés (1:08): “A partir d’aqui, no podem concedir gols “fàcils”. Error de concentració en el primer, penal absurd en el segon, hem d’aprofitar una ocasió al minut 2 si la tenim… si aprofitem això, hi haurà festa final. I el tema de l’àrbitre: per mi, és un errror fixar-nos en ell. No serveix de res. Com a excusa, pot anar molt bé, tothom ho fa al futbol actual. Però no serveix de res. Mireu l’altre eliminatòria…”

Carles Cortés (1:40): “A Màlaga, no ens van xiular un penal… és veritat, però tampoc a ells. I la imatge de còrner, després de veure la imatge lateral, em genera molts dubtes. Ahir, tenia una xerrada molt interessant al voltant dels àrbitres. Pressionem, o no? Aixequem la veu, o no? Protestem, o no? Algunes persones pensaran que és necessari, altres pensarem que no ho és. Ja us aviso que si es confirma la designació arbitral que m’apuntaven… malpensareu. Ho deixo aqui i així. Però el partit, dissabte, a les 21h… només depèn de nosaltres.”

Antoni Pinilla (3:30): “No és un resultat bo. Pensavem que l’equip podia treure un resultat positiu, i es va demostrar: l’equip va estar el partit. Però l’equip va cometre algunes errades. De fet, no és un resultat dolent per què amb qualsevol victòria, et val. Un Màlaga que va demostrar ser un bon equip, però assumible. Té un bon potencial, molt ben preparat però repte assumible per aquest Nàstic. Ens hem de centrar en les qüestions futbolístiques i en els 90 minuts.”

Antoni Pinilla (5:40): “Em quedo com a missatge el que va enviar Joan Oriol quan va acabar el partit. Va actuar com un vertader capità. Li van preguntar sobre la decisió arbitral i ell es va centrar en el partit. Es va centrar en les errades i aquest cas, difereixo en què van ser “petites” errades. Per mi, l’ocasió de Godoy havia d’acabar en gol. De 120 ocasions, marques la majoria de cop. Aquestes, com a davanter, has de fer el gol. Si arribes a marcar, dones un cop moral important.”

Antoni Pinilla (7:20): “La jugada polèmica del còrner? Va ser una errada de concentració. Estàs en un còrner, la pilota està al terra… Avui dia, s’ha d’estar 120% concentrat. Si la pilota està plantada al camp i ben posada… no es premia qui té una pilota a les mans, ni qui vol interrompre el joc… s’intenta donar continuïtat al joc. El que va passar és intentar posar la pilota dintre per què no llencés i al final, això no es premia. Si no intervé directament en el joc, per mi és clara la interpretació.”

Antoni Pinilla (8:20): “Per mi la jugada del penal en contra també és un error major. Un axioma al món del futbol és que una agafada dins l’àrea és molt fàcil xiular penal. És una jugada molt evitable i son errades que et castiguen. En aquestes dues accions, el Màlaga t’ha acabat superant sense ser millor, sense tenir més potencial que tu, i si minimitzes els errors, el Nàstic pot remuntar. El que has de fer el diumenge és minimitzar les errades i no centrar-te en les errades arbitrals.”

Antoni Pinilla (11:20): “No pots qüestionar els encerts del àrbitre. S’ha creat una corrent que no et xiulen un penal des de fa mesos, sense fonament. Es crea un caldo de cultiu per buscar culpables d’una situació que no és justificable amb accions.”

Carles Cortés (14:20): “Vaig preguntar després del partit als jugadors què els havia dit l’àrbitre sobre el còrner i van ser clars. Va dir: “la pilota no interfereix en la jugada”. No és que no va veure la pilota dins al camp, és que va interpretar que no interferia en la jugada.”

Antoni Pinilla (14:30): “Hi ha clubs que entenen que no pots focalitzar-te en l’àrbitre. En el meu cas, protestava molt als àrbitres. Però l’ascens a Primera em va fer canviar el xip. Per què vaig entendre que no servia de res protestar a l’àrbitre. Recordo que va ser un company que em va fer veure que s’havia de parlar bé als àrbitres. Si l’elogies quan ho fa bé, si hi parles tranquil·lament… les coses et van millor. No per què et xiulin a favor, sinó per què et centres en fer-ho tu de la millor manera.”

Antoni Pinilla (22:00): “El Nàstic ja sap que es trobarà, i minimitzar el perill de Roberto, que ens va demostrar tot el que lofereix en atac. Jo l’havia vist durant la seva carrera i només li faltava el gol. Aquesta temporada ha explotat aquesta faceta amb tots els recursos que va demostrar tenir.”

Antoni Pinilla (23:00): “Penso que el Nàstic pot fer mal a la tornada. L’equip ha de tenir la confiança que si fa les coses que ens ha demostrat durant la temporada… té molts números de guanyar l’eliminatòria. Oblidem i aprenem de les errades del partit d’anada. Si l’equip demostra la solidesa defensiva, la contundència en atac… hem de ser optimistes i l’equip ho té a la mà.”

Antoni Pinilla (25:05): “Hem de fer un gol. Tothom signaria guanyar 1 a 0 i marxar a la pròrroga. Per guanyar 2 a 0, primer has de fer l’1 a 0. Tothom vol guanyar per 3 a 0, 4 a 0… però la realitat és que necessites un gol per remuntar l’eliminatòria. Que ho fas per més gols? Perfecte. Però necessites guanyar per un resultat per la mínima.”

Antoni Pinilla (33:20): “A l’estadi es viurà un gran ambient i serà molt important la gent que ve amb il·lusió, aa viure per primer cop un moment històric com aquest, la gent jove que s’ha vist pel Nou Estadi amb la il·lusió d’enganxar-se amb l’equip… Ens hem de quedar amb el que es viurà dissabte al Nou Estadi.”

PUBLICITAT