#InfoTardaDaily | El Govern català destinarà 23,5 MEURS dels Next Generation al Camp de Tarragona

Nova jornada de caos ferroviari al Camp de Tarragona, amb retards que han arribat a superar l’hora i mitja. 

PUBLICITAT

El motiu ha sigut una avaria a la catenària en el tram que va de Sant Vicenç de Calders a Vilanova i la Geltrú. S’ha produït a primera hora del matí i no ha quedat resolta fins passat migdia. 

Ha afectat la circulació de totes les línies de regionals del Camp de Tarragona i ha provocat una nova onada d’indignació entre els usuaris de Renfe. Justament ahir, el president de Renfe, Isaías Táboas, va dir en una entrevista que la puntualitat dels trens és superior al 90%. 

El Govern català destinarà 23,5 milions d’euros dels Fons Next Generation al Camp de Tarragona. El conseller d’Economia, Jaume Giró, n’ha explicat els detalls aprofitant la seva visita a Tarragona, en motiu d’un acte de l’Institut Català de Finances. 

El conseller Giró ha detallat que bona part d’aquests diners es destinaran a obres de millora en centres educatius i d’atenció primària. Se subvencionaran 35 projectes. Entre els més importnats hi ha la millora d’eficiència energètica del CAP de Torreforta, la rehabilitació de l’Institut Pere Martell, a l’Antiga Laboral i l’ampliació de l’Institut-Escola Joan Ardèvol de Cambrils. 

Giró ha remarcat que els diners dels Fons Generation es podrà donar resposta a les demandes de molts municipis i també ha refermat el compromís del seu departament amb el projecte del Hard Rock. 

L’Ajuntament de Tarragona ha rebutjat una moció en contra de creuers a la ciutat. El text estava redactat per la plataforma veïnal Stop creuers i la CUP l’havia fet arribar al ple. 

La moció només ha rebut el suport dels cupaires, la nova regidora d’En Comú Podem, que avui ha pres possessió del càrrec, i del regidor no adscrit. Hermán Pinedo. 

Junts per Tarragona s’ha abstingut i la resta de formacions hi han votat en contra. Fins i tot ERC. El regidor de Territori, Xavier Puig, ha argumentat que l’activitat creuerista a la ciutat està molt lluny de ser un problema. 

D’altra banda, el ple ha aprovat un modificatiu de crèdit de 110.000 euros que servirà per pagar gratificacions i productivitat dels agents de la Guàrdia Urbana. 

De forma extraordinària, la sessió s’ha fet al Palau de Congressos, perquè hi ha hagut filtracions d’aigua al saló de plens del Palau Municipal. 

El departament de Salut ha confirmat dos casos d’infecció pel virus del Nil Occidental a Reus. 

Es tracta d’una parella gran, de 90 i 85 anys, que el 31 d’agost van ingressar a l’hospital de Sant Joan amb un quadre neurologic. La parella segueix ingressada i la seva evolució clínica és favorable.

 La febre del Nil Occidental es transmet a través de la picada de mosquits, que prèviament hagin picat aus infectades. La immensa majoria dels casos són lleus. 

Arriba el primer cap de setmana de les festes de Santa Tecla a Tarragona. I ho fa amb cites importants. 

Aquesta tarda es presenta la recuperació del Ball de Titans i també el llibre il·lustrat “Operació Tecla” de Joan Carles Blanch, un volum especial per commemorar els 700 anys de l’arribada de la relíquia. 

Demà hi haurà també una edició especial de la Mostra de Folklore Viu, en què s’ha convidat els elements més significatius dels seguicis populars del país. I a la nit, macroconcert amb Baron Rojo i Viuda Alegre, 

I passat demà hi haurà la diada castellera dels primer diumenge de festes, amb els Xiquets i la Jove de Tarragona, la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca. 

I en paral·lel, aquest cap de setmana hi ha el 28è Mercat Medieval de l’Hospitalet i la Fira dels Indians de Torredembarra. 

Aquesta comença aquesta mateixa tarda, a les 19 h, amb la presentació del darrer llibre de Josep Bargalló que ha recollit la història de 600 torrencs que van anar a fer les amèriques. Durant tot el cap de setmana hi haurà un mercat tracional, tallers, mostres d’oficis, una exposició i visites guiades. 

PUBLICITAT