#InfoTardaDaily | Pere Aragonés escridassat a Reus

Avui és notícia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat rebut amb una escridassada a Reus. 

PUBLICITAT

Eren representants de la plataforma Aturem el Hard Rock, que li han volgut traslladar el malestar davant aquest macroprojecte turístic, que està tenint un paper central en la negociació dels pressupostos. 

Pere Aragonès ha anat aquest matí a Reus, perquè ja han estat identificades les restes de Cipriano Martos. 

Es tracta d’un jove sindicalista que va ser assassinat pel règim durant els últims anys del franquisme i enterrat en una fossa comuna al cementiri reusenc. 

Aragonès ha afirmat que amb la seva exhumació es “referma el compromís” de la Generalitat amb les víctimes del franquisme. 

La troballa de les restes de Cipriano Martos es va fer ahir dimarts després d’un mes de l’inici dels treballs. Ara es creuaran les mostres d’ADN amb altres familiars per acabar de certificar la seva identitat. 

En plana política també destaquem que el socialista Santiago Castellà ja s’ha incorporat com a nou delegat del govern espanyol a Tarragona. 

El seu antecessor, Joan Sabaté, va renunciar al càrrec e al·legant motius personals. La delegada a Catalunya, Maria Eugènia Gay, feia aquest dimarts el nomenament provisional, que es mantindrà durant quinze dies, malgrat que Castellà ja exerceix en plenes funcions. Castellà va ser senador de la tretzena legislatura, ocupant la vicepresidència primera de la Comissió Constitucional de l’ens, així com portaveu de Funció Pública.

Canvis de mercat i el conflicte de l’estiba endarrereixen operacions al Port

Durant els darrers dies fins a 22 vaixells han arribat a fer cua davant la costa tarragonina, esperant per ser descarregats al Port. 

El seu president, Saül Garreta, ha analitzat avui la situació en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Hi ha afirmat que el conflicte de l’estiba està en vies de solució, si bé aquesta no serà immediata. 

Garreta ha reconegut que “el Port necessita una millora logística a llarg termini per maximitzar la seva eficiència”. En aquest sentit, el president destaca que “la digitalització de les tasques portuàries” ha de ser un dels principals eixos de millora.

L’Ajuntament de Tarragona detalla a què destinarà els fons Next Generation que rebrà en matèria turística. 

Es tracta de 3,5 milions que serviran per finançar les diferents actuacions incloses en el projecte “Tarragona entre blau i verd”. El projecte principal, que s’emportarà més d’un milió d’euros, serà la creació d’un tanc al barri de La Mora per retenir les aigües brutes en cas de pluges torrencials. 

També hi ha la peatonalització dels carrers Gravina i Sant Pere al Serrallo i altres iniciatives com la millora del camí de ronda i l’ampliació de la xarxa de carrils bici. 

Pau Ricomà és l’alcalde de Tarragona. 

A diferència d’altres convocatòries, aquest fons cobreix el 100% de la subvenció, tot i que l’Ajuntament assegura que cobriran qualsevol sobrecost que es generi. 

L’ICIQ comptarà amb el primer difractòmetre d’electrons del món fora de Japó

L’instrument serà clau en la investigació de l’ICIQ, ajudant a resoldre estructures cristal·lines tant de molècules orgàniques com inorgàniques, Des de la seva fundació l’any 2000, l’ICIQ ha crescut fins a assentar-se al top ten mundial d’institucions de recerca al camp de la química. 

Tarragona acollirà la final de la quarta etapa de ‘La Vuelta a Espanya

La cursa passarà per la ciutat el 29 d’agost. A Tarragona es posarà el punt final a una etapa catalogada de mitja muntanya que començarà a Andorra la Vella i que constarà d’un total de 183,4 quilòmetres. 

Per a la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López, es tracta d’un regal. 

L’any 2017 va ser l’última vegada que la ciutat acollia la final d’una de les etapes de la competició.

PUBLICITAT