#InfoTardaDaily | La demarcació de Tarragona és el “camp” de cultiu de marihuana d’Europa 

El president de l’Audiència provincial afirma que la demarcació de Tarragona és el “camp” de cultiu de marihuana d’Europa. 

Pla general d'una plantació de marihuana localitzada per la Guàrdia Civil i la Policia Local de Mont-roig del Camp. Imatge cedida per la Guàrdia Civil.
PUBLICITAT

Joan Perarnau n’ha parlat després de la Junta Provincial de Seguretat que s’ha fet avui a Tarragona. Ha detallat que en un any s’han decomissat 400 mil plantes de marihuana al territori, el mateix que a tot Catalunya. 

El president de l’Audiència també ha detallat que majoritàriament els responsables en són bandes estrangeres amb poc arrelament al territori. 

Trànsit limitarà la velocitat a diversos trams de l’AP-7 a un màxim de 100 km per hora. 

A les comarques tarragonines aquesta mesura s’aplicarà entre Altafulla i Constantí i entre Calafat i l’Ampolla.

Entre Altafulla i Constantí, direcció sud, s’hi col·locarà un radar de tram per garantir que no se superen els 120 km/h. 

Aquesta decisió arriba arran de l’acord entre el Servei Català de Trànsit i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Ramon Lamiel és el director del Servei Català de Trànsit. 

La limitació de velocitat s’aplicarà en un total de 83 quilòmetres de l’AP-7 al seu pas per Catalunya. 

El Govern obre un expedient informatiu a la sofrera AFEPASA per esclarir les causes de l’incendi

Fonts del Departament d’Empresa i Treball expliquen que el procediment s’ha iniciat d’ofici i que la investigació es fa de forma automàtica quan es produeix qualsevol mena d’accident de caràcter industrial. Les mateixes fonts també indiquen que l’expedient determinarà si hi ha hagut falles i possibles sancions i ho desvincula de l’activació del Plaseqta.

Els hospitals de la Regió Sanitària Camp de Tarragona emetran les baixes dels pacients que hi ingressin. 

Aquesta mesura es fa amb l’objectiu de desburocratitzar la gestió d’aquestes baixes. Les persones que ingressin, ja sigui de forma programada o urgent, rebran la baixa laboral de forma automàtica, i els seus familiars no hauran de desplaçar-se al CAP per fer la gestió.

El 19% de les incapacitats temporals generades a la Regió Sanitària Camp de Tarragona són per ingrés hospitalari. Tant la baixa com el primer comunicat es podran descarregar immediatament des de La Meva Salut. 

L’Ajuntament de Reus congelarà ordenances fiscals el 2023 i aprovarà un pressupost de 131 milions

Tant les ordenances, com el pressupost es portaran a aprovació en un ple que se celebrarà el 18 de novembre. 

L’alcalde i la regidora d’hisenda han presentat avui la proposta de comptes que han qualificat d’estímul econòmic i amb sensibilitat social. 

Així, els impostos i taxes no es modificaran i es mantindran totes les bonificacions existents. 

El pressupost, puja a 131 milions, representa una reducció del 3,7%. Recull els increments generals de costos i també dels sous dels treballadors. A més, l’any vinent, l’Ajuntament de Reus pujarà la despesa social. Els comptes es presentaran en una audiència pública el dia 16. 

Temporada turística de rècord a Tarragona ciutat. 

Avui n’ha fet balanç l’ajuntament. Hi ha hagut 200 mil turistes i 935.000 pernoctacions. Les estades incrementen un 25% als hotels i sobretot els càmpings. 

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pau Ricomà, s’ha mostrat satisfet amb les xifres. 

Una altra dada rellevant de l’Observatori Turístic és la recuperació del mercat internacional (sobretot provinent d’Europa) que ha superat el 40% de les arribades. 

La depuradora de Riudoms duplica la capacitat i tractarà les aigües d’una població de prop de 14.000 habitants

Les obres han costat 4 milions d’euros i han permès modernitzar diversos equipaments, millorar la reducció de nutrients, implantar sistemes d’automatització i millora l’eficiència energètica de la planta. També s’ha habilitat la injecció d’oxigen líquid per evitar possibles episodis de males olors.

La comarca del Baix Camp disposa de 18 depuradores en servei, que garanteixen el sanejament a prop del 97,2% de la població. 

PUBLICITAT