#InfoTardaDaily | 90 serveis dels bombers per les ventades al Camp de Tarragona

Els Bombers han atès una norantena de serveis arreu del país per les ventades, segons l’últim balanç que han fet aquest migdia. 

Foto: Facebook Bombers de Tarragona
PUBLICITAT

La majoria de serveis, 35, s’han efectuat a la regió d’emergències de Tarragona. A l’Ebre, els bombers han fet nou sortides. 

La majoria d’incidències han estat per retirar arbres o branques caigudes, elements inestables de façanes i també per revisar pals i cablejat elèctric. 

En alguns punts de les comarques tarragonines, s’han registrat ratxes per sobre dels 100 km/h. És el cas de Mas de Barberans, amb 110; El Perelló, amb 104; o Mont-roig del Camp, amb 103.

Davant d’aquesta situació, Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Ventcat. 

ERC porta al Consell de Garanties Estatutàries la proposta del PSC per modificar i ampliar el Fons de Transició Nuclear. 

Això implica que la tramitació parlamentària de la proposició de llei queda paralitzada i s’ajorna el debat que s’havia de fer demà. 

Els republicans argumenten que la proposta del PSC ataca el marc competencial que fixa l’Estatut. A més, denuncien que la proposta s’ha fet d’esquena al territori i pot ser contraproduent pels municipis més petits i propers a les centrals. Irene Aragonès és diputada d’ERC. 

El PSC i també Junts han acusat a ERC de filibusterisme per ajornar el debat parlamentari sobre el fons nuclear. 

En els darrers dies els municipis nuclears i els Consells Comarcals afectats s’han manifestat contraris a la proposta de repartiment del fons nuclears plantejada pels socialistes, perquè consideren que els municipis que més els necessites podrien resultar perdent. 

La indústria química de Tarragona reclama poder utilitzar altres tipus d’hidrogen baix en carboni, i no només el verd

L’AEQT afirma que amb aquest hidrogen ja es podrien reduir les emissions del CO2 en un 95%. 

Les empreses del sector han avisat que si no es permet l’hidrogen baix en carboni com a element primari el macrocomplex químic de Tarragona, podria perdre competitivitat. El president de l’AEQT adverteix que l’alternativa podria ser el tancament. 

D’entrada, el govern espanyol aposta únicament per l’hidrogen verd com a vector cap a la transició energètica. Aquest és el que s’obté únicament amb fonts renovables. 

UGT i CCOO demanen sancions a les empreses sense protocol d’assetjament. 

Coincidint amb la proximitat del 25N, els sindicats han tornat a denunciar que la majoria d’empreses no compleixen la normativa i no disposen dels protocols requerits per la llei. 

Alguns d’aquests casos són el de l’Ajuntament de Cambrils, la policia del Vendrell o un dins el sector sanitari de Tarragona, 

L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació el projecte executiu de la remodelació del carrer Orosi. 

El preu de sortida és de 590.001,37 euros i les empreses poden presentar ofertes fins al 14 de desembre. 

El projecte preveu donar prioritat als vianants i dignificar aquest carrer de la Part Baixa, una de les principals vies de connexió entre l’estació de tren i el centre de la ciutat. 

Tarragona se suma un any més a la setmana europea de la reducció de residus. 

Durant quatre dies dos dinamitzadors voluntaris es dirigiran als diferents paradistes dels mercadets de Tarragona, sobretot centrats a plaça Corsini, per oferir formacions sobre com reduir residus i entregaran bosses de tela sostenibles. 

En total hi ha uns 500 lots de bosses de tela que inclouen també una tradicional bossa de pa. 

La reusenca Alba Sotorra es queda a les portes de l’Emmy audiovisual

Estava nominada en la categoria de documentals per “El retonr: la viida després de l’Isis”. 

D’altra banda, un treball de Tarragona Ràdio i dos de Canal Reus són els finalistes a la categoria Camp de Tarragona dels Premis Mañé i Flaquer de Periodisme.

L’acte de lliurament es farà aquest divendres al vespre al Pati del Castell de Torredembarra.

PUBLICITAT