#InfoTardaDaily | Aragonès exigeix a l’Estat que acceleri les obres del corredor del Mediterrani 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, exigeix a l’Estat que acceleri les obres del corredor del Mediterrani.  Ho ha dit des de l’acte unitari en favor del corredor que s’ha fet avui al centre de convencions de Barcelona. 

ACN
PUBLICITAT

Aragonès ha remarcat que anem tard i que el corredor ferroviari ja no és només una urgència econòmica, sinó també climàtica. 

L’acte a favor del corredor ha aplegat 1.500 empresaris sota el lema “El nostre país ja no pot esperar més”. Han denunciat el model radial que encara perdura a Espanya i l’endarreriment que acumula l’execució del corredor. 

Les exportacions a la demarcació de Tarragona han caigut un 8,4% aquest mes de setembre, en comparació del mateix mes de l’any passat. 

Segons les dades del ministeri d’Indústria, Comerç´i Turisme, aquest setembre les empreses del territori han venut productes a l’estranger per valor de 816 milions d’euros. 

Des de principis d’any, les exportancions freguen els 9 mil milions, amb un creixement acumulat del 12,4%, tot i el descens d’aquest darrer mes. 

Els productes més exportats a les comarques tarragonines i ebrenques continuen sent els productes químics, tot i que aquest setembre han baixat, mentre que augmenten les exportacions de productes alimentaris, begudes i tabac. 

Una cinquantena de personalitats de la política, la cultura i la ciència demanen aturar el projecte de Hard Rock

La Plataforma Aturem Hard Rock ha publicat avui el manifest que han subscrit polítics com Rubén Wagensberg, Anna Gabriel, el cantant Lluís Gavaldà o l’arqueòleg Eudald Carbonell, entre altres. 

El portaveu de la plataforma, Eloi Redon ha explicat que el document reclama la retirada immediata del projecte, pel seu impacte. 

Redon també ha exposat que tornaran a portar a la justícia el Pla Director Urbanístic, un cop s’aprovi. 

El manifest contra el Hard Rock també proposa que els 120 milions d’euros reservats per a la compra dels terrenys per vendre’ls després a Hard Rock s’utilitzin “per a canviar el model socioeconòmic de les comarques del Camp,. 

El PSC de Tarragona denuncia a la CUP de “fer xarxa clientelar”. 

Els acusen d’inflar les subvencions de diverses entitats “vinculades directament al partit”. Concretament, remarca que des que els anticapitalistes han entrat al govern s’han incrementat els contractes menors a cooperatives com el Far, L’escamot i Gamblab. 

Sandra Ramos, portaveu del PSC, assenyala que aquestes associacions estan “directament vinculades amb el grup municipal de la CUP”.. A més Ramos aixeca la sospita de “duplicacions d’imports” i demana al govern municipal “investigar i aclarir el tema”.

Alguns dels imports destacats pel grup socialista també afecten empreses públiques liderades per Esquerra Republicana com ara l’IMET o EMATSA.

Tarragona i Salou, seus de l’estatal de Seleccions de Minibasket al 2023

Aquest es disputarà de l’1 al 5 d’abril. Es tracta de la 35ª edició del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Minibasket que tornarà a Catalunya dues dècades més tard. 

El Palau d’Esports Catalunya de Tarragona i el Pavelló de Ponent de Salou seran els escenaris de l’anomenat ‘Planeta Mini’. Tots dos municipis comptaran amb la organització de la Federació Catalana de Bàsquet

La tabacalera reobre les portes a la cultura

L’antiga fàbrica acollira des d’aquest dissabte i fins al proper sis espectacles de dansa, ue serviran també de visites guiades, explicant el context històric i arquitectònic de l’edifici. Diverses companyies com Imperfecta o Evohé han construït espectacles al voltant dels diferents espais de la tabacalera que seran d’accés gratuït amb invitacions prèvies. 

A més aquest dissabte s’inaugurarà la primera proposta del Centre d’Arts Contemporànies Mèdol al mòdul sis amb Dimonis de cabosanroque. 

PUBLICITAT