#InfoTardaDaily | El CAT activa el pla d’emergència per sequera

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha activat el pla d’emergència per sequera. El motiu és el baix nivell sostingut en el temps del pantà de Mequinensa. 

PUBLICITAT

Avui, aquest organisme, que gestiona del minitransvasament de l’Ebre, ha creat el comitè d’emergència per informar de la situació actual, una mesura que contempla el pla d’emergència activat.

L’òrgan està format per personal tècnic del propi CAT, així com pels ajuntaments i les indústries consorciades amb un major consum, i representants de la CHE i l’ACA. 

Ports de l’Estat ha aprovat el Pla Director d’Infraestructures del Port de Tarragona 2015-2035. 

Aquest document,  que ja s’ha publicat al BOE, recull els projectes que s’executaran al Port durant els pròxims 20 anys. Alguns d’aquests ja han fet els primers passos. És el cas de la Zona d’Activitats Logístiques, de la qual s’han començat a fer els accessos o la terminal interior de Guadalajara, que està en procés d’urbanització. 

El Pla també recull el Contradic de Ponent, que està en fase d’estudi i de projecte. Aquest contradic protegirà el Port per al banda sud i també permetrà guanyar espai d’usos portuaris. 

Finalment el Pla Director del Port també aborda la recuperació ambiental de la zona humida dels Prats, la recuperació arqueològica de la vil·la de Cal·lípolis i la definició d’una estratègia per estabilitzar la platja de la Pineda. 

L’Ajuntament de Torredembarra i representants de Salut han acabat de definir els detalls de la urbanització del futur CAP de la Torre en una reunió celebrada aquest matí. 

El principal objectiu d’aquest projecte és pacificar el trànsit a la T-214 al seu pas pel futur equipament.

Entre les actuacions que es preveuen hi ha ampliar voreres per donar prioritat als vianants i també la construcció d’una rotonda entre el polígon de les Roques Planes i la zona esportiva municipal. L’alcalde Eduard Rovira ha explicat que el projecte el tirarà endavant l’Ajuntament i que ja el tenen mig encarrilat.

La diada del primer diumenge de Santa Tecla ha deixat una de les millors actuacions de la temporada, amb castells de gamma extra de la Vella i els Castellers de Vilafranca. 

Van destacar el 2d8 net dels rosats i el 2d9 amb folre i manilles dels verds. El 3d9 amb folre i el 4d9 amb folre van ser els altres castells que van portar a plaça la Vella i els de Vilafranca, encara que els vallencs també van intentar afegir l’agulla al 4.

Pel que fa als amfitrions, la Jove de Tarragona ha completat la primera tripleta màgica de la temporada i els Xiquets de Tarragona han recuperat la gamma de nou amb el 3d9 amb folre.

La jornada es va tancar amb els pilars de 8 amb folres i manilles dels Verds i el de 7 amb folre dels rosats, a més dels pilars de cinc de les colles de la ciutat.

I avui, en una nova jornada de Santa Tecla, prendran el protagonisme els més petits amb la cercavila infantil. 

Més enllà de Santa Tecla, aquest cap de setmana Tarragona ha estat l’escenari de la festa de l’esport femení català. 

L’acte “Entre totes, tot” ha aplegat unes 3 mil persones a l’Anella Mediterrània. Hi han pres part equip i esportistes d’elit, a més de les conselleres d’Igualtat i Presidència del Govern català. 

Pel que fa a resultats esportius, el Nàstic ha empatat a 0 aquest cap de setmana davant el Calahorra i el CBT ha guanyat a casa, davant el Navàs. 

PUBLICITAT