#InfoTardaDaily | El Camp de Tarragona, escenari aquesta tarda del simulacre de risc químic

El Camp de Tarragona serà aquesta tarda l’escenari del simulacre de risc químic més gran fet mai a Catalunya.

PUBLICITAT

La prova començarà a les 6 i al cap de mitja hora s’activaran les vint sirenes del Plaseqta que hi ha en l’àrea d’incidència del simulacre. L’exercici implica part de Tarragona, Reus, La Canonja, Vila-seca i Salou. En total unes 65 mil persones. A més, per primera vegada s’enviaran missatges d’avís als telèfons mòbils. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat avui que es confinin allí on siguin, tal com haurien de fer en cas d’un accident químic real. 

El simulacre es basarà en un supòsit greu: una fuita de clor, amb un núvol tòxic amb un abast de tres quilòmetres. 

El Govern català ha nomenat avui a Saül Garreta nou president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, en substitució de Josep Maria Cruset, que ha deixat el càrrec arran de la sortida de Junts de l’executiu. Garreta és nascut a Tarragona i arquitecte de professió. 

Ha treballat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp i ha estat l’arquitecte municipal de pobles com Aiguamúrcia, Vila-rodona, els Pallaresos i el Catllar. 

També ha estat administrador de diferents empreses relacionades amb el món immobiliari, turístic i de l’economia social. En aquest sentit és l’impulsor de la recuperació del poble abandonat del Solanell i soci fundador de la cooperativa La Fàbrica de Transició, que promourà habitatges socials a la fàbrica abandonada del Catllar. També ha treballat en projectes estratègics per a l’impuls de comunitats energètiques a l’Urgell i en el pla estratègic d’habitatge de la Noguera.

Un home mor en un accident laboral a Constantí. 

La víctima, de 45 anys, ha mort quan li ha caigut a sobre un palet, quan descarregava un camió. L’accident s’ha produït poc després de les 8 del matí. 

Els Mossos han obert una investigació i han posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i del Departament d’Empresa i Treball, com es fa amt tots els accidents laborals.

Identificats els autors de pintades al Pont del Diable. 

Són dues joves menors de 14. Les pintades, que es van fer ahir dimarts, es localitzen a la base de l’aqüeducte. En ser menors de 14 anys les autores dels fets són inimputables i el cost de la neteja l’hauran d’assumir els seus tutors legals.

Abans de fer la neteja, l’Ajuntament haurà de determinar el millor sistema per fer-la, per no perjudicar el monument. 

La setmana que ve començarà el procés participatiu del POUM de Tarragona. 

 La jornada inaugural serà el vuit de novembre on s’exposarà el calendari de les jornades i trobades amb diversos experts.

El tinent d’alcalde de Territori, Xavier Puig, ha fet una crida per tal que tothom hi digui la seva. 

El procés participatiu del POUM inclourà tres rutes a la Budellera, al Francolí i al voltant de l’Horta Gran, per explicar el detall del futur desenvolupament d’aquestes zones.

La comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra estarà llesta en un any i mig. 

El Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet avui una visita d’obres, al solar on s’ha començat ja a construir el nou equipament, que donarà servei a 9 municipis del Baix Gaià. 

L’alcalde Eduard Rovira ha ressaltat que la comissaria permetrà reforçar la capitalitat de la Torre al Baix Gaià.

La comissaria dels Mossos tindrà almenys una quarantena d’agents. Les obres costaran uns 4 milions d’euros.

I a Altafulla, el ple de l’Ajuntament ha aprovat la modificació de crèdit que li permetrà fer front a pagaments urgents i cobrir els mesos que queden fins finals d’any

Ressaca de la diada castellera de Tots Sants. 

Els Castellers de Vilafranca hi van fer història en carregar per primera vegada l’inèdit pilar de 9 amb folre, manilles i puntals. Els Verds ja ho havien intentat sense èxit fa tot just 20 anys. Cap altra colla havia portat mai a plaça aquest espadat.

En aquesta diada també hi van actuar els Xiquets de Tarragona, que van completar el 5 de 8, i el 4 de 8, i carregar el 3 de 9.

PUBLICITAT