#InfoTardaDaily | El PSC demana que ERC inclogui 45 MEUR als pressupostos de Tarragona

El PSC demana que ERC inclogui 45 milions d’euros als pressupostos destinats a la ciutat de Tarragona. D’aquesta quantitat destaquen els 14 milions d’euros que anirien destinats a la reforma de l’escola de Ponent i l’Institut de Llevant a l’Arrabassada, desglossats en una inversió de set milions per cada equipament. 

PSC Vinuales Niubo
PUBLICITAT

El diputat Rubén Vñuales, i també candidat a l’alcaldia, ha remarcat les mancances existents al territori en equipaments i serveis educatius. 

Els socialistes també reclamen “el pla especial de muralles i centralitzar els serveis de la Generalitat a l’antiga presó”. 

Cimalsa ha tret a licitació les obres d’urbanització del polígon logístic de Montblanc. 

Les empreses s’hi podran presentar fins al 21 de febrer i s’espera que a principis de març es pugui adjudicar l’obra, que tindrà un import proper als 11 milions d’euros. 

L’Ajuntament de Montblanc espera que a l’abril puguin començar els treballs de la fase A del projecte, que permetrà urbanitzar l’entrada i les primeres parcel·les del polígon. 

L’alcalde Josep Andreu ha manifestat que, de manera paral·lela Bon Preu podrà iniciar els treballs per implantar-se a Montblanc. 

Més endavant es licitarà la urbanització de la fase B, que correspon a la part del polígon logístic més proper al terme municipal de l’Espluga de Francolí.

L’Audiència Nacional proposa jutjar els exalcaldes de Torredembarra, Vandellòs, l’Ametlla de Mar i Ascó, tots ells de Convergència Democràtica, pel cas Efial. 

El jutge José Luís Calama ha tancat la instrucció d’aquesta peça, una de les derivades del cas Torredembarra, i veu indicis de delictes de prevaricació i malversació

Segons la investigació judicial, aquests ajuntaments haurien contractat l’empresa Efial per eludir els mecanismes de control públics. Es calcula que el frau comès amb aquest procediment s’aproxima als 9 milions d’euros. El juny de l’any passat, en el judici de la primera peça del cas Torredembarra, l’interventor ja denunciava aquest paper presumptament il·lícit de la consultora Efial. 

El cas Efial constitueix la peça separada número 6 del complicat entramat que s’ha anat desgranant arran de l’esclat del cas Torredembarra, aquest estiu farà deu anys. 

Més del 75% dels expedients de mediació es resolen amb un acord parcial o total a la demarcació de Tarragona

Així, ho ha apuntat la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT), Estela Martín, aquest divendres en la presentació del balanç anual d’aquests serveis. 

Des dels serveis territorials del Departament de Justícia han explicat que en l’últim any han gestionat 296 expedients de mediació, dels quals 227 han estat en l’àmbit familiar.

L’Ajuntament de Reus i la Generalitat invertiran més de 9 milions per regenerar la trama urbana del barri del Carme de Reus

l finançament anirà a càrrec de l’Institut Català del Sòl (5.630.000 euros, més IVA) i de l’Ajuntament (3.554.408,62 euros més IVA). La intenció del consistori és construir nou habitatge, un aparcament públic i un nou CAP a la zona. La proposta ha passat pel ple d’avui divendres. 

Disset centres del Baix Camp i Tarragonès participen en un projecte per introduir la intel·ligència artificial a l’aula

Es tracta d’una iniciativa pionera, promogudia per la URV i dirigida a professorat d’educació infantil, primària i secundària obligatòria i postobligatòria. El programa, dividit en sessions formatives que es fan al llarg de dos cursos, capacita els mestres per a l’adquisició de les competències necessàries per treballar a l’aula el pensament computacional, l’avantsala de la intel·ligència artificial. 

El Nàstic de Tarragona comença una nova etapa amb Iñaki Alonso al capdavant de la banqueta grana. 

el primer test del tècnic de Durango serà contra la Sociedad Deportiva Logroñés, desè classificat i dos punts per sobre del Nàstic.

Els granes arriben a aquest partit amb la necessitat de tornar a retrobar-se amb la victòria després de patir 2 derrotes consecutives.

El partit, entre el Nàstic i la Sociedad Deportiva Logroñés es disputarà aquest diumenge a les 12h del migdia i en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona.

Mutare Vulnerarts, el projecte que combina arts i educació de la fundació Carulla aterra aquest 3 de febrer al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona.

La iniciativa Vulnerarts se centra en com donar resposta a les persones vulnerables a través de l’art i la cultura. 

El programa iniciarà amb l’experiència de la companyia Brots, que relata el dia a dia de persones amb trastorns mentals. A més la jornada comptarà amb tres projectes del territori que treballen en aquesta línia, com l’Associació Ariadna, el Teatre Ganyotes, la Muralla.

Marta Esteve és la directora de la Fundació Carulla.

Després d’aquesta experiència la fundació Carulla entregarà a l’Ajuntament de Tarragona un document amb totes les conclusions extretes. 

PUBLICITAT