#InfoTardaDaily | Els preus retrocedeixen una dècima a l’agost al Camp de Tarragona

Aquest mes d’agost al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre els preus han retrocedit una dècima.

supermercat
PUBLICITAT

Així i tot continuen disparats i si ho comparem amb l’any passat l’IPC ha pujat un 11%, segons les dades que ha difós avui l’Institut Nacional d’Estadística. L’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i altres combustibles continuen liderant l’escalada de preus. El seu increment interanual ha passat del 27%, al juliol al 28%, a l’agost. En canvi, ha baixat sensiblement el preu del transport.

Els estibadors del Port de Tarragona asseguren que estan treballant al ritme normal i que no hi ha problemes de desabastiment, com han denunciat algunes empreses del sector agroalimentari.

Aquestes reaccions s’emmarquen en el conflicte entre els estibadors i les empreses del sector, fins ara agrupades a ESTarraco, i que estan en procés de liberalització per adaptar-se a la nova normativa estatal i europea.

Segons ESTarraco els estibadors han alentit el ritme de treball per fer pressió en les negociacions, si bé l’empresa ja ha dit que tots mantindran les condicions de treball.

Els estibadors ho neguen i asseguren que la càrrega i descàrrega de vaixells s’està fent al ritme normal.

Una cinquantena d’empreses de la demarcació, des de l’Ebre al Penedès, s’han unit per en la nova associació ImpulsCatSud.

El seu objectiu és potenciar la capacitat industrial del territori, a través de la digitalització, el suport a les empreses emergents i el creixement sostenible.

El president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha destacat que volen impulsar les moltes potencialitats del territori.

Les festes de Santa Tecla a Tarragona han arrencat aquest dilluns amb vespre amb l’estrena de Setembre, el macroespectacle inaugural pensat per commemorar els 700 anys de l’arribada de la relíquia de la patrona a la ciutat.

L’ha dirigit el tarragoní Marc Chornet i ha estat protagonitzat per quatre actrius tarragonines, que han encarnat quatre màrtirs dels nostres dies, evocant des de la contemporaneïtat la figura referent de Santa Tecla. Com tots els de Chornet, el muntatge ha estat molt conceptual, amb l’empremta del teatre gestual i reforçat per l’audiovisual i música en directe, composada per a l’ocasió pel tarragoní Roger Conesa.
En l’espectacle, que gairebé ha omplert la Tarraco Arena Plaça, hi han participat també dos-cents figurants.

Amb l’estrena de Setembre s’han obert dues setmanes de festes, que inclouen uns 400 actes i que culminaran el diumenge 25 de setembre amb un concert especial a la Catedral, del qual se n’ha hagut de programar una segona sessió.

El Psicurt, el Festival de Curtmetratges sobre la Salut Mental, projectarà enguany 28 curtmetratges: 21 de ficció i set documentals.

El certamen, que arriba a la setena edició, es farà entre el 6 i el 9 d’octubre. Les seus del festival seran l’Antiga Audiència de Tarragona i el Teatre Bartrina de Reus.


El director tècnic del Psicurt i representant del Col·legi de Psicòlegs, Jaume Descarrega, destacat el gran nombre de propostes que els han arribat.

PUBLICITAT