#InfoTardaDaily | El Camp de Tarragona creix un 30% en construcció d’habitatges nous

El Camp de Tarragona és un dels territoris catalans on més ha pujat la construcció d’habitatges nous. Per davant només hi ha les terres de Ponent. De fet, el creixement està un 30% per sobre de la mitjana catalana. 

habitatges
PUBLICITAT

Les dades s’han presentat avui al Palau de Congressos, en una jornada organitzada per l’Associació de Promotors de Catalunya, CaixaBank i amb el suport de l’Ajuntament. 

El director general de l’Associació de Promotors, Marc Torrent, ha exposat els motius que hi ha darrera la recuperació del mercat immobiliari. 

Pel que fa a Tarragona ciutat, s’han començat a construir un 40% menys d’habitatges que l’any passat, si bé també n’hi ha molts pendents d’acabar. Els promotors confien que el nou POUM ajudarà a revitalitzar el sector. 

La Plataforma Aturem Hard Rock denuncia que el Govern ha destinat més  de 39.000 euros addicionals al projecte. 

Aquests diners s’haurien gastat en contractes nous per elaborar informes i estudis relacionats a la modificació del Pla Director Urbanístic del Centre Recreatiu de Vila-seca i Salou, que està en procés d’al·legacions i pendent de l’aprovació definitiva. 

La plataforma denuncia que totes aquests contractes són de menys de 15 mil euros, que és el mínim legal per poder ajudicar-los a dit sense fer concurs públic. 

L’entitat també exposa que aquests 39 mil euros s’afegeixen als més de 100 mil que el govern ja va gastar l’any passat per les mateixes tasques. 

L’Ajuntament de Reus destinarà 2,1 MEUR a la rehabilitació del Teatre Bravium que es convertirà en un nou espai municipal. 

El consistori, la Diputació i la Prioral de Sant Pere, que és la propietària de l’espai, signaran l’acord dilluns vinent. Aquest contempla que l’església cedirà l’ús de l’espai durant 99 anys i l’Associació Bravíum podrà tornar a situar-hi la seva seu. 

La tinent d’alcalde de Reus i presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó ha destacat que es convertirà en un nou teatre públic. 

La voluntat de les administracions és que els treballs estiguin licitats durant el segon semestre de l’any 2023 i que estiguin enllestits a principis de 2025

Aigües de Reus inicia les obres del parc fotovoltaic més gran de la ciutat

Es fa a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals, que comptarà amb 1.440 plaques, amb una superfície total ocupada de 5.242 m2. El projecte preveu una inversió de 684.676,79 euros, compta amb el cofinançament de l’Agència Catalana de l’Aigua. 

Segons ha informat avui l’Ajuntament, la setmana passada hi van entrar les màquines i la previsió és que el mes vinent s’hi comencin a instal·lar les plaques per tal que el parc entri en servei a principis de l’any vinent. 

El PSC inicia la precampanya sota el lema “Il·lusiona’t Tarragona”

Rubén Viñuales, cap de llista dels socialistes, explica que aquest missatge pretén que “Tarragona recuperi el lideratge com a gran capital”.

Els eixos principals de la campanya seran la seguretat, la neteja, la sostenibilitat o el “microurbanisme”.

Viñuales no ha avançat encara qui li acompanyarà a les llistes, tot i que ha apuntat que Berni Álvarez i Nacho Garcia tindran rellevància. 

El Nàstic segueix viu a la Copa

Els granes van aconseguir guanyar per 0 a 2 el racing Rioja. 

En canvi, el CBT ha caigut a la pista de la Secció Esportiva Santa Eulàlia de Nou Barris (69-63)

Tarragona comença a escalfar per celebrar la 18a Cursa BBVA de Sant Silvestre aquest 31 de desembre.

El Mercat Central de Tarragona es convertirà en punt de recollida de dorsals i col·laborarà amb els premis de la cursa.

“Nelly and Nadine” i “Terra Femme” són les grans guanyadores del Memorimage 2022

Per altra banda, el premi atorgat pel jurat del Premi Cinema-Rescat ha estat per “La cuina dels homes” de Silvia Subirós

El públic assistent al festival ha valorat a la pel·lícula que va obrir el festival, “Urraca. Caçador de rojos”, amb el Premi del Públic. 

Dins de la secció MemoriReus, el premi per a la millor pel·lícula, patrocinat per Rabassa i dotat amb 300€ , ha estat per “Arrels de mar” 

PUBLICITAT