#InfoTardaDaily | Tarragona modifica el contracte de la brossa perquè no quedi desert

L’Ajuntament de Tarragona modifica l’estructura del contracte de la brossa per evitar que torni a quedar desert

Fortuny contra brossa
PUBLICITAT

Els canvis s’han introduït, després de converses amb les empreses del sector. Inicialment el consistori va plantejar dividir el contracte amb cinc lots. Dos d’ells, els relacionats amb el control del servei, ja es van adjudicar. Però els altres tres no van rebre cap oferta. 

Ara s’agruparan en només dos lots: un aglutinarà el servei de neteja viària i recollida de la brossa i també la neteja de platges i camins. L’altre se centrarà en el servei de deixalleria. 

Els detalls els ha exposat el regidor de Serveis Centrals de Tarragona, Jordi Fortuny. 

Divendres vinent el plenari haurà d’aprovar les modificacions i llavors s’obrirà un període de vint dies d’exposició pública. Finalment, s’elevarà al Comitè de Preus de la Generalitat perquè n’emeti un informe. La previsió és passar el plec de condicions a principis d’abril.

El GEPEC-EdC demana la paralització de les obres de construcció de la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra

L’entitat ecologista vol que es garanteixi que els treballs no afecten a l’espai d’interès natural dels Muntanyans protegits per la Xarxa Natura 2000.

El GEPEC ha denunciat a Fiscalia l’abocament d’aigües del freàtic. L’entitat va rebre la denúncia d’una ciutadana que havia detectat que, amb els treballs de construcció de la comissaria, abocaven l’aigua als pluvials de la carretera, que sobreeixien i acabaven a l’espai protegit.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat a Ona La Torre que les obres tenien previst bombejar aigües del subsòl al sistema de laminació de pluvials. 

Els agents rurals van comprovar els fets i posteriorment els operaris han instal·lat una canonada que aboca l’aigua del subsòl al mar. 

Una ruta cicloturística cultural unirà Tarragona amb una quinzena de municipis resseguint la Via Augusta

La iniciativa s’ha presentat aquest dijous a FITUR. La ruta, que es desenvoluparà en els pròxims dos anys amb fons europeu, resseguirà l’antic traçat romà amb un recorregut vinculat als jaciments romans en 1.600 quilòmetres. Així, s’hi afegiran quinze pobles d’Andalusia, Castella la Manxa, Múrcia i Catalunya. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha apuntat que espera que el carril bici que uneix Tarragona i Altafulla estigui operatiu “en un temps raonable”.

El Club Bàsquet Tarragona afronta un partit clau aquest cap de setmana davant el Barça B. 

Els blaus necessiten guanyar per continuar tenint opcions reals a estar dins la Fase d’Ascens a LEB Plata. Amb dues victòries menys que els blaugranes, els de Berni Álvarez quedarien molt tocats amb una nova derrota davant el conjunt dirigit per Roger Grimau.

L’Antic Ajuntament de Tarragona es converteix en un nou centre cultural per promoure la creació artística de proximitat

Aquest nou impuls de l’equipament permetrà promoure la pràctica artística a través de la cessió d’espais i materials, així com l’impuls d’activitats formatives. L’Ajuntament també espera que el nou centre cultural serveixi per crear sinergies entre diferents entitats i col·lectius de la ciutat.

Inés Solé és la regidora de Cultura. 

20230119_TALL_INÈS SOLÉ

A l’Antic Ajuntament es podran reservar espais per fer assajos, reunions, formacions, presentacions o exposicions, entre altres. Aquest dissabte hi haurà un primer espectacle amb la companyia de dansa La Dama. 

PUBLICITAT