#TGNinfo | L’Ajuntament de Tarragona prepara uns pressupostos “d’economia de guerra”

L’equip de govern de Tarragona està ultimant els pressupostos de l’any vinent, que el tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Jordi Fortuny ha qualificat d’economia de guerra.

plenari ricoma
PUBLICITAT

Els comptes incidiran en l’estalvi energètic, la inflació i les inversions relacionades amb els Fons Next Generation.

En una entrevista al programa Bon dia Tarragona de Ràdio Ciutat, Fortuny ha exposat que estan treballant, també a Madrid, per poder accedir a més vies de crèdit.

La voluntat de l’equip de govern de Tarragona es poder aprovar els pressupostos abans del 31 de desembre.

I a Reus, l’Ajuntament ha dotat amb 2,4 milions el Pla d’Impuls Econòmic i Social. 

Amb ell, el consistori vol ajudar a la ciutadania i les empreses a fer front a la inflació, que tot i que s’està moderant, continua sent molt alta.

L’alcalde, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, han presentat avui els detalls del Pla, en una trobada amb els agents econòmics i socials de la ciutat.

El projecte inclou mesures per fomentar l’ocupació i impulsar l’activitat econòmica. Entre les iniciatives que inclou hi ha una nova edició dels Bons Reus, dotada amb 400 mil euros, nous espais de coworking a Redessa i la redacció del nou projecte del nou mercat del Carrilet.

Tarragona comptarà amb un nou jutjat del social. Així es contempla en el Reial Decret aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres. El text recull la creació de 70 unitats judicials noves arreu de l’Estat, per fer front a l’acumulació de causes. 

A Catalunya es crearan una desena d’unitats judicials noves, la majoria d’ells en l’àmbit de la demarcació de Barcelona. A Girona es crearà un jutjat del Mercantil i a Lleida es crearà una plaça de magistrat per a la secció segona de l’Audiència Provincial.

Al partit judicial de Tarragona, com ja hem dit, es crearà un nou jutjat del social.

Més d’un miler d’alumnes de primària participaran en les activitats de la Setmana de la Ciència que organitzen la URV i l’AEQT. 

Els tallers es faran fins al 25 de novembre al Campus Sescelades i se centraran en els polímers, molècules llargues i complexes, amb propietats especials com les que conformen els plàstics.

El rector de la URV, Josep Pallarès, destaca la importància de despertar noves vocacions científiques, sobretot entre les dones que encara són minoria en les disciplines més tècniques.

A banda d’aquests tallers per als estudiants, la Setmana de la Ciència compta amb un ampli programa d’activitats a la demarcació.

Alumnes d’Holanda, Anglaterra i Barcelona visitaran Torredembarra, per estudiar el seus camps de dunes experimentals. 

Els primers ja han arribat. Els responsables dels seus instituts han destacats les possibilitats que ofereix l’espai per aprendre a fer estudis de camp.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat aquest matí en roda de premsa que aquest interès de la comunitat científica i educativa permet posar en valor l’espai experimental.

A la platja de la Paella de la Torre ja hi ha tres camps de dunes. El primer es va impulsar fa deu anys, amb la participació del GEPEC.

Demà dijous arriba el primer dels diàlegs del festival SCAN de fotografia

El títol de la jornada és  “Llums, càmera, trets. Guerra i cultura visual”

a investigadora especialitzada en Fotografia Contemporània i Història de la Fotografia, Arola Valls, encetarà aquest cicle de xerrades amb “El caràcter depredatori de la imatge fotogràfica”, que analitzarà l’analogia entre la càmera fotogràfica i una arma de foc en els conflictes bèl·lics contemporanis. La cita es celebrarà als Serveis Territorials de Tarragona, a cura d’Alexandra Laudo (Heroínas de la Cultura).

Serà la prèvia de l’obertura oficial del festival, divendres.

PUBLICITAT