#InfoTardaDaily | La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre presents al FITUR

La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es promocionen des d’avui a FITUR, la Fira de Turisme de Madrid, amb l’objectiu de fidelitzar el mercat de proximitat i dinamitzar l’internacional. 

PUBLICITAT

La Diputació de Tarragona, a través del seu Patronat de Turisme, encapçala una delegació formada per 28 municipis, associacions empresarials i empreses turístiques. Un any més han revalidat el conveni Corner, per fer accions promocionals conjuntes. 

Durant els pròxims dies tenen previstes una seixantena de reunions amb operadors turístics internacionals. 

Comencen els tràmits per instal·lar un parc fotovoltaic amb més d’11 mil plaques solars a Riudoms

Es tracta d’un projecte impulsat per l’empresa madrilenya Parque Solar Energy Node 07.  El parc, que la companyia ha batejat amb el nom de Baix Camp Solar, energy tindrà una potència de 4,9 MW i s’instal·larà en dues parcel·les rústiques del polígon 13 de Riudoms. A més, es construirà una línia d’evacuació a la xarxa d’energia elèctrica fins a Cambrils. 2 mil metres d’aquesta línia seran soterrats, i la resta aeris. 

El parc fotovoltaic suposarà una inversió de 5,2 milions d’euros. La línia d’evacuació de l’energia en costarà mig milió més. 

Les oficines per la transició energètica es posen en marxa a tots els consells comarcals de Catalunya

S’hi assessorarà sobre qüestions vinculades a la transició energètica. Els tècnics que hi treballaran han fet avui una primera reunió al Palau de Pedralbes, presidida pel president de la Generalitat i la consellera d’Acció Climàtica. 

Pere Aragonès ha manifestat que aquestes oficines dels Consells Comarcals estan pensades per garantir un desplegament equitatiu de la transició energètica. 

Aquestes oficines ajudaran a planificar i dissenyar la implantació de renovables a cada territori. A més, assessoraran sobre projectes com les comunitats energètiques, l’autoconsum compartit industrial i l’eficiència energètica. 

Un treball periodístic conclou que l’accident d’IQOXE es va deure a un cúmul de negligències empresarials. 

Toni Orensanz i Rafa Marrasé acaben de publicar “La gran explosió” en què analitzen les circumstàncies de l’accident més greu de la química tarragonina i aprofiten també per repassar la història de la indústria al territori. 

Els autors han tingut accés al sumari judicial del cas IQOXE. Orensanz ha remarcat el desgavell organitzatiu que va posar en evidència l’explosió. 

D’altra banda, demà es debatrà la proposta de resolució sobre la subcontractació al complex petroquímic, presentada per la CUP. 

“Tot a punt” pel nou Banc de la Ciència i el Coneixement, a Tarragona

És el que ha afirmat el regidor d’Hisenda, Jordi Fortuny ha passat aquest matí pels micròfons del Bon Dia Tarragona, on ha repassat les ajudes dels fons Next Generation que ha rebut l’Ajuntament. Fortuny destaca com ja s’han atorgat 16 milions d’Europa i encara estan pendents de sis més pels projectes de Tàrraco Sostenibilitat i el Banc de la Ciència i el Coneixement

l’Ajuntament confia que aquesta subvenció arribi aquest mes de febrer. Un projecte que finalment està pressupostat en més de sis milions d’euros.

A Reus, continua el desplegament del pla de la bicicleta 

S’acaba d’adjudicar l’obra del carril bici de l’avinguda Sant Bernat Calbó

La farà l’empresa M I J Gruas i el pressupost supera els 200 mil euros. 

El projecte inclou la implementació de dos carrils segregats en calçada, un per cada sentit a cada costat, a l’avinguda Sant Bernat Calbó, des de la rotonda de la plaça Europa fins la rotonda de la plaça del Santuari de Misericòrdia. 

El termini d’execució de les obres és de 3 mesos.

Iñaki Alonso ja treballa al capdavant del cos tècnic del Nàstic de Tarragona. 

El tècnic basc s’ha estrenat dirigint l’entrenament d’aquest dimecres i un cop aquest ha finalitzat, ha comparegut en roda de premsa per ser presentat de manera oficial davant els mitjans de comunicació.

Alonso s’ha mostrat il·lusionat pel projecte i agraït per l’oportunitat. Tot i haver aconseguit l’ascens amb el Real Unión d’Irún i el Real Murcia, l’entrenador de Durango ha assegurat que vol tornar al futbol professional i fer-ho amb el Nàstic.

Finalment, el tècnic també ha reconegut la bona feina feta de Raül Agné i ha demanat a l’afició que els doni suport des del primer moment.

Iñaki Alonso, nou entrenador del Nàstic

Ànima Jove, la Mostra Internacional de Curtmetratges d’Animació d’Altafulla, celebra aquest dissabte la seva primera edició. Serà a la sala La Violeta, on es podran veure un total de 23 treballs, alguns d’ells amb importants premis a nivell internacional.

El festival neix amb la voluntat de convertir-se en la cita de referència al nostre territori pel que fa als curts d’animació. S’organitza des de la productora altafullenca Most Wanted Studio.

PUBLICITAT