#TGNinfo | Mont-roig instal·larà un parc fotovoltaic de 96 hectàrees

A Mont-roig s’hi instal·larà un parc fotovoltaic de 96 hectàrees a la futura fàbrica de bateries de l’empresa ILJIN.

PUBLICITAT

L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, ha explicat que el consistori i una empresa local estan negociant amb diversos veïns del municipi la compravenda dels terrenys, que adquirirà la companyia asiàtica, la qual també gestionarà el parc solar.

Morancho ha destacat que per fer possible el projecte també caldrà modificar el pla general.

L’alcalde de Mont-roig també ha manifestat que treballen amb l’objectiu que la fàbrica de bateries pugui obrir el 2024, si bé ha reconegut que tota la tramitació és complicada, per les característiques i dimensió del projecte.

En política destaquem que a Noemí Llauradó li agradaria repetir com a presidenta de la Diputació. 

Llauradó ha passat avui pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona on ha fet balanç del mandat. Hi ha avançat detalls del projecte de gran centre cultural que es vol habilitar a la Savinosa i ha manifestat que la transició energètica és un dels grans reptes de futur. En aquest sentit ha definit com a estratègica l’aposta per la Vall de l’Hidrogen Verd.

En clau política ha assenyalat que seria un honor tornar a ser presidenta de la Diputació.

La presidenta també ha destacat la relació amb la Universitat de Rovira i Virgili per tal de poder impulsar el coneixement a la demarcació.

L’aeroport de Reus va tancar el 2022 amb més de 911 mil passatgers. 

Això suposa que l’ens portuari encara no ha pogut recuperar el volum de viatgers del 2019. Ha aconseguit un 87,2% dels que va registrar l’any previ a la pandèmia.

Per contra, sí que han augmentat el nombre d’operacions en relació al 2019. Concretament, enguany s’han registrat poc més de 20 mil operacions, xifra que suposa un 13,4% més que fa tres anys.

La majoria d’usuaris han estat passatgers de vols internacionals, amb 903 mil viatgers. En vols estatals hi ha hagut 4 mil passatgers. De vols comercials, se n’han fet 6.300, dels quals el 92% eren internacionals.

La carretera local TV-3146 estarà tallada fins al 15 de març per les obres de la futura ZAL del Port. 

De fet, aquesta carretera es veu afectada pel desviament del canal de drenatge d’aigües pluvials de Vila-seca. El tram afectat és de gairebé 1 km i va des de la nova rotonda d’accés a la futura Zona d’Activitats Logístiques del Port de Tarragona, la ZAL, i el carrer Prat de Pons de Vila-seca.

Davant d’aquesta situació, ja s’ha habilitat un itinerari alternatiu pel tram d’aquesta carretera.

L’Ajuntament de Tarragona instal·larà 28 càmeres de videovigilància a la Part Alta. 

El consistori acaba de publicar la licitació del contracte, que té un preu de sortida de 150 mil euros.

Aquest inclou el subministrament del servei, la configuració i implantació de tots els sistemes necessaris per al seu funcionament, i la seva gestió en xarxa amb la Guàrdia Urbana. Un cop en marxa, també inclou el manteniment dels equips, així com l’adequació permanent a la normativa vigent en cada moment. El contracte té una durada de tres anys i quatre mesos. La presentació d’ofertes finalitza el pròxim 27 de gener.

La URV ha adjudicat la primera fase de les obres d’ampliació de la plaça Concòrdia, al Campus Catalunya. 

El projecte preveu crear zona verda, una pista esportiva i un espai pensat per a l’activitat castellera.

La plaça guanyarà 6.400 metres quadrats gràcies a l’ús parcial del solar adjacent. Els treballs duraran uns dos mesos i s’han adjudicat amb un import 242.000 euros a l’empresa Izer Ingenieria y Economia S.L.

En la següent fase, es construirà un edifici central que comptarà amb una sala polivalent, vestidors i magatzem.

Suspès el judici contra tres homes acusats d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa a Tarragona. 

El fiscal i els lletrats defensors han demanat la recusació d’un dels magistrats del tribunal perquè va participar en la fase d’instrucció.

Els fets es remunten a la matinada del 5 de juny de 2017 quan els processats van llençar la víctima des d’una altura de cinc metres a la zona d’oci nocturn del port esportiu de la capital tarragonina. La fiscalia sol·licita una pena de vuit anys de presó per a cada un dels investigats i una indemnització conjunta de 20.000 euros de responsabilitat civil.

La Sala Trono celebra vint anys amb una quinzena d’espectacles de comèdia, màgia i dansa

En la programació d’aquesta primavera, que s’ha presentat avui, destaquen “La dona del tercer segona”, protagonitzada per Àurea Màrquez i el Hamlet 0.1 amb dramatúrgia de Sergi Belbel i protagonitzada per  Enric Cambray.

També hi haurà un Cicle de Dansa i el Festival de Teatre Màgic. Al maig, la companyia tarragonina estrenarà una nova producció pròpia, ‘Tornaria a viure com si fos un llangardaix’ amb Oriol Grau, Cristina Murillo i Marc Piñol, tot un elenc del Camp de Tarragona. A més, la Trono programarà en altres espais de la ciutat, no només dins el Teatre Metropol.

La Sala Trono va obrir a la Part Alta de Tarragona el febrer de 2023 i al llarg de les dues dècades ha aconseguit una mitjana d’ocupació del 78,3%, en 1.200 funcions i 22 produccions pròpies que han fet més de 900 bolos.

PUBLICITAT