#InfoTardaDaily | El govern espanyol s’ha compromès amb l’AEQT per impulsar les xarxes elèctriques tancades 

El govern espanyol s’ha compromès amb l’AEQT per impulsar les xarxes elèctriques tancades. 

PUBLICITAT

El portaveu de la comissió d’energia del PSOE, German Renau s’ha reunit avui amb els responsables de la patronal química i ha exposat que la voluntat que el text definitiu del reglament passi pel consell de ministres en qüestió de setmanes. 

Les xarxes elèctriques tancades és una vella reivindicació de la indústria tarragonina, per poder disposar d’electricitat a un preu més econòmic i poder competir amb igualtat de condicions amb les empreses implantades en altres països europeus. 

L’empresa MSC Cruceros confirma que tornarà a operar al Port de Tarragona la temporada vinent. 

La companyia ha anunciat que el vaixell MSC Magnifica, amb capacitat per a 2.500 passatgers, realitzarà 24 escales a Tarragona l’any que ve. Farà itineraris de 7 nits des del Port de Tarragona i pel Mediterrani Occidental, aprofitant la proximitat amb l’aeroport del Prat per captar passatgers. 

D’altra banda, l’aeroport de Reus segueix recuperant activitat. 

Aquest mes d’octubre hi han passat 98 mil passatgers. Aquesta xifra representa una recuperació del 96% respecte el mateix mes de 2019, abans de la pandèmia. La majoria han estat passatgers internacionals, amb un creixement del 4% respecte fa tres anys. 

Des de principis d’any 909 mil viatgers han passat per les instal·lacions reusenques, un 87% dels que ho van fer durant els primers deu mesos de 

Reus, Vila-seca, Salou i Constantí crearan una empresa pública conjunta de serveis funeraris

Els quatre ajuntaments apunten que, ara com ara, la fórmula més viable és la d’una societat supramunicipal que estaria oberta a l’adhesió d’altres municipis. En una roda de premsa al Tanatori municipal de Reus, Pere Segura, Pere Granados, Òscar Sànchez i Carles Pellicer han defensat que la gestió “pública, conjunta i propera” és “la millor manera” d’oferir “els serveis de qualitat que demana la ciutadania”.

Nou pas per apropar l’aigua del CAT a vuit municipis de la Conca. 

La Comissió Territorial d’Urbanisme ha aprovat el Pla especial urbanístic d’infraestructures d’abastament d’aigua en alta a diferents municipis de la comarca. Aquest projecte està pensat per fer arribar l’aigua del minitransvasament de l’Ebre a Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Savallà del Comtat -a la Baixa Segarra- i Sarral. 

Es preveu poder licitar la 1a fase de les obres durant l’any que ve. 

El PSC de Tarragona posa en marxa un Consell Assessor. 

Es tracta d’un grup de professionals no dedicats estrictament a la política que serviran al partit per fer propostes de millora de la ciutat. Aquesta idea és similar al “senat tarragoní” i la intenció és portar-lo a l’acció política en una hipotètica victòria del PSC als comicis del 2023.

La d’avui ha estat la primera reunió i el pla és seguir amb reunions mensuals per acabar establint un document amb els principals eixos d’acció a la ciutat. 

El duet vallenc d’urban pop Figa Flawas s’imposa al Sona9.

Figa Flawas fan  música urbana i pop en català i fins ara han apostat sobretot pels ritmes més llatins i el reggaeton. El duet va néixer fa dos anys quan va publicat ‘100graus’. Fins ara han publicat cinc senzills, entre els quals ‘La Tabarra’, ‘Xuculatina’, ‘Osset de Peluix’, ‘Sort de la Mama’ i ‘Ho fem fàcil’.A més, aquest gener del 2022 van protagonitzar la banda sonora de les festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, el seu poble natal amb ‘De Deu en Deu’.

La gala final s’ha celebrat a la sala Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat, amb l’actuació dels tres finalistes i amb un final de festa a càrrec dels osonencs Dan Peralbo i El Comboi. 

Més premis. El reusenc Pablo Martín Sánchez és el nou guanyador del Premi de Traducció Ángel Crespo, 

El concedeix l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya des de 1998. El jurat ha decidit per unanimitat atorgar el premi a la traducció del francès al castellà de l’obra La anomalía, d’Hervé Le Tellier, realitzada per Pablo Martín Sánchez i publicada per Seix Barral.

PUBLICITAT