#InfoTardaDaily | Els pressupostos de l’Estat incorporaran 6 milions al Camp de Tarragona

Les esmenes als pressupostos Generals de l’Estat preveuen incorporar-hi 6 milions d’euros per a inversions al Camp de Tarragona. Ahir ja us van avançar que, a través d’una esmena d’ERC, s’inclourà una partida de 2 milions d’euros per fer un pont sobre les vies del tren al polígon Entrevies de Tarragona. 

Diputació Pressupostos
PUBLICITAT

Els republicans han aconseguit incorporar una segona esmena. Aquesta permetrà que es destinin dos milions d’euros a la remodelació del Museu d’Art i Història de Reus. 

D’altra banda, els pressupostos generals, que es votaran demà, incorporaran també esmenes del PdeCAT. Així,  l’Estat contribuirà amb un milió d’euros a la recuperació de l’estadi municipal de Vila-seca. També es contempla una transferència extra de 300 mil euros a la URV, per millorar l’eficiència energètica, 250 mil euros per al monestir de Poblet i 70 mil per a la Fundació BonaNit, que atén els sense sostre a Tarragona. 

El pressupost de la Diputació ascendeix a 198 milions d’euros. 

La institució ha presentat avui el detall dels comptes, que s’aprovaran divendres en ple i que ja tenen garantit el suport de tots els grups. Serà la quarta vegada consecutiva que el pressupost de l’ens s’aprova per unanimitat. A més, aquest és el pressupost més elevat de la història de la Diputació. 

La seva presidenta, Noemí Llauradó, ha destacat l’esforç que es farà en algunes àrees estratègiques. Destaca el medi ambient, i dins d’aquesta carpeta, la prevenció d’incendis. 

El pressupost també inclou 8,2 milions per a la millora de la xarxa de carreteres locals. A més, en aquest mandat, la Diputació haurà destinat 85 milions d’euros al Pla d’Acció Municipal. 

El TSJC absol amb un vot contrari els membres independentistes de la Mesa del Parlament de Roger Torrent. 

Entre aquests hi ha el tarragoní Eusebi Campdepadrós que, en el moment dels fets, era els secretari primer de la mesa. 

Avui ha celebrat que la justícia, finalment els hagi donat la raó i ha manifestat la voluntat d’elevar el cas a instàncies europees. 

Campdepadròs i els altres membres sobiranistes de la mesa del Parlament han estat jutjats per permetre debats sobre la monarquia i l’autodeterminació. 

A presó un home que va atracar dos establiments a punta de pistola a Constantí i el Morell, 

L’home, de 42 anys, ha ingressat a presó aquest dilluns i i també se l’acusa del furt d’un vehicle. 

La investigació dels Mossos va començar després de l’atracament amb arma de foc en una gasolinera de Constantí. El lladre va entrar a cops a la botiga de la benzinera i va intimidar la treballadora amb l’arma. Es va endur la recaptació de la caixa i va fugir a peu, amb un company que l’esperava a fora i vigilava. Aquest segon implicat és un home de 37 anys a qui els Mossos també han detingut a Tarragona. L’endemà d’aquesta detenció el principal investigat va atracar un establiment comercial a Morell i al dia següent el van poder detenir.

Interior nomena Eli Llombart nova directora dels Serveis Territorials a Tarragona. 

Substituirà Marta Cassany Virgili, que ha passat a ser directora general de Protecció Civil. 

Llombart és llicenciada en Biologia per la Universitat de Santiago de Compostel·la i Màster en Enginyeria i Gestió Ambiental per la URV, Llombart ocupava des del juny passat el càrrec de cap del servei territorial de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a Tarragona. 

La Generalitat referma la voluntat d’unificar els seus serveis a l’antic edifici de la presó de Tarragona. 

N’ha parlat el nou delegat del Govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, en una entrevista al programa Bon Dia de Ràdio Ciutat. 

 Les obres del nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, al costat del Francolí, ja estan acabades i la previsió és poder obrir-ho a l’inici del 2023. Un cop estigui operatiu es traslladaran els reclusos de l’actual presó a aquest nou espai, deixant buit el vell edifici de l’avinguda República Argentina. 

Reus defineix un pla per al 2032 amb projectes centrats en el benestar, la ciutat de 15 minuts o la digitalització

Es tracta del pla ‘Reus Horitzó 32’ que aglutina deu propostes “transversals” per transformar la ciutat. Entre aquestes hi ha una xarxa de cures, el foment de la creació cultural i artística, la ciutat de 15 minuts i la transformació digital. 

L’alcalde, Carles Pellicer, ha destacat que el pla és fruit de la participació ciutadana. 

L’estratègia Reus Horitzó 32 s’organitza en quatre eixos que es concreten en catorze escenaris o propòsits a assolir, per després desplegar 38 línies estratègiques.

PUBLICITAT