#TGNInfo | Un home mor ofegat a la platja de Torredembarra

Un home de 87 anys ha mort aquest matí ofegat a la platja de la Paella de Torredembarra. Un grup de surfistes l’han trobat inconscient al mar, l’han traslladat fins a la sorra i han alertat el 112. 

PUBLICITAT

Els fets s’han produït passades les 11 del matí i a la platja onejava la bandera groga, per l’estat alterat de la mar. 

Fins a la zona s’hi han desplaçat diverses dotacions de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, del Servei d’Emergències Mèdiques, Bombers i Guàrdia Civil. Tot i les maniobres de reanimació, no ha estat possible salvar-li la vida.

Des de l’inici de la temporada, el 15 de juny, ja han mort 12 persones a les platges catalanes. D’aquestes, set defuncions s’han registrat a les comarques tarragonines. La darrera va ser ahir dimarts a la Llarga de Salou. 

El Govern destinarà 250 milions d’euros per a la millora de la connectivitat de l’AP-2 i l’AP-7, amb actuacions en nou enllaços i la construcció de set noves connexions. 

Els diners hauran de ser una transferència del Ministeri de Transports, i formen part dels 914 milions del protocol signat el passat divendres.

 La consellera de Territori, Ester Capella, ha dit que el govern espanyol ja té sobre la taula els convenis que cal signar per tirar endavant els projectes i començar a treballar el més aviat possible.

Entre els nous enllaços a l’Ap-7 que es faran hi ha els de Banyeres del Penedès i la C-51 al Vendrell, a més de la carretera de Bellisens a Reus. Aquest darrer enllaç no estava inicialment previst pel ministeri. 

Seguim parlant d’infraestructures, perquè el govern espanyol ha anunciat que es destinaran més de 32 milions d’euros per millorar la circulació ferroviària a cinc estacions de les demarcacions de Tarragona i Lleida. 

En el cas de Tarragona, s’han previst intervencions en dues estacions de la Conca de Barberà: les de Montblanc i Vilaverd. Es contempla la instal·lació de nous enclavaments, sistemes de senyalització i telecomunicacions i la integració d’aquestes estacions al Control de Tràfic Centralitzat. 

L’aeroport de Reus registra gairebé 400.000 passatgers durant el primer semestre d’enguany, un 16% més

Durant el mes de juny, han passat per les instal·lacions aèries 165.704 viatgers i aquesta xifra suposa un increment del 7,5% en comparació amb el 2022. Pel que fa al nombre d’operacions, s’han operat 2.170 vols aquest juny, un 10,6% menys en relació amb el mateix mes de l’any anterior. Des de principis d’any, la xifra de moviments d’aeronaus és de 10.126, una dada que representa un augment del 6,3% respecte al mateix període de 2022.

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per desallotjar dos habitatges ocupats, de forma delinqüencial, al barri de Campclar i a la Part Baixa. 

L’alcalde, Rubén Viñuales, va signar dos decrets divendres passat per agilitzar la tramitació que s’empara en la nova normativa catalana. Ha explicat que hi ha nombrosos informes policials que certifiquen la conflictivitat dels ocupes i que no es tracta de casos de vulnerabilitat. 

També ha remarcat que la majoria d’aquests pisos ocupats són propietat de grans tenidors, que no fan res al respecte. 

En el cas dels pisos de Campclar i la Part Baixa, Viñuales ha explicat que els dos expedients oberts ja han finalitzat i que ara ho comunicaran als seus propietaris per tal que hi actuïn. Si no ho fan, sosté, el consistori actuarà perquè s’executi el procés judicial per desallotjar els ocupes. Es tracta de dos habitatges, on s’han produït episodis de violència

El capità del Port de Torredembarra considera que el gran biòtop submarí que s’ha instal·lat davant la costa de la Torre permetrà fer un control molt més exhaustiu de la qualitat de l’aigua del mar. 

Oriol Milà considera que es podrà vigilar millor si s’incompleix alguna normativa o hi ha algun abocament al mar perquè es podrà detectar a través de diversos indicadors. 

Sobre el biòtop, Milà també comenta que permetrà que hi hagi una major presència de flora i fauna autòctona, potenciant la biodiversitat de la zona. Nega també que sigui una font d’atracció per espècies invasores i afegeix que hi ha precedents que ho demostren.

El 15 de juliol hi ha huarà una jornada de mobilitzacions simultànies per demanar un nou model de desplegament de les renovables

L’impulsen 25 plataformes i entitats de defensa del territori, de tot l’estat espanyol, entre les quals hi ha el GEPEC. Tarragona és una de les ciutats on hi haurà una concentració. Serà a les 11 del matí. Totes aquestes accions també es podran seguir en streaming. 

A Reus torna una nova edició de la Fira de Sant Jaume, del 21 al 23 de juliol

L’organitza Reus Promoció amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona. Cal destacar que la fira de Sant Jaume commemora aquest any el seu 678 aniversari, sent una de les fires més antigues de Catalunya. La inauguració oficial de la Fira de Sant Jaume tindrà lloc el divendres a les 20 h i anirà a càrrec de l’ alcaldessa de Reus.

PUBLICITAT