#InfoTardaDaily | El Port de Tarragona estrenarà una connexió amb Palma de Mallorca

El Port de Tarragona estrenarà aquest dissabte una connexió amb Palma de Mallorca, coincidint amb l’inici del Pont de la Puríssima.  

PUBLICITAT

Els turistes que hi arribin visitaran PortAventura, i tindran la possibilitat de descobrir la rica oferta d’oci i cultura del territori. 

Aquest enllaç, de moment puntual, és fruit de la col·laboració entre la naviliera Trasmed, l’agència LogiTravel i Port Aventura. 

La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Genoveva Climent, ha destacat que es tracta d’una prova pilot, amb vocació de continuïtat. 

El trajecte, de sis hores de durada, comptarà a bord amb els personatges més populars de Port Aventura així com d’un ambient nadalenc i una important oferta gastronòmica

El Govern ha aprovat el nomenament de l’ebrenc Lluís Salvadó com a president del Port de Barcelona. 

Salvadó, que fins ara era diputat d’ERC per Tarragona, és enginyer industrial de formació i en els últims anys ja ha ocupat diversos càrrecs a l’administració catalana. 

Ha estat secretari d’Hisenda i president de l’Agència Tributària de Catalunya i Loteries de Catalunya. 

En plana general, però també amb impacte local, és que l’IPC a l’Estat ha caigut mig punt al novembre. 

Segons l’indicador avançat que ha fet públic avui l’Institut Nacional d’Estadística, la inflació interanual se situa en el 6,8%. Continua sent alta, però s’ha moderat per la baixada dels carburants i l’electricitat. 

A més, aquest novembre s’ha notat un menor increment dels preus de la roba i el calçat, si ho comparem amb el mateix mes de l’any passat. 

En cas de confirmar-se la dada, es tractarà del creixement interanual més baix des del gener, quan va situar-se en el 6,1%.

D’altra banda, suposarà que les pensions per l’any vinent pujaran un 8,46%.

La URV destinarà més de mig milió d’euros a set projectes de recerca química i d’enginyeria. 

Es tracta d’iniciatives que comptaran amb el suport de l’AGAUR, l’Agència  de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca. Entre els projectes que rebran aquest finançament hi ha una plataforma per comercialitzar eines químiques, una xarxa de sensors per al control atmosfèrics i un sistema per mesurar els microplàstics en temps real. 

Nou pas per a la definició del Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona. 

Ahir a la tarda se’n va constituir el Grup Impulsor, que està conformat per les entitats del barri. Aquest grup farà aportacions sobre les necessitats a l’hora de definir les accions de recuperació i revitalització d’aquesta zona de la ciutat. 

Ramon Corbella, membre de la Xarxa de la Marina, demana que aquest projecte no quedi en un calaix, encara que hi hagi canvi de govern l’any vinent. 

Des de l’Ajuntament asseguren que el Pla Integral servirà per impulsar un canvi radical i profund a la Part Baixa. Ara s’està desenvolupant la fase de diagnosi inicial i es busca la participació ciutadana. La voluntat és que el pla estigui definit a la tardor de l’any vinent. 

Torredembarra continua fent passos per mitigar l’efecte illa de calor. 

La Regidoria de Sostenibilitat plantarà 45 arbres i arbustos al parc de Cal Llovet, a tocar de la biblioteca municipal. La plantada ha començat avui dimarts. 

Joan López, del servei de jardineria de l’Ajuntament, ha destacat que la presència de vegetació ajuda a combatre de manera molt efectiva la calor en els entorns urbans. 

Amb la plantada a Cal Llovet es completen les accions previstes enguany en el marc d’aquest pla, però la intenció és ampliar la presència de vegetació en un futur proper. Es vol fer a través del Pla Director del Verd Urbà, que s’està redactant.

El PSC del Morell denuncia presumptes irregularitats en la contractació del cap de vigilants municipals. 

La formació ha traslladat el cas a la Fiscalia de Tarragona. El portaveu socialista, Albert Ortega, ha afirmat que s’han “menystingut” les bases del procés de selecció en l’adjudicació d’aquest càrrec perquè, apunta, la “categoria demandada no correspon amb la presentada per part del treballador que ha exercit aquesta responsabilitat durant més de tres anys”. A finals d’octubre, l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, va cessar Ortega del càrrec de regidor de Seguretat Ciutadana arran d’uns informes intern que l’acusaven de possibles irregularitats en l’exercici de les seves funcions.

Netflix estrena demà una producció rodada, en part a Tarragona. 

Es tracta de Un hombre de acción, protagonitzada per Joan José Ballesta. Hi ha escenes rodades al Complex Educatiu, el Banc d’Espanya i l’antiga presó. 

La Tarragona Film Office calcula que el rodatge ha deixat un impacte econòmic de 120 mil euros a la ciutat. 

I al Col·legi d’Arquitectes aquesta tarda es presenta el llibre “El modernisme a les Terres de Tarragona”

Es tracta d’una obra de Josep Maria Buqueras i recull més de 200 fotografies històriques, algunes de centenàries, d’aquest ric patrimoni arquitectònic, del qual n’és un gran expert. 

 L’acte es farà a dos quarts de 8 del vespre a la sala d’actes del Col·legi, al carrer Sant Llorenç de la Part Alta. 

PUBLICITAT