#InfoTardaDaily | Protecció civil ha activat la prealerta del Plaseqta per una fuita de nafta

Protecció civil ha activat la prealerta del Plaseqta per una fuita de nafta que s’ha produït aquesta matinada a l’empresea ASESA, al polígon sud. 

112
PUBLICITAT

La fuita ha quedat restringida amb els sistemes de seguretat i d’autoprotecció de la planta i no ha arribat a sortir a l’exterior. 

Protecció Civil ha activat la prealerta del Plaseqta per prevenció i per poder fer seguiment de la situació. 

A través del seu compte oficial de twitter han informat de la incidència i han especificat que la nafta és un líquid no tòxic, equivalent a la benzina. 

S’ha presentat el projecte del major centre de producció d’hidrogen de l’Estat, que es posarà en funcionament a Tarragona d’aquí a tres anys, el 2025.

El projecte tirarà endavant amb una col·laboració público privada. Darrere hi ha empreses Iqoxe, Messer, Enagas Renovables i Repsol, que s’han unit en un consorci. Suposarà una inversió de 230 milions d’euros. 

Joan Abascal és el director general de Transformació Industrial i Economia Circular de Repsol. 

El projecte s’ha presentat a la Cambra de Comerç de Tarragona i hi ha hassistit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. 

L’Ajuntament de Tarragona ha manifestat que actuarà d’urgència per reparar els danys de l’aiguat de divendres i demanarà mesures a l’ACA. 

Ara s’estan avaluant els danys. Les zones més afectades són a Llevant, sobretot instal·lacions com el Club Tennis Tarragona i el Club de Vela de la platja Llarga. 

Els veïns de Cala Romana, fins i tot, han demanat que es declari zona catastròfica. 

L’alcalde Pau Ricomà va visitar dissabte la zona acompanyat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Va reconèixer que calen inversions i va demanar ajut a altres administracions. 

Avui s’ha pogut reprendre l’activitat a l’escola del Miracle, si bé els treballs per arreglar els desperfectes al pati seran complexos. També s’ha pogut fer classes a l’escola i llar d’infants d’Altafulla que també es van inundar. 

A Altafulla també va patir severament la platja i a Ferran es va ensolsir part del mur del castell. 

Les pluges de divendres van ser de rècord. 

Van deixar més de 100 litres per metre quadrat de pluges a bona part del Tarragonès. El registre més elevat va ser a Tamarit, on es va arribar als 160 litres.

En esports, destaquem la victòria del Nàstic. 

Després de 4 jornades sense guanyar, els granes es van imposar per 1 a 0 al SD Amorebieta i va sumar els tres primers punts de la temporada. 

Els Nois de la Torre van guanyar aquest diumenge per primera vegada en la seva història la jornada de Torredembarra del Concurs de Castells. 

Ho van fer compartint el triomf amb els Castellers de Berga. Les dues colles van completar el 7d7, el 5d7 i el 4d7 amb l’agulla i van empatar al capdavant de la classificació amb 1.200 punts.

El president de la colla, Toni Garcia, manifestava l’alegria del moment. 

Ahir es va tancar Santa Tecla i a Reus queden actes de Misericòrdia. 

Si a Tarragona la festa major i la commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia es va tancar amb un doble concert, amb entrades esgotades a la catedral. 

I a Reus, avui s’ha decidit recuperar el Seguici Petit que divendres es va suspendre per la pluja. Sortirà a les 6 de la tarda. 

PUBLICITAT