#InfoTardaDaily | L’ampliació del CAP de Torreforta acabarà a mitjans de l’any vinent

Nova jornada d’incidències a la xarxa ferroviària del Camp de Tarragona. Cap a la 1 hi ha hagut una avaria en el sistema de senyalització entre Cunit i Sant Vicenç de Calders. Això ha provocat retards importants. 

CAP La Granja
PUBLICITAT

L’avaria ja s’ha resolt i poc a poc s’aniran recuperant les freqüències. Les demores, però, encara poden superar els 15 minuts. 

L’ampliació del CAP de Torreforta estarà acabada a mitjans de l’any vinent. 

Ho ha anunciat avui el conseller de Salut, Manel Balcells, en una visita al centre. Ha explicat que el 18 de novembre sortiran els plecs per licitar les obres, que suposaran una inversió de 5 milions d’euros. 

Balcells ha reconegut que es tracta d’una intervenció necessària i confia que el CAP ampliat serà una realitat en poc més de mig any. 

El conseller de Salut ha reconegut que la millora de l’equipament d’entrada no anirà acompanyada de més personal

La DOP Siurana preveu un 45% menys de producció d’oli. 

Es calcula que la collita rondarà els 3 milions de quilos d’oli. L’any passat es van superar els 5 milions. 

Darrera aquesta reducció hi ha la sequera i també les gelades de la primavera. 

Aquest fet, unit a l’encariment dels costos de producció, repercutirà en el preu de venda de l’oli, que pujarà un 10% de mitjana. 

Antoni Galceran és el president del consell regulador de la DO Siurana. 

La DO Siurana ha presentat avui la nova collita, amb un acte que s’ha fet a Valls, apadrinat per la cuinera Ada Parellada. 

I a Reus, Unió de Pagesos ha fet una protesta davant l’oficina d’Acció Climàtica. 

El sindicat agrari reclama més agilitat en la tramitació de l’autorització de cremes de restes de poda i vegetals. També demana a l’administració que faciliti el finançament del sector, que està desbordat per l’encariment dels costos de producció. 

Els bombers de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs tornen a la vaga per exigir un nou conveni

L’aturada ha començat avui s’allargarà fins al 28 de novembre

Segons els empleats, les tres setmanes de marge que s’havien donat per arribar a un acord amb l’empresa “no han servit per acostar posicions i les negociacions segueixen encallades”. Els treballadors demanen una millora del conveni col·lectiu. 

Un jutjat de Tarragona reconeix el dret d’una mare sola a gaudir de les 16 setmanes del permís de paternitat

En total, 32 setmanes. El jutjat estima així el recurs presentant per la dona en contra d’un recurs de la Generalitat que es negava al reconeixement de les 16 setmanes addicionals i les limitava a quatre. L’administració defensava que el que era d’aplicació és un conveni propi que regula el permís d’una família monoparental a gaudir de quatre setmanes i no de 16 com demanava la dona. El jutjat considera però que és d’aplicació la nova normativa estatal que va ampliar el permís de paternitat a 16 setmanes, encara que el conveni propi no s’hagi adaptat encara.

El Nàstic busca consolidar-se fora de casa

Aquest dissabte a les 7, els tarragonins visitaran al Bilbao Athletic amb l’objectiu d’ampliar la ratxa positiva. Els bilbains estan en zona de descens, amb 11 punts. 

El Nàstic és vuitè amb quinze punts i es troba a només un de les places de play-off. Agné podrà comptar amb tota la plantilla a excepció de Marc Trilles i Aaron Rey.

A Tarragona, demà dissabte es presentarà la ruta literània Olga Xirinacs. 

L’acte es farà demà al migdia al vestíbul de teatre Tarragona i s’emmarca en la Tardor Literària. 

Xirinacs és una de les autores més prolifiques i premiades del territori. Ha publicat 87 llibres i entre altres premis ha rebut el Sant Jordi i el Ramon Llull i, el 1990, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. 

PUBLICITAT