#TGNinfo | El pressupost de Tarragona del 2023 puja 186 MEUR

L’equip de govern de Tarragona ha presentat avui el detall del pressupost de l’any vinent, que puja a 186 MEUR. 

Fortuny pressupost
PUBLICITAT

La major part es destinarà a fer front a la despesa corrent, que s’incrementa de forma substancial. 

10,8 milions es destinaran a inversions. Hi destaquen els 3 milions i mig que l’Ajuntament aportarà per finançar projectes vinculats als Fons Next Generation de la Unió Europea. 

El regidor d’Hisenda, Jordi Fortuny, ha assenyalat que seguiran negociant fins al darrer minut, perquè els pressupostos es puguin aprovar en ple. 

També ha remarcat les pèrdues que es produirien si els comptes no prosperen. 

Els comptes han superat avui el primer tràmit a la comissió municipal d’Hisenda, on han aconseguit l’abstenció del PSC, Comuns i els regidors no adscrits, mentre que Ciutadans i PP hi han votat en contra. 

I a Reus, Carles Pellicer ha fet balanç dels seus 12 anys de mandat. L’alcalde ha destacat l’estabilitat financera que s’ha assolit. 

Pellicer ha anunciat inversions destacades per l’any vinent, que haurà de gestionar el nou govern que surti de les eleccions de maig. Entre aquests hi ha el Centre Cívic Gregal, ja licitat, i el projecte de l’antiga Hispània. 

En fer balanç, l’alcalde ha destacat la recent inauguració del Centre Social El Roser, però sobretot la gestió econòmica de l’Ajuntament que ha aconseguir reduir substancialment el nivell de deute. 

L’alcalde de Reus ha fet balanç en un esmorzar amb la premsa, acompanyat dels seus socis de govern. Entre els projectes que també s’han destacat és la pròxima implantació del servei de bici compartida. 

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat l’estudi informatiu per construir el nou ramal ferroviari entre Picamoixons i Valls. 

Els treballs tindran un pressupost de 332 mil euros i consistiran a definir i analitzar les diferents alternatives per fer el ramal que facilitarà la mobilitat entre Valls i Tarragona. 

En concret, el document dissenyarà els enllaços en les línies Madrid-Barcelona i Plana Picamoixons-Reus, que permetran establir els serveis de rodalies a la capital de l’Alt Camp. Amb aquest anunci, es compleix el compromís de la ministra Raquel Sánchez, fet durant la seva visita a les obres del coll de Lilla de l’A-27 divendres passat.

Repsol ha invertit ja 300 MEUR en descarbonització a Tarragona

N’ha parlat el director del complex, Javier Sancho, en una entrevista al Bon dia Tarragona de Ràdio Ciutat, en què també ha fet un balanç positiu de la parada tècnica de la refineria, la més llarga que s’hi ha fet mai. Ara la planta ja torna a estar a ple rendiment. 

Les millores introduïdes permeten avançar en la descarbonització, en una reducció de 32 mil tones de CO2 a l’any. 

Sancho ha avançat que el següent pas serà una gran parada tècnica a Repsol Química, a principis de 2024.

Tot plegat s’emmarca en el full de ruta de Repsol que preveu invertir 1.400 milions d’euros per aconseguir les emissions zero el 2030. 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha criticat el nou Fons de Transició Nuclear en la sessió de control al Govern. 

En la seva compareixença al ple del Parlament, i responent una pregunta d’ERC, Torrent ha afirmat que en la reforma del Fons Nuclear han primat els interessos partidistes, pensant en les municipals. 

Ha afirmat que, amb els canvis introduïts a partir de la iniciativa del PSC, s’han vulnerat els principis amb què es va concebre aquest fons. 

El conseller s’ha expressat així en una resposta a la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que també s’ha queixat que tirés endavant la proposició per modificar la llei i ha denunciat que es genera “municipis de primera i de segona”.

El Magatzem Reial al Moll de Costa de Tarragona es consolida

Enguany es tornarà a fer al Refugi 1 i es podrà visitar del 27 al 30 de desembre. 

Aquesta en serà la tercera edició i els infants hi podran descobrir com es preparen tots els regals i s’ultimen els detalls de la cavalcada de la Nit de Reis. 

La principal novetat d’enguany és que el Magatzem Reial incorpora al seu equip de patges a diferents usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la discapacitat. 

A més, estrena imatge, que ha estat dissenyada per Octavi Torné

PUBLICITAT