#InfoTardaDaily | Tarragona manté activada l’Operació Iglú

Davant la previsió de fred intens que es mantè per a les pròximes hores, l’Ajuntament de Tarragona mantè activada l’operació Iglú. De moment, aquest dispostiu, integrat per voluntaris de la Creu Roja, Protecció Civil i Guàrdia Urbana, ha atès 11 persones sense llar. 

sensesostres creu roja
PUBLICITAT

D’aquests, només tres han accedit allotjar-se a la pensió Casa Carmen, assignada per l’Ajuntament de Tarragona. Amb tot, la majoria d’ells han acceptat mantes, guants i begudes calentes.

Segons Omar Kassem, és referent del programa de les persones sensesostre de Creu Roja. 

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, ha explicat que en els últims dies han reallotjat unes set persones a la pensió Carmen. En paral·lel, el Centre Bonanit acull una quinzena de persones durant l’hivern que van rotant.

El Consorci d’Aigües de Tarragona  desplegarà gairebé una trentena d’accions per digitalitzar les seves instal·lacions i serveis. 

El projecte suposarà una inversió de 22 milions d’euros. Entre les accions que ja s’han començat a executar hi ha el desplegament de fibra òptica per tota la canonada principal del minitransvasament, que en permetrà fer un seguiment constant. 

Per fer front a la inversió l’assemblea del CAT ha aprovat accedir a fons europeus. 

El president de l’ens, Joan Alginet, ha destacat que l’aposta per la digitalització suposa una revolució. 

Alginet ha comentat que si es fan totes les inversions previstes, el CAT esdevindrà un dels consorcis “de referència a nivell mundial”.

Les empreses estibadores del port de Tarragona creuen que l’increment de plantilla pot ajudar a resoldre el conflicte. 

En un comunicat, les companyies han informat, que fruit del procés de negociació, s’han compromès a incrementar la plantilla. A més, mantenen el compromís de garantir el lloc de treball i les mateixes condicions laborals i salarials als estibadors. 

L’arxidiòcesi de Tarragona es reorganitza internament reduint a la meitat els seus arxiprestats

Passaran de 10 a 5. Les noves delimitacions equivalen a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès, mentre que el Baix Camp i el Priorat configuren un sol arxiprestat, així com la Conca, l’Urgell i les Garrigues n’esdevenen un altre. 

L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha destacat que el canvi permetrà ser més eficients. 

Aquest canvi organitzatiu és el resultat de dos anys de treball conjunt amb les parròquies.

El PSC de Tarragona votarà en contra de la nova estructura de costos de la brossa

Aquest divendres 27 de gener el govern municipal de Tarragona portarà a plenari la nova estructura de costos del contracte de la brossa després que quedes desert. Aquest dimarts el PSC ha anunciat que “s’oposarà a aquesta proposta”, tot i que van aprovar l’anterior.

La portaveu del PSC, Sandra Ramos titlla de “fracàs estrepitós” aquesta situació, juntament amb la situació viscuda amb el contracte dels autobusos d’hidrogen. A més la portaveu demana “honestedat” a l’equip de govern i assenyala que “la reformulació de l’estructura de costos suposa un augment considerable del preu del contracte. 

Els robatoris de cablejat elèctric el darrer semestre han suposat una despesa de gairebé 200.000 € a Tarragona

La Guàrdia Urbana investiga aquests delictes, que s’acostumen a cometre de nit en zones allunyades d’habitatges

Pel que fa als robatoris en l’enllumenat públic, estan valorats en més de 65 mil euros. La darrera vegada ha estat aquest cap de setmana, quan uns individus van sostreure cablejat de la passera per sobre de l’A7 del carril bici educatiu. Es dona el cas que és la segona vegada que roben aquest cablejat, el qual ja van sostreure el 16 de gener. 

El Mèdol de Tarragona atreu gairebé 12.000 visitants en el primer any de programació

Avui ha presentat la nova temporada que inclou una cinquantena de propostes multidisciplinàries. 

En concret, han programat dotze exposicions, tres activitats de producció pròpia i cinc col·laboracions, així com accions en espais de la ciutat o un projecte al centre penitenciari de Mas d’Enric amb quatre dones artistes. 

PUBLICITAT