#TGNInfo | Troben un nen mort a la platja de Roda de Berà

Aquest dimarts al matí han trobat el cos sense vida d’un nen a la platja Costa Daurada de Roda de Berà. 

PUBLICITAT

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat agents de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, qui es farà càrrec de la investigació. Es desconeixen encara les causes de la mort i la identitat del menor.

Amb tot, des de l’Ajuntament han informat que es tracta d’un nen, d’entre dos i 4 anys. Una vegada feta la troballa del cos, la zona ha quedat perimetrada.

Segons ha detallat l’alcalde del municipi, Pere Virgili, les primeres hipòtesis apunten que podria tractar-se del cadàver d’un nen migrat mort al Mediterrani.

Al voltant de les onze del matí, el jutjat d’instrucció número 7 de del Vendrell, en funcions de guàrdia, ha practicat l’aixecament del cadàver. La jutgessa ja ha obert les diligències i resta a l’espera de rebre els informes forenses i policials. 

L’estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya per estabilitzar la platja d’Altafulla estarà llest abans de l’estiu de l’any que ve. 

Ho ha anunciat, en una entrevista a Carrer Major, el cap provincial del Servei de Costes de l’Estat a Tarragona, Antonio Espanya, que ha reconegut que la platja d’Altafulla, juntament amb la Llarga de Roda i la del Francàs del Vendrell, són les més inestables de la demarcació. 

Antonio Espanya ha avançat algunes de les mesures que s’han posat sobre la taula i ha expressat que l’estudi estarà llest a molt tardar d’aquí a un any. 

El cap provincial de Costes ha advertit que les aportacions de sorra i altres solucions que es plantegen ara deixaran de ser útils d’aquí a 20 o 30 anys, perquè la pujada del nivell del mar les farà inservibles. 

Catalunya viu entre avui i demà l’episodi de calor més intens del que portem d’estiu. 

La calor no és una qüestió menor, sinó que és un problema de salut pública de primer ordre. L’Institut de Salut Global de Barcelona calcula que la calor extrema va causar unes 197 morts a la demarcació de Tarragona l’estiu passat. Aquesta dada es recull en un estudi a nivell europeu, que calcula que el 2022 van morir unes 61 mil persones al continent, per causes atribuïbles a la calor. 

El govern espanyol destinarà 32,2 MEUR a millorar la circulació ferroviària a cinc estacions de les demarcacions de Tarragona i Lleida

Els treballs modernitzaran els sistemes de gestió del trànsit a Almacelles, Raimat, Juneda, Montblanc i Vilaverd.

A Tarragona s’han arrestat quatre persones pels actes vandàlics contra autobusos de l’EMT

La quantificació dels danys que es desprenen d’aquests actes és de 13.000 euros. La responsable de l’EMT, Sònia Orts ha detallat que ja s’han detingut quatre persones i se n’han denunciat nou. 

només en sis mesos, s’han denunciat 18 actes vandàlics. Una xifra que l’any passat es va assolir en dotze mesos.

El Govern de Reus ha iniciat un programa de proximitat de visites als barris de la ciutat per conèixer de primera mà les inquietuds i demandes veïnals. 

El programa fa especial incidència en l’atenció urgent a les incidències en la via pública que es puguin detectar. Per aquest motiu, participen de les visites el regidor de Via Pública, Daniel Marcos; i la regidora de Relacions Ciutadanes, Mar Escoda.

Fins ara, el programa ja ha permès visitar els barris de Mas Iglesias, Montserrat, Muralla, Sol i Vista i Lepanto. I gràcies a aquestes visites s’han pogut gestionar millores en els àmbits de la recollida de voluminosos i restes de poda, la neteja de la via pública, elements de mobiliari públic trencats o l’eliminació de pintades, entre altres.

Ja està en marxa la tercera edició del Casal de l’Autisme de Tarragona. 

Del 3 al 28 de juliol, l’Escola Torreforta acull a 23 infants amb autisme de diferents edats i nivells funcionals. Un any més, el casal ha completat el seu aforament. 

Enguany, l’associació Todos En Azul i el Consell Esportiu del Tarragonès han introduït novetats com ara tallers cognitius adaptats, excursions setmanals i activitats aquàtiques. 

Cap de setmana de concerts de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona

 Després d’una estada de treball a Rasquera, els 65 joves que integren la Jove Orquestra Simfònica oferiran dos concerts a Salou i Amposta, sota la direcció de Diego Martín-Etxebarria

PUBLICITAT