#InfoTardaDaily | Protecció Civil activa l’alerta del pla Ventcat

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Ventcat per la previsió de fort vent avui dilluns i sobretot, demà dimarts. 

PUBLICITAT

A partir d’aquesta tarda-vespre s’esperen ratxes de més de 72 quilòmetres per hora a la demarcació de Tarragona i també al sud de Lleida i al Pirineu i Prepirineu. 

Demà dimarts, l’episodi s’ha d’intensificar i l’afectació s’estendrà al litoral i prelitoral central i sud,

Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions en la conducció i també en totes les activitats a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

El Parlament debatrà aquest dimecres si es fa lectura única de la proposició de llei del PSC que modifica el Fons Nuclear. 

Això permetrà als alcaldes dels municipis nuclears esmenar la modificació normativa. 

Avui dilluns s’han reunit amb els presidents dels consells comarcals per consensuar els acords i conclusions que es faran arribar als grups parlamentaris perquè prenguin “contingut d’esmena”. 

Exigeixen que no s’ampliï el radi d’implementació del Fons Nuclear, que no es canviï l’òrgan de governança i que no es vinculi als pressupostos. 

La presdienta del Consell Comarcal del Baix Camp, Roser Abelló, afirma que la proposició de llei del PSC és un menyspreu cap a la feina que s’ha fet des del territori. 

Els alcaldes dels municipis més propers a les centrals consideren que la proposta del PSC pot generar un greuge, ja que amplia l’àmbit geogràfic on arribaran els fons nuclears i se’n podrien arribar a beneficiar municipis com Reus, Vila-seca, Salou o Tortosa. 

Detingut a Castelló d’Empúries el sospitós de matar un home a Salou la matinada de Tots Sants.

Els Mossos d’Esquadra l’han identificat en un control rutinari a la carretera C-260. L’arrestat té 22 anys i tenia un requeriment de la Divisió d’Investigació Criminal de Tarragona per homicidi dolós. 

Els fets van passat cap a les quatre de la matinada, el dia de Tots Sants al carrer Valls de Salou, prop de la principal zona d’oci nocturn del municipi. 

Deporten al Marroc l’activista reusenc Mohamed Said Badaoui. 

Estava ingressat al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca des del 20 d’octubre. El jutge havia ordenat el seu internament després que la Policia Nacional el degingués, acusant-lo de difondre postulats gihadistes. 

Ell sempre ho ha negat i, de fet, ha rebut el suport de diversos partits polítics. La pressió social, però, no ha donat fruits i finalment ha estat expulsat del país. 

Badoui feia més de 30 anys que viu a Catalunya i és president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana a Reus.

La implementació del servei de Barnahus a tot Catalunya s’avançarà un any i serà paral·lel a la construcció dels centres. 

Ho ha anunciat el nou conseller de Drets Socials, Carles Campuzano aquest cap de setmana durant una visita a Tarragona, en el marc del dia per a la prevenció d’aquests abusos. 

És el mateix model que s’ha aplicat a Tarragona, on els professionals fa dos anys que treballen en unes instal·lacions al complex educatiu de la Laboral. Pròximament es traslladaran a un nou espai, ubicat en uns terrenys propers. La crisi de subministrament però, ha endarrerit les obres fins a la primavera, quan s’espera que estigui completament operatiu.

La sisena edició de la Tarraco Biennal se centrarà en les ‘domus’ i el seu factor de romanització. 

El Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic se celebrarà a Tarragona entre el 22 i el 24 de novembre del 2023. 

Avui també s’ha presentat el llibre de les actes de la cinquena edició del congrés, que va tenir lloc el novembre del 2021, i que es va centrar en els ports romans i l’arqueologia dels sistemes portuaris.

El Nàstic pot amb el líder

El Nàstic de Tarragona dona un cop d’autoritat i suma tres punts d’or davant el líder de la categoria, el CD Castellón. Els granes van ser capaços de capgirar el marcador i van sumar una nova victòria després de guanyar per 2-1 als orelluts.

D’altra banda, el CBT s’ha vist completament superat al Serrallo pel CB Roser (55-83) en una segona meitat desastrosa dels blaus. 

PUBLICITAT