#TGNinfo | Adjudicada la redacció del projecte per fer el tercer carril a l’AP-7 entre l’Hospitalet de l’infant i Amposta. 

El Ministeri de Transport ha adjudicat la redacció del projecte per fer el tercer carril a l’AP-7 entre l’Hospitalet de l’infant i Amposta. 

PUBLICITAT

El projecte, adjudicat per 3,4 milions d’euros), s’inclou en les actuacions de millora de l’autopista després de l’alliberament dels peatges, que ha suposat un increment notable de trànsit en aquestes vies. 

Segons el govern espanyol, les obres per aquest tram de 38,3 quilòmetres ascendiran fins als 162 milions d’euros.

La jornada també ens deixa una notícia de pes en l’àmbit econòmic. Avui s’ha segellat l’acord entre empreses i estibadors, que desbloqueja un conflicte que feia un any que durava. 

L’acord contempla l’ampliació de la plantilla d’estibadors amb 40 nous professionals. Serà vàlid fins al 2029 i permetrà incrementar un 34% la capacitat de càrrega i descàrrega de vaixells. 

El president de l’Autoritat Portuària, Saúl Garreta, que ha mediat en el conflicte, celebra l’acord, però remarca que només es tracta d’un primer pas. 

De manera immediata, es preveu la incorporació de 19 estibadors. Els altres 21 s’afegiran a finals d’any, una vegada hagin finalitzat el període de formació.

El pròxim simulacre del Pla de Seguretat Exterior de la Química, el Plaseqta, es farà el 30 de novembre. 

L’escenari serà una empresa de Cosntantí i l’exercici inclourà el confinament de tots els treballadors d’aquest polígon. 

En conjunt, el simuladre afectarà dues-centes empreses i uns 3 mil treballadors. 

Se simularà una fuita tòxica en una de les indústries químiques del polígon. S’activaran les sirenes ubicades a Mas Ventura i a l’avinguda Europa. També s’enviaran missatges al mòbil i s’activaran tots els cossos de seguretat. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que amb aquest exercici es pretén que totes les empreses tinguin clar com haurien d’actuar en cas d’un accident real. 

De fet, s’ha escollit aquest escenari perquè l’incendi en una fàbrica de sofre al polígon de Constantí el novembre de l’any passat, va evidenciar que moltes empreses no sabien com actuar. 

Inspecció de Treball obre quatre expedients sancionadors a IQOXE per “incompliment greu” de la normativa laboral. N’ha informat el sindicat Comissions Obreres, que és qui havia interposat les denúncies. 

Les demandes del sindicat es basen en la presumpta vulneració del dret de vaga, llibertat sindical i incompliment de plans d’igualtat i prevenció de riscos laborals. 

Segons CCOO, en tots els casos la Inspecció de Treball “considera provat” l’incompliment de la normativa. Així s’ha iniciat el procediment perquè l’autoritat laboral competent imposi a l’empresa la sanció corresponent.

Una dona de 77 anys ha mort després de ser rescatada de l’aigua a la platja d’Altafulla. 

Els fets es van produir al matí, cap a tres quarts d’11 i la dona va morir unes hores després a l’hospital de Santa Tecla, on l’havien rescatat en estat crític. 

Aquesta és la tretzena persona que mor ofegada a Catalunya des que va començar la temporada de platges, fa un mes. Les platges tarragonines acumulen vuit d’aquestes morts. 

La darrera havia estat justament aquest dimecres a la platja de la Paella de Torredembarra. 

L’Ajuntament de Tarragona ha obert la licitació per redactar el projecte museogràfic del Fòrum de la Colònia. 

La rehabilitació i millora de l’accessibilitat del Fòrum de la Colònia comptarà amb un pressupost de 3 M€

Els projectes museogràfics es poden presentar fins al 21 de juliol, abans de les 14 h, a la seu electrònica de l’Ajuntament i l’import màxim de la licitació és de 17.883,80 EUR.

Tarragona acull aquest diumenge la final del Campionat de Catalunya de beisbol

És la primera vegada en la història del beisbol català que una final es disputa a la demarcació de Tarragona. El partit, que compta amb la col·laboració de Tarragona Esports, enfrontarà el Club de Beisbol Wolves de Tarragona i el Club de Beisbol Barcelona, els quals es disputaran el títol de la 2a Divisió catalana. El partit estarà obert a tota la ciutadania de forma gratuïta.  

Tosca, la nova producció operística amb segell tarragoní, s’estrenarà el 28 de juliol. 

El projecte està liderat de nou pel prestigiós baríton tarragoní, Àngel Òdena, que fa dos anys ja va estirar del carro de Rigoletto, la primera òpera produïda a Tarragona. 

En aquesta ocasió, però, bona part del finançament prové de patrocinadors i l’aportació pública és menor, si bé l’Ajuntament de Tarragona finalment també participa del projecte i ha cedit el Metropol per fer els assajos. 

En una entrevista a Carrer Major, Àngel Òdena, destaca que la posada en escena d’aquesta Tosca serà espectacular. 

Els papers principals seran interpretats per Venessa Goikoetxea, Alejandro Roy i Àngel Òdena. La música la posarà la formació camptarragonina Camerata XXI. 

PUBLICITAT