#InfoTardaDaily | Primer dia de vaga als sectors sanitaris i educatiu

Primer dia de vaga als sectors sanitaris i educatiu. Al Camp de Tarragona, el sindicat Metges de Catalunya ha situat el seguiment en un 75%, mentre que la conselleria el rebaixa al 23% en el torn de matí. 

Joan XXIII vaga
PUBLICITAT

En el cas de les escoles i instituts, el departament d’Educació ha situat el seguiment de l’aturada en un 7,7% de mitjana al país, si bé varia molt per territories. 

En aquesta primera jornada de vaga la protesta s’ha escenificat amb una gran manifestació a Barcelona, que ha aplegat unes 10 mil persones, si bé aquí també s’han fet algunes accions, com una concentració a les portes de Joan XXIII. 

Des del sindicat de metges valoraven el seguiment que està tenint la protesta. 

Aquesta tarda la plataforma Aturem Joan 23 fa una manifestació des de les portes de l’hospital fins al balcó del Mediterrani. 

Demà al matí, els sindicats han convocat una marxa conjunta de sanitat i educació que sortirà de la plaça dels Carros. 

Avui també han fet sentir la seva veu les llevadores. 

Han denunciat que el 70% es veuen obligades a treballar en més d’un lloc per garantir l’atenció sanitària. Afirmen que viuen una situació crítica per falta de personal i que la situació s’agreujarà amb l’increment de jubilacions. 

Gemma Martínez del Col·legi d’Infermeria diu que moltes estan cremades. 

20230125_TALL_LLEVADORES

Actualment, Catalunya compta amb una ràtio de llevadores d’1,8 per cada 10.000 habitants, malgrat que la ràtio recomanada pels països europeus que formen part de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) és del 3,2. 

Els veïns afectat per un edifici a Reus no han pogut tornar a casa 

En l’escala del bloc afectat hi viuen una cinquantena de persones, de les quals 26 van ser reallotjades en un hotel de la ciutat arran del foc que va provocar diversos ferits, dos d’ells crítics. Les tasques de neteja han començat aquest matí, tot i això, no hi ha data perquè els afectats puguin tornar a casa. Des de l’Ajuntament afirmen que no hi ha perill estructural, però la comunitat haurà de fer una anàlisi extern de l’estructura i instal·lar una barana a l’escala principal per garantir la seguretat i la seva habitabilitat.

Detenen un home de 41 anys com a presumpte autor de l’incendi amb deu ferits de Reus

Inicien els tràmits per engegar el primer alberg municipal de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per adquirir un edifici que ha de convertir-se en el primer alberg municipal de la ciutat gestionat per Creu Roja. Aquest equipament s’està habituant a les necessitats específiques del servei i disposarà d’una capacitat de catorze persones.

Més enllà d’això Solé també ha detallat que aquest dimecres passa per l’acta de comissió territorial de la Generalitat el trasllat de Serveis Socials la Torre Forta. Un cop fet aquest tràmit passaran a contractació les obres i s’espera fer el trasllat efectiu en menys de tres mesos.

L’Ajuntament de Roda de Berà s’ha reunit amb especialistes de la Universitat Politècnica de Catalunya per buscar solucions per a les platges del municipi. La primera trobada de treball es va fer la setmana passada, amb una visita a la platja Llarga, que l’any passat va quedar molt tocada pels temporals. 

El 2007 la universitat de Cantàbria ja va fer un informe, però ara el consistori busca també l’assessorament de la UPC. En primer lloc se li ha encarregat un estudi sobre l’impacte del port esportiu de Roda, i els altres que hi ha més al nord en el moviment de sorra. 

A mig termini, la UPC farà un estudi de la dinàmica del litoral i una proposta de solucions. 

De moment, per a l’estiu vinent la solució seguirà sent l’aportació de sorra al tram nord de la platja Llarga. Es trasvasaran uns 10 mil metres cúbics d’arena des de la platja Costa Daurada. Aquesta operació serà finançada per l’Estat. El Port Esportiu pagarà el moviment d’arena des de la platja de la Pallisseta cap a la Punta d’en Guineu i la Llarga, una acció que hauria d’estar sufragada pel Port Esportiu. 

PUBLICITAT