#InfoTardaDaily | El Govern defensa el pla d’emergències per l’incendi al Polígon Constantí

El Govern ha defensat la gestió de l’incendi d’ahir a la sofrera de Constantí, davant les veus crítiques que han qüestionat que l’emergència del Plaseqta no s’activés fins al cap d’una hora. 

incendi Constantí
PUBLICITAT

La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha argumentat que aquesta empresa no està catalogada com a perillosa i que el Plaseqta es va activar tant bon punt els bombers van observar que l’incendi podia derivar en un núvol tòxic. 

D’altra banda, TAC 12 ha avançat que Empresa i Treball ha obert un expedient informatiu per aquest incendi. A més, apunta que les emissions de gasos que es van generar van multiplicar per 4 el llindar de risc. 

Va ser la primera emergència de Plaseqta amb Àngel Xifré com a delegat del govern. De fet, la presa de possessió s’ha fet avui. 

L’acte s’ha fet al Palau de la Generalitat i hi han pres part tots els nous delegats territorials. El president Aragonès els ha encarregat treballar per corregir les desigualtats del país. 

Mor el conductor d’un dels dos camions accidentats ahir a Montblanc. 

El sinistre va ocórrer a les 5 de la tarda a l’autopista AP-2, per causes que encara s’estan investigant. L’accident va obligar a tallar la via i desviar el trànsit. El camioner que ha mort, va quedar atrapat dins la cabina i va haver de ser excarcerat. 

Amb aquesta ja són 134 les persones que han mort enguany a les carreteres catalanes. 

Comença el procés participatiu del POUM de Tarragona. 

El Palau de Congressos de Tarragona acull aquest dimarts la sessió inaugural, una jornada de reflexió que arrencarà a les 18h i porta per títol ‘Dibuixem Tarragona. Inclusió, cohesió, sostenibilitat i altres reptes de futur’.

Hi intervindran cinc experts de diferents matèries. Són els arquitectes Josep Parcerissa i Arnau Tiñena, la sociòloga Blanca Valdivia, l’arqueòloga Carme Miró i el geògraf Rafel López Monné.

A Reus, el projecte de Centre Aquàtic i de Fitness no tirarà endavant. 

L’empresa adjudicatària per construir i explotar aquest equipament s’ha fet enrere i no ha formalitzat el contracte. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha declarat deserta la licitació. L’alcalde ha dit que renuncien al projecte, perquè no vol que un contracte posi en risc les garanties econòmiques i jurídiques de l’Ajuntament de Reus, de present i de futur. 

I a Montblanc, el ple ha aprovat una rebaixa del 10,5% de l’IBI. 

En canvi la taxa d’escombraries s’incrementarà un 4%. Tot plegat es recull en les ordenances fiscals de l’any vinent que es van aprovar ahir al vespre en una sessió extraordinària. 

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Francesc Benet, ha explicat que poden rebaixar l’IBI perquè són optimistes amb l’arribada de nous ingressos. 

I a Altafulla, nova tempesta política. 

El regidor de Junts, Hèctor López Bofill, denunciarà Xavier Rofas per “assetjament, injúries i amenaces”. Assegura que durant mesos ha estat víctima de constants insults i amenaces. 

El regidor no adscrit i excompany de partit, per la seva banda, no es pronunciarà públicament sobre la qüestió a l’espera d’esdeveniments.

Arriba la fira de l’oli a Reus. 

L’organitza la DOP Siurana i es farà aquest divendres i dissabte. a la plaça Llibertat. 

I a Tarragona, avui s’ha presentat la III Fira Fòrum Vinarium, que també es farà aquest cap de setmana. 

PUBLICITAT