#InfoTardaDaily | Llum verda al nou contracte de neteja de Tarragona

El ple de Tarragona ha donat llum verda al nou contracte de neteja, que susbtituirà l’actual, que té 20 anys. 

PUBLICITAT

El nou serà vigent durant 9 anys i el cost global durant tot aquest temps serà de 200 milions d’euros. 

Una de les principals novetats és que el contracte es divideix en cinc lots, en funció de les tasques. 

El regidor de Servei Centrals, Jordi Fortuny, ha destacat que el nou contracte permetrà un major control del servei. 

Els plecs dels nous contractes han aconseguit prosperar sense cap vot en contra, però hi ha hagut igualment retrets polítics. 

La CUP ha assenyalat que aquest nou model és un primer pas cap a la municipalització del servei de la neteja. Es preveu que el nou contracte de la neteja de Tarragona s’adjudiqui entre el febrer i el març de l’any que vinent.

ASESA preveu acabar avui la neteja del dipòsit on hi ha hagut la fuita de nafta. 

L’empresa ha comunicat que avui preveu acabar el transvassaments dels hidrocarburs cap a un altre dipòsit. Això permetria acabar amb els episodis de males olors que hi ha hagut durant la darrera setmana, des que hi va haver la fuita de nafta dilluns a la matinada. 

Recordem que la Fiscalia ha obert una investigació per aquests fets que han generat molt malestar entre la població i que ha reobert el debat sobre la gestió i comunicació d’emergències químiques. 

Una cinquantena de persones s’han manifestat aquest dijous a la tarda davant dels serveis territorials d’Educació a Tarragona per denunciar la precarietat laboral del Personal d’Atenció Educativa. 

Els sindicats afirmen que calen molts més recursos per poder implementar el model d’escola inclusiva. Denuncien que actualment, la majoria d’aquests docents només estan contractats amb un terç de jornada. 

A més, afirmen que les adjudicacions de places han estat poc transparents i que encara en queden moltes per cobrir. 

Els sindicats afirmen que a la demarcació de Tarragona caldrien un centenar de tècnics especialistes d’Educació Infantil i 250 d’integració social. 

EMATSA resol una incidència en un tram de claveguera obstruït pel temporal. 

La incidència es va detectar ahir al tram que connecta la xarxa amb el col·lector. Aquest tap va provocar  l’entrada en funcionament del sobreeixidor a la desembocadura del riu Francolí. 

S’hi havien acumlat terra, pedres i runa arran dels aiguats. La incidència s’ha resolt aquest matí, però es continua treballant a la zona per retirar tota la runa. Els treballs són complexos. 

La Diputació de Tarragona ha restaurat dos escuts funeraris nobiliaris del conjunt patrimonial del Monestir de Poblet. 

Les peces, que daten de mitjans del segle XIV, són policromades i estan fetes amb uns materials que indiquen que podrien pertànyer a la corona catalanoaragonesa i al regne de Navarra. A tot Catalunya i les Illes Balears només hi ha tres conjunts similars. Fins el 31 d’octubre, els escuts s’exposen a la mostra ‘Temps de colors i emblemes a la Corona d’Aragó’, a la seu de l’Escola per l’Art i la Cultura de Tortosa. Després, es traslladarà al Monestir de Poblet.

Aquest cap de setmana arriba el gran espectacle del món casteller. 

Són les dues jornades de Tarragona del Concurs de Castells que aplegaran les millors colles a la Tarraco Arena Plaça. 

El director del concurs, Xavier González, ha destacat l’extraordinària recuperació després de la pandèmia. 

12 colles participaran a la jornada dominical, que tindrà lloc a partir de les 10h i de la qual sortirà el guanyador de la 28a edició del Concurs. Tres colles sortiran a plaça amb opcions de victòria. Són la Vella, Vilafranca i la Joves. 

PUBLICITAT