#Comhoveus? #8 – Fuenlabrada – Nàstic (2-1)

El Nàstic va encaixar a Fuenlabrada la primera derrota de la temporada però manté el liderat amb un punt d’avantatge davant la Ponferradina i dos al Real Unión de Irún. Com cada setmana, Antoni Pinilla i Carles Cortés analitzen el partit de l’equip de Dani Vidal i reflexionen sobre el joc, l’alineació i el futur immediat que passa pel partit contra la Real Sociedad B (diumenge, 17h) al Nou Estadi.

Els titulars del Com ho veus?

PUBLICITAT

Carles Cortés (0:20): “Un parell d’històries que m’han vingut al cap després de la derrota contra el Fuenlabrada. La primera: una conversa que va arribar després d’una derrota amb un entrenador. Servidor, li va dir: una derrota potser va bé, perquè així… la resposta de l’entrenador va ser clara i concisa: mai és una bona notícia perdre. La clau, serà la gestió de l’entorn, tothom en el seu lloc per què sabiem perfectament que algun dia arribaria la derrota.”

Antoni Pinilla (2:44): “Les derrotes que no arribin. Vius al dia i et trobes situacions de la vida que s’ha de saber gestionar. Però no agrada a ningú haver de gestionar una derrota quan arriba. Entrenadors, jugadors… volen manegar-se en la victòria. Al llarg de la setmana amb jugadors, entrenador… que s’ha de saber païr la derrota. No hi ha derrotes que serveixin.

Antoni Pinilla (4:02): “Pots positivitzar les derrotes, però mai pots donar una derrota per bona.”

Antoni Pinilla (4:50): “L’any passat l’equip si tenia la pressió, per què amb les derrotes l’equip anava a remolc i estava obligat a guanyar i això generava una gran pressió. La qüestió emocional compta sempre en el futbol. La derrota forma part de la categoria. Avui, seguint l’equip com a líder, pots païr millor les derrotes.”

Antoni Pinilla (6:40): “A partir d’ara s’ha de consolidar el liderat i que la derrota quedi en anècdota. Esperem que sigui un ensurt, però que es doni continuïtat al que hem vist fins ara.

Antoni Pinilla (8:00): “A tothom li costa guanyar, no hi ha equips que marquin diferències com a Primera Divisió podriem pensar que son el Barça o el Real Madrid. Per pensar que la Ponferradina, el Lugo o la Real B han començat bé. Per exemple, el Depor es troba en zona de descens i això si que és pressió. Als equips de dalt els hi costa guanyar.”

Antoni Pinilla (9:04): “Tot el que haviem vist de positiu, el que haviem vist a l’àrea pròpia… precisament quan arriben aquest tipus de jugades… no hem de dubtar d’aquest equip i en la linia del què haviem vist.”

Antoni Pinilla (11:05) (sobre el canvi de Trigueros per Dufur a la mitja part): “Als entrenadors els hi agrada mantenir la columna vertebral fixe i els dos centrals son vitals. Venim d’una temporada passada en què el nivell defensiu els centrals els va mancar. a nivell de rendiment De fet, coincideix el canvi de Trigueros per Dufur a la segona part, coincideix en què el primer minut marca Borja i canvia el guió del partit. Quan marques a l’inici de la segona part, fa que no corrris tants riscos i en aquell moment li va tocar tot.”

Antoni Pinilla (14:30) (sobre la titularitat de Gorostidi en detriment de Montalvo): “No sé si és una qüestió que no veia clar que entrés Montalvo, però crec que és anecdòtic i finalment, serà Montalvo qui es faci en el lloc. Quan vens d’una derrota et qüestiones situacions i jo crec que a la propera setmana tornarem a veure a Montalvo.”

Antoni Pinilla (16:13): “El Nàstic és un equip que les ocasions que tingui, les ha d’aprofitar. Els jugadors han de mentalitzar-se per què, quan tinguin 2 ocasions, les materialitzis. En aquesta categoria, quan t’avances tens gran part de la feina feta. Quan tens 4 o 5 ocasions, les has de materialitzar per què sinó et penalitza molt, com per exemple la ocasió que va tenir Jaume Jardí. El Nàstic està en la línia de la mitjana.”

Antoni Pinilla (18:04): “A l’atac, el pal de paller és Pablo Fernández. És el jugador cabdal per l’entrenador. A partir d’aqui, segons el rival i el partit, juga amb Gorka Santamaría com vam veure ahir o combinar-ho amb altres jugadors com Jardí o Andy Escudero. En funció del què espera del rival i el guió del partit, Dani Vidal va canviant les peces segons com imagina el partit.”

Antoni Pinilla (19:15) (sobre el proper partit, la Real B): “Els filials tenen jugadors amb molt bon nivell i la Real és un equip sòlid. Per mi, és aquest tipus d’equip que es defensa molt bé amb pilota. No els fas ocasions i no permeten que l’equip contrari agafi ritme. Tenen també continuïtat al futbol professional i això els fa molt bon equip. Serà un partit molt interessant.”

Antoni Pinilla (22:20) (sobre l’horari del proper partit, diumenge a les 17h): “Per mi, l’horari de diumenge a les 17h de la tarda és ideal i sobretot a la tardor, que acompanya el temps per anar a veure el futbol.”

PUBLICITAT