#InfoTardaDaily | La pluja ha enterbolit la festa major de Santa Tecla 

Protecció Civil ha activat aquest migdia l’alterta del Pla Inuncat per les pluges que ja han començat a caure amb intensitat a casa nostra i que poden persistir durant la nit i matinada. 

PUBLICITAT

Segons les previsions, es pot produir algun fenomen local d’intensitat molt forta que pugui provocar incidències en zones urbanes. Els xàfecs més intensos podran superar el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts i podran anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent.

La pluja ha enterbolit la festa major de Santa Tecla 

Al matí s’ha fet l’ofici solemne i la tanda de lluïment del seguici. La diada castellera, però, s’ha suspès. L’Ajuntament ha comunicat que, per compensar-ho, demà la diada dels pilars caminant començarà una hora abans, a les 12, i tindrà una ronda més. 

A l’espera del que passa aquesta tarda i si es podrà celebrar la tradicional professó. 

Ahir el temps va respectar la festa i va poder sortir el seguici i fer-se les representacions dels balls parlats que, com és habitual, van carregar contra el poder. 

Salut prepara una llei per prohibir fumar en espais com entrades d’escoles, parades de bus i terrasses d’establiments. 

Ho ha anunciat el conseller Josep Maria Argimon que confia que la norma comptarà amb prou suport per poder ser aprovada pel Parlament. 

S’oferirà gratuïtament el tractament substitutiu de la nicotina a les persones amb rendes més baixes de 18.000 euros

Les instal·lacions centrals d’Aigües de Reus han incorporat un caixer automàtic per “agilitzar” el pagament de factures. 

Des de principis d’estiu s’han registrat més de 1.500 operacions, el que equival a unes trenta diàries. La majoria de tràmits, prop de 1.200, han estat per fer els abonaments en efectiu. Per utilitzar el servei no cal cita prèvia i només s’ha de presentar la factura o carta de pagament. 

Dotze colles s’enfrontaran aquest diumenge en la primera jornada del Concurs de Castells, que es disputa a Torredembarra.

Els Nois de la Torre són qui obriran la jornada, sempre que intentin un castell igual o superior al  7 de 7. Ells i els Castellers de Berga surten com a favorits

Aquesta primera jornada del Concurs de Castells té el seu origen en el Concur7 que van promoure els Nois per donar cabuda a les colles que no es classificaven per competir a la plaça de Toros. 

La directora del certamen Ester Roca afirma que ara no es podria entendre el concurs sense la diada de la Torre. 

A Tarragona la Tecla, i a Reus la Misericòrdia. 

Amb la vista també posada al cel, perquè aquesta tarda ha de sortir el seguici petit i a la nit hi ha programades revetlles. 

Demà a la tarda Diada Castellera i al vespre sortirà la Cercavila del Masclet i a la Nit hi haurà el Rosari de les Torxes, el Reggus i revetlles.

PUBLICITAT