#InfoTardaDaily | Baixa l’IPC i s’allunya la inflació a la demarcació de Tarragona

Els preus s’han moderat a la demarcació de Tarragona aquest octubre. És el mes en què baixa l’IPC al territori i la inflació s’allunya dels dos dígits. 

IPC
PUBLICITAT

Segons les dades que ha difós avui l’Institut Nacional d’Estadística, els preus han baixat un 2,2% respecte al setembre i la inflació s’ha situat en el 7,1%. 

Tot i tractar-se d’una taxa elevada, és la més baixa des del gener, quan va ser del 6,6% i va començar a escalar fins a tocar sostre al juliol, amb un 11,1%. Els aliments i les begudes no alcohòliques encadenen un any de pujades i són ja un 15,7% més cars que l’any passat. Si només es mira els aliments, els preus se situen un 16,2% per sobre dels del 2021, l’increment més pronunciat de la sèrie històrica.

Els transportistes han desconvocat la vaga indefinida, en el segon dia de protesta. 

Ho ha anunciat aquest migdia en un comunicat l’organització convocant: la Plataforma en Defensa del Transport, que aplega PIMES i camioners autònoms. 

L’entitat ha denunciat “persecució, assetjament i coaccions inconcebibles” per part de les autoritats. “No s’ha respectat el dret a l’aturada”, han denunciat els transportistes. 

Aquí a Tarragona, la mobilització no comptava amb el suport de la patronal del sector, la FEAT. 

Acord pel nou conveni laboral de l’empresa Falck, que presta el servei de bombers a les nuclears de Vandellòs i Ascó

El nou conveni, ja ratificat per la plantilla, fixa un increment salarial de l’11,5% per al personal de brigada i un 13,5% per als auxiliars. També incorpora millores en la regulació de les vacances, la recuperació de les hores extres i crea una bossa d’hores voluntàries per evitar un “sobreús” dels equips de reforç. Amb l’acord, queda desconvocada la vaga. 

Desarticulat a Constantí un dels principals punts de cultiu de marihuana i tràfic de drogues al Tarragonès. 

L’operatiu s’ha desplegat a primera hora del matí i estava format per uns 120 efectius. S’han fet quatre entrades en habitatges unifamiliars del carrer Prat de la Riba de Constantí, al barri de ‘La Patá’, on s’han trobat quatre plantacions interiors de marihuana. La investigació es va iniciar a principis de setembre quan els Mossos van saber que a la zona nord s’havien ocupat diverses cases adossades amb l’objectiu de cultivar marihuana i traficar amb drogues. En l’operatiu s’han localitzat 2.000 plantes, cabdells, més de 200 focus, 24 aparells d’aire condicionat i documentació i estris.

Els arqueòlegs de l’ICAC troben un nou tram de l’aqüeducte del Francolí en un estat de conservació excel·lent. 

Aquest nou tram està situat prop del cementiri de Puigdelfí. 

En les excavacions també s’ha descobert una pedrera romana d’on s’haurien extret els blocs de pedra per fer el pont del Tupino a Peradort, una construcció similar al Pont de Diable, però més petit. 

Les excavacions van començar a l’octubre i culminaran aquesta setmana. Més endavant, es treballarà per fer visitable les zones dels vestigis i es preveuen dos anys més d’excavacions.

El refugi antiaeri que hi ha al Museu Bíblic obrirà al públic a la primavera

En aquesta segona fase d’obres,s’ha arranjat una de les sortides que dóna al carrer de les Coques a través d’una monumental escalinata. 

El director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, ha confirmat la pròxima obertura de l’espai en una entrevista al Bon dia Tarragona, de Ràdio Ciutat. 

El projecte ha rebut també el suport del Col·legi d’Aparelladors de Catalunya dins del marc de Tarracrópolis, que pretén explicar els vint segles d’història de la ciutat de Tarragona.

L’Ajuntament de Reus tancarà el mandat 2019-2023 amb inversions per valor de 83 milions d’euros. 

El pla d’inversions de l’any vinent es portarà a aprovació en el ple d’aquest divendres. Inclou obres quantificades en 18 milions d’euros. 

La regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero, ha detallat que 12 milions els aportarà el consistori i ha desgranat alguns dels projectes inclosos. 

El Festival REC torna a Tarragona entre el 30 de novembre i el 7 de desembre en la seva 22a edició, ampliant dates. 

Enguany el teatre Metropol serà l’epicentre del certamen en una voluntat d’”apropar-se a la ciutadania i rebre’ls com a casa”.

Onze òperes prima arriben a concurs. N’hi ha quatre que són estrenes a l’estat i algunes han estat premiades en grans festivals europeus. 

El director del certamen, Javier Garcia Puerto, ha destacat que en aquesta edició també volen apropar al públic

Onze òperes primes arriben a la categoria de competició amb gran varietat de temàtiques, formes i països d’origen. Cal destacar que d’aquestes 4 són estrenes a Espanya i 2 a Catalunya i la majoria procedeixen de grans festivals europeus, rebent un bon palmarès, com són Aftersun o Saint Omer. Amb tot Xavier Garcia Puerto, director artístic del festival, afirma com “la voluntat és apropar als tarragonins aquelles obres fora del circuit comercial”. També destaca la projecció de Suro, que l’any passat va passar pel RecLab, la secció d’indústria del festival. Garcia manifesta com “aquest projecte cada cop agafa més rellevància en el circuit cinematogràfic i ara ho volen apropar al públic”.

PUBLICITAT