#TGNInfo | L’Ajuntament de Tarragona s’ha quedat sense els 3,2 milions d’euros dels Fons Next Generation pel Banc

L’Ajuntament de Tarragona s’ha quedat sense els 3,2 milions d’euros dels Fons Next Generation que havia demanat per finançar el projecte per convertir l’antic Banc d’Espanya en un centre de divulgació científica. El projecte, valorat en més de 7 milions, no ha aconseguit prou puntuació en la convocatòria que havia obert l’Estat.

Jordi Fortuny banc españa
PUBLICITAT

Aquesta resolució ha generat dures crítiques per part de l’oposició. L’actual regidor i exalcalde socialista, Josep Fèlix Ballesteros, ha acusat el govern municipal de deixar perdre una oportunitat d’or.

Des de l’equip de govern ja han replicat que es buscaran altres vies de finançament per al projecte del Banc d’Espanya.

El regidor de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha argumentat que no volen endeutar més l’Ajuntament i ha defensat la feina feta amb el projecte que es va presentar a la convocatòria estatal.

Els ajuts Next Generation havien de servir per finançar el 40% de la reforma del Banc d’Espanya, un edifici que està tancat des de fa gairebé vint anys.

En aquesta convocatòria dels Fons Next Generation, destinada a la reforma d’edificis i equipaments públics, s’hi havien presentat un miler de projectes, dels quals se n’han seleccionat 173. D’aquests quatre corresponen a la demarcació de Tarragona. 

Aquests són la rehabilitació de la biblioteca de Roda de Berà, que rebrà 1 milió d’euros, la recuperació de Ca Padró a Valls, per habilitar-hi l’escola de Música municipal, amb 1,8 milions, la rehabilitació del casal municipal de Cunit, que també rebrà 1,8 milions, i el projecte “Vells paisatges, nous usos”, presentat per l’Ajuntament de Deltebre, que en rebrà 950 mil.

Hi ha 15 projectes més a la demarcació, incloent el del Banc d’Espanya, que han quedat descartats.

L’atur ha reculat un 2,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre durant el mes de març. 

Concretament, les llistes de desocupats tenen 891 persones inscrites menys que el mes de febrer. En total, ara al territori hi ha 41.439 persones buscant feina.

El sector serveis lidera novament el descens, amb 917 aturats menys, però també han baixat la indústria, la construcció i l’agricultura. En general, el número de contractes també ha incrementat. N’hi ha un 29% més que al febrer. La variació anual, però, segueix presentant una evolució negativa del 19%.

Les obres per connectar la Conca de Barberà amb el minitransvasament de l’Ebre es licitaran enguany. 

El projecte s’ha dividit en tres fases i costarà prop de 5 MEUR que finançaran l’Agència Catalana de l’Aigua, de la Diputació de Tarragona i els municipis beneficiaris – de moment, Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat.

Enguany es licitarà la primera fase.

El projecte inclou un ramal de subministrament fins a Santa Coloma de Queralt que farà la distribució de l’aigua als nou pobles en la tercera fase. La previsió és que la infraestructura estigui llesta a finals de l’any que ve.

I a Reus, la comissió per una nova cultura de l’aigua aposta per la construcció d’una estació regeneradora.  

La comissió ha acordar demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua que fa l’estudi per poder tirar endavant aquest projecte, que permetria reaprofitar l’aigua que surt de la depuradora

També ha demanat a l’Ajuntament recursos econòmics per recuperar pous i mines municipals. Així mateix es planteja fer millores a la xarxa municipal de reg i distribució d’aigua per aprofitar al màxim aquest recurs.

Tres anys i nou mesos de presó per a l’acusat d’agredir sexualment d’una dona que havia conegut per una aplicació a Reus

En la vista celebrada aquest dimarts a l’Audiència de Tarragona, les parts han arribat a un acord de conformitat. Fiscalia ha rebaixat la petició inicial de dinou anys i mig, al·legant l’atenuant d’alteració psíquica i la de reparació de danys, ja que s’han consignat 5.000 euros de responsabilitat civil. La defensa ha sol·licitat la suspensió extraordinària de la pena. 

Instal·len la primera llamborda stolpersteine a Reus en record al deportat Pere Isern Anton

Isern va ser deportat a Mauthausen l’any 1940 i alliberat a Gusen l’any 1945. La placa que el recorda i li ret homenatge es va instal·lar ahir a la tarda al número 46 del carrer de Sant Tomàs.

Al llarg d’enguany s’instal·laran llambordes commemoratives a les cases de dotze reusencs més del total dels 35 deportats que hi ha documentats.

I més enllà de tot això, 

El festival de cinema FIC-CAT homenatjarà Ventura Pons amb el Premi Montserrat Carulla 2023

El cineasta és el director que ha estat present en més ocasions a la secció oficial del certamen de la Costa Daurada.

D’altra banda, la Sala Trono va rebre ahir al vespre el premi de la crítica a la millor sala de teatre de Catalunya, com a reconeixement als seus vint anys de trajectòria i per projectes com el Festival Internacional de Teatre de Tarragona, el FITT

L’Arxiu del Port presenta el llibre de la història de la torre del rellotge del Port

La publicació, amb motiu del centenari de la històrica instal·lació, es presenta el dimecres 12 d’abril a les 19 hores a l’Arxiu del Port. És obra de l’arxivera Coia Escoda i l’arquitecte Ramon Aloguín.

PUBLICITAT