#InfoTardaDaily | S’amplia l’aparcament dissuasiu del Pg. de la Independència

L’aeroport de Reus connectarà amb París Orly a partir de la primavera vinent, concretament a partir del 26 de març. 

aparcament taronja passeig independencia
PUBLICITAT

La nova ruta l’oferirà Vueling i els bitllets s’han posat a la venda avui. 

Aquesta nova connexió és el resultat del treball de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus. 

La promoció de les instal·lacions reusenques ja ha permès que aquest any s’ofereixin 23 rutes amb destinació a Anglaterra, Gal·les, Escòcia, Irlanda, Bèlgica, Països Baixos, Polònia i Palma de Mallorca.

Amb aquesta nova ruta es facilita l’accés i el flux de visitants procedent del principal mercat internacional estratègic per a la Costa Daurada: el francès. 

L’Espluga de Francolí rebrà mig milió d’euros dels Next Generation per millorar la xarxa d’abastament d’aigua. 

L’actuació costarà més de 760 mil euros i servirà per substituir més de 3 quilòmetres de canonades. 

També s’actuarà en més de 150 escomeses d’aigua per connectar els abonats. L’objectiu de la renovació és la reducció global de les fuites a la xarxa de distribució, xifrades en més del 20%.

L’àmbit d’actuació serà a la Urbanització Carreras del nucli urbà de l’Espluga 

Aquesta millora se suma a la connexió de l’Espluga de Francolí al Consorci d’Aigües de Tarragona en què l’Ajuntament està treballant. 

El Camí de les Terres del Gaià serà transitable a peu en tot el traçat, des de Santa Coloma de Queralt fins a la desembocadura a la platja de Tamarit. 

La Diputació de Tarragona, quatre consells comarcals i 22 ajuntaments han signat avui la renovació del protocol per impulsar aquest projecte d’interès ambiental, paisatgístic i turístic. 

L’avantprojecte estima que les actuacions ticostaran un milió d’euros i està previst que en els pròxims sis mesos es liciti la redacció del projecte executiu. Els treballs, com les desbrossades o obres de pas al riu, es podrien iniciar el 2024.

Troben mort un intern de 19 anys a la presó de Mas d’Enric. La informació l’ha avançat el Diari de Tarragona i fonts del departament de Justícia ho han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies. 

Els fets van passar ahir dimecres i s’ha obert una investigació per esclarir què va passar, si bé toty apunta a un suïcidi. Es tractava d’un intern preventiu per robatori i, segons el Diari, en el moment de la mort estava internat al mòdul de règim tancat per incomplir la normativa interna del centre penitenciari. 

Des de l’Observatori Penal i els Drets Humans han assegurat que s’han produït 30 morts a les presons catalans des del gener i han asseverat que no són morts per suïcidi, sinó “per presó”.

L’Ajuntament de Tarragona ja inaugurat avui l’ampliació de l’aparcament dissuasiu del passeig de la Independència. 

S’hi han afegit 200 places noves de zona taronja. Aquesta obra ha costat 114.000 euros, més els gairebé 500 mil euros que va costat l’expropiació del vell magatzem que hi havia a la zona. 

El regidor de Territori, Xavier Puig, ha emmarcat aquesta actuació en un projecte més ampli. 

Cal destacar que les obres han tingut un sobrecost d’entre 40 i 50 mil euros a causa de la retirada d’amiant i l’encariment dels preus. 

I a Montblanc, l’Ajuntament ha adjudicat les obres de construcció del Pont de Bolovi. 

La primera licitació va quedar deserta i ara s’ha adjudicat per 602.000 euros. Aquesta és una de les grans obres pendents per acabar de reconstruir tot el que es va emportar la riuada al Francolí de fa tres anys. 

El Pont de Bolovi funcionava ara de manera provisional amb una estructura que va construir l’exèrcit fa dos anys.

Troballa arqueològica excepcional a Vimbodí i Poblet. 

Els investigadors de l’IPHES han trobat una mandíbula d’homo sapiens de fa 15 mil anys al jaciment del Molí de Salt. Correspon a un infant d’entre 4 i 5 anys. 

És el segon fòssil humà més antic aparegut a Catalunya i el primer trobat en aquest jaciment en dues dècades d’expedicions. 

Ara, s’estudiarà la mandíbula per saber-ne més detalls, com ara la dieta, l’estat físic o la genètica de l’individu.

La cantant tarragonina Maria Moss ha estat norminada als Hollywood Music In Media Awards. 

És una de les 9 nominades a la categoria ‘gravacions originals de gènere de música’ juntament amb artistes de la talla de Khaled i Carlos Santana per la seva cançó ‘Say’ que aviat es publicarà.

La gala es celebrarà el pròxim 16 de novembre al teatre The Avalon a Hollywood, Los Angeles.

PUBLICITAT