#InfoTardaDaily | Saül Garreta relleva des d’avui a Josep M.Cruset al capdavant del Port de TGN

Saül Garreta ha assumit avui el relleu de Josep Maria Cruset al capdavant del Port de Tarragona, en un acte que ha presidit el conseller de territori. 

Cruset i Garreta Port de Tarragona
PUBLICITAT

Garreta, que és arquitecte, ha dit que assumeix un repte molt gran i q ue la seva tasca serà garantir que l’estructura de l’Autoritat Portuària mantingui el bon funcionament. 

Ha dit que se sent còmode amb el projecte de la Zona d’Activitats Logístiques, però no s’ha volgut mullar encara amb el tema dels creuers. Ha apostat per buscar consensos amb el territori en les qüestions crucials. 

El president sortint, Josep Maria Cruset, ha dit que ha estat un honor estar al capdavant del Port durant els darrers anys. 

Balanç satisfactori del simulacre d’accident químic. 

La conselleria d’Interior, els ajuntaments i també l’Associació Empresarials Química de Tarragona fan una lectura positiva de l’exercici que es va fer ahir a la tarda i que va implicar 65 mil habitants de l’entorn del polígon petroquímic sud. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va destacar que la majoria de gent va seguir les instruccions de confinar-se i per això parla d’èxit. 

Aquest simulacre també va servir per provar el nou sistema d’avisos al mòbil. Aquestes són les reaccions d’alguns veïns de la Canonja. 

El conseller Elena ha dit que això és un pas més en el desplegament del Plaseqta, amb més sensors, sirenes i amb un altre simulacre que es farà l’any vinent al polígon nord. 

L’atur es va reduir un 3,26% a Tarragona i l’Ebre durant l’octubre. 

Segons les dades que ha donat a conèixer aquest dijous el Ministeri de Treball i Economia Social, a la demarcació es va tancar el passat mes amb 41.283 persones desocupades. Són 1.289 menys que el mes anterior.

Respecte a fa un any, hi ha 5.708 desocupats menys. Aquesta xifra suposa una reducció del 12,15% interanual. Per sectors, els serveis continua encapçalant el rànquing amb més de 29.000 persones aturades.

La Diputació de Tarragona passarà a gestionar 114 quilòmetres de camins que actualment són de titularitat municipal. 

La Generalitat ha avalat el pla zonal de la xarxa local de carreteres de l’organisme, que s’aprovarà de forma definitiva a finals d’any. 

Aquest instrument servirà per planificar les actuacions de millora que es faran a les carreteres i camins controlats per la Diputació fins el 2035. 

La presidenta de l’ens, Noemí Llauradó, ha assenyalat que la Diputació disposa de més recursos que els municipis per arreglar els camins. 

El pla zonal de la xarxa local de carreteres tindrà una inversió de 187 milions d’euros i s’executarà en dues fases. La primera s’allargarà fins el desembre de 2027 

La Sínia assumeix la custòdia de l’entorn del pantà del Catllat. 

L’entitat ecologista ha signat aquest dimecres amb Repsol, que és la propietària d’aquests terrenys, d’una finca de gairebé 500 hectàrees.

En una entrevista a Carrer Major, Héctor Hernández, de la Sínia, ha avançat que l’acord de custòdia inclou la redacció d’un pla de gestió forestal i també accions per fomentar la biodiversitat, amb la reintroducció d’espècies com la tortuga de terra. 

Actualment constitueixen un mosaic agroforestal, d’alt valor ecològic.

Entra en servei el nou centre social del Roser de Reus. 

Dilluns ja estarà a ple rendiment i començarà a atendre els usuaris. Estarà gestionat per l’empresa cooperativa Suara Serveis i té capacitat per a setze persones. A més d’allotjament i menjador, durant el dia s’oferirà servei de bugaderia o de dutxa per a altres persones que ho necessitin. El centre atendrà allotjaments temporals d’urgència i residència temporal de persones en situació d’exclusió social.

Altafulla acull una prova pilot per implementar el dispositiu Alexa com a assistent de persones dependents

L’Arc Serveis impulsa la iniciativa, que posa en pràctica el projecte d’una alumna de la URV guardonat en el primer concurs de projectes socials per a gent gran. 

Les projeccions prèvies del festival REC arrenquen avui. 

Serà amb “La maternal, la nova pel·lícula de Pilar Palomero, que es podrà veure aquesta tarda a les 7 al Caixaforum de Tarragona. L’estrena oficial del film als cinemes està prevista pel 18 d’aquest mateix mes. ‘La maternal’ ja ha rebut premis en el circuit de festivals, entre els quals destaquen la Concha de Plata exaequo del Festival de San Sebastián per l’actriu principal del film, Carla Quílez.

PUBLICITAT