#InfoTardaDaily | Tarragona supera les 8.000 places d’apartaments turístics

Les empreses estibadores proposen mesures per reforçar els equips de treball i millorar un 30% la capacitat operativa del Port. D’aquesta manera, les companyies busquen desencallar el conflicte obert amb els treballadors i que ja està tenint efectes en l’activitat portuària. 

PUBLICITAT

L’objectiu és “superar la situació d’embús” i recuperar la normalitat en les tasques de càrrega i descàrrega. 

La proposta de les empreses passarien per assignar el personal portuari disponible a les tasques més productives i per contractar i formar tot el personal homologat identificat a Tarragona.

Tarragona supera les 8.000 places d’apartaments turístics, tantes com de càmping. 

Segons dades del Patronat Municipal de Turisme aquest agost s’ha arribat a les 10 mil pernoctacions. Des del sector asseguren que els usos són diversos i, que no totes les persones que lloguen aquests pisos són turistes. També hi ha, per exemple, gent que visita la ciutat per feina. 

El gerent del Patronat, Víctor Franquet, afirma que hores d’ara aquesta activitat no genera cap conflicte. 

L’’Associació d’Apartaments Turístics i Hostels de Tarragona ha reforçat el seu vincle amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) i ara actuaran de forma més conjunta.

Tarragona acull aquests dies un congrés europeu de dret ambiental. 

Està organitzat pel Centre d’Estudis d’Autogovern i hi participen un centenar d’acadèmic, per debatre com es pot legislar per fer front a l’emergència climàtica. 

Una de les ponents, la professora de Dret Administratiu de la URV, Aitana de la Varga, ha destacat que, tot i disposar de menys recursos, els ajuntaments són un exemple de polítiques i normatives innovadores. El congrés europeu de dret ambiental durarà dos dies. 

I en àmbit local, destacarem que l’equip de govern de Montblanc proposa una rebaixa de l’IBI. 

Ho ha anunciat l’alcalde, Josep Andreu, que la situació financera del consistori permet tornar als tipus impositius previs a la pandèmia. 

Andreu necessitarà el suport de part de l’oposició per poder tirar endavant aquesta rebaixa de l’IBI. 

En esports destaquem la victòria del Barça en la final de la Lliga Catalana ACB de Bàsquet. 

Els granes es van imposar per 82-92 al Joventut de Badalona en el partit que es va disputar ahir al vespre al Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània. Hi van assistir gairebé 4 mil espectadors. 

I després d’una nit de disbauxa amb la Baixada de l’àliga arriben els actes més tradicionals i cerimonials de Santa Tecla. 

Aquest migdia s’ha fet l’entrada de músics i a la tarda, a partir de les 7, sortirà el seguici popular.

També avui a la tarda, i en diferents sessions, es faran les representacions dels balls parlats de Dames i Vells, Diables, Gitanes, Pastorets i Serrallonga. La festa s’allargarà fins ben entrada la matinada, amb revetlles, concerts i dj’s en diversos punts de la ciutat.

PUBLICITAT