#TGNinfo | El Parlament considera la Vall d’Hidrogen “estratègica” per transformar la química del Camp de Tarragona

El Parlament considera la Vall d’Hidrogen “estratègica” per transformar el pol industrial químic al Camp de Tarragona.

hidrogenverd
PUBLICITAT

La cambra catalana ha aprovat avui una moció d’ERC que incideix en la importància d’aquest projecte per actualitzar la química i avançar en la reducció d’emissions de CO2.

Hi han votat a favor tots els grups menys la CUP, que s’hi ha oposat, i Vox, que s’ha abstingut.

En la moció també s’urgeix al govern espanyol per implementar les xarxes elèctriques tancades a la indústria.

En canvi el Parlament ha rebutjat la moció que havia presentat la CUP per aturar Hard Rock.

Acte important aquesta tarda a Montblanc. El Grup Bon Preu hi explicarà els detalls del seu nou centre logístic. 

Aquest s’ubicarà al nou logis Montblanc i suposarà una inversió de 50 milions d’euros i la creació de 500 llocs de treball.

Aquest centre logístic donarà servei a tots els supermercats que l’empresa té al sud de Catalunya i Ponent.

En paral·lel continua el malestar a una de les empreses destacades del territori, la LEAR de Valls. 

Un centenar llarg de treballadors enginyers s’han concentrat aquest migdia a les portes de l’empresa. Denuncien un retrocés en les negociacions pel nou conveni col·lectiu.

Els treballadors de Lear reclamen una pujada salarial conforme a l’IPC, així com regular el teletreball, una modalitat que la direcció no vol incloure en el conveni.

I ahir al vespre, un centenar de persones es van concentrar a Reus per denunciar la deportació de Mohamed Said Badaoui. 

Exigeixen el seu retorn i afirmen que la seva expulsió del país és una mostra de racisme institucional.

El seu germà anunciava que presentaran una querella per denunciar el cas i reclamar que pugui tornar a Reus, on ha viscut i ha fet activisme els darrers 30 anys.

Badaoui ha estat expulsat arran d’un informe policial que l’acusa de fer apologia i proselitisme de plantejaments gihadistes. Ell i el seu entorn sempre ho han negat i han denunciat que la policia no n’ha aportat cap prova.

Mor un conductor en un accident de trànsit a Montblanc

Els fets van passar ahir, cap a les 7 de la tarda a la carretera C-241d. Per causes que s’investiguen, el cotxe que conduïa la víctima ha sortit de la via. L’home viatjava sol. En el que va d’any han mort 148 persones a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

L’IRTA alerta que la campanya de l’oli es rebaixa a la meitat per culpa dels fenòmens climàtics “atípics”

La sequera acumulada i els matins calorosos de la primavera, així com l’avançament de la collita, han provocat un baix rendiment en les olives. Malgrat la rebaixa de producció, els investigadors apunten que la qualitat de l’oli es manté. L’estudi en què es basa l’IRTA té en compte totes les varietats d’oliva de l’estat espanyol, si bé les dades no es poden extrapolar a tot el territori ja que en algunes zones la producció ha estat una mica més alta.

En clau local, destaquem una nova acció per reivindicar l’ús social de l’edifici del carrer Santiyán, a la Part Baixa de Tarragona. 

Els veïns del barri del Port tornen a reivindicar aquest dissabte l’ús social de l’edifici del carrer Santiyán. Aquest edifici de propietat municipal està des de fa temps en desús i ha estat portat al plenari local per la seva conversió en un local social pel barri.

En l’acció de dissabte s’empaperaran les portes de l’edifici amb diaris. La intenció és enganxar els papers donant lloc a siluetes de persones que simbolitzaran “la vida i activitat que es reclama per aquest espai”.

Arrenca la nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. 

L’Ajuntament ha obert la convocatòria per presentar treballs a les diferents categories.

Són 33è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, el 23è Premi-beca de traducció Vidal Alcover i el 26è Premi de narrativa curta per Internet Tinet. L’organització atorgarà també en aquesta edició per segona vegada el premi Montserrat Abelló, a la trajectòria en l’àmbit de la traducció literària en català.

El Pin i Soler de novel·la està dotat amb 21 mil euros.

PUBLICITAT