#InfoTardaDaily | Acord entre ERC i PSC pels pressupostos de la Generalitat

ERC i PSC han arribat a un  acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat. L’acord inclou un document sobre grans infraestructures, entre les quals hi ha el Hard Rock, que era un dels gran esculls entre ERC i els socialistes per tancar el pacte.

PUBLICITAT

Segons el document, aquest primer trimestre se n’haurà d’aprovar el pla urbanístic i completar els processos al llarg d’aquest 2023. 

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, destaca que al Govern li hagués agradat arribar a un acord abans. 

Els Comuns han afirmat que tot i l’acord amb el PSC, els pressupostos no inclouen cap partida econòmica per al Hard Rock, que era una de les seves línies vermelles. 

Des de Junts, el diputat vallenc Albert Batet ha remarcat que aquest acord suposa el retorn del tripartit. 

La Generalitat gestiona des d’avui el sistema d’avís d’emergències a través de telèfon mòbil. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que durant els pròxims mesos es faran quatre simulacres a tot el país per provar-lo. El primer es farà el 28 de febrer a Lleida. Entre abril i maig se’n faran a Tarragona, la Catalunya Central i Girona i a Barcelona. 

Elena ha reiterat que aquests avisos al mòbil només s’enviaran quan hi hagi una emergència. 

Aquest sistema ja es va provar en el simulacre del Plaseqta que es va fer aquesta tardor a Tarragona. La novetat és que ara s’activarà des de Catalunya, en lloc de Madrid. 

La Plataforma Cel Net exigeix mesuraments automàtics d’òxid d’etilè al voltant de la petroquímica de Tarragona

L’entitat ha recordat que tres anys després de l’accident d’IQOXE, l’única productora estatal d’aquesta substància considerada cancerígena, encara no s’han instal·lat els sensors promesos pel Departament d’Interior, que consideren poc eficients perquè són poc sensibles 

L’associació d’empreses químiques de Tarragona vol crear un centre per liderar el procés de descarbonització a Catalunya. 

Es tracta d’un projecte publico privat pensat per al desenvolupament de tecnologies verdes, aplicables a la indústria. 

El president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, n’ha parlat avui en una entrevista al programa Bon dia Tarragona de Ràdio Ciutat. 

Aquest projecte s’exposarà demà dijous dins la visita del president Pere Aragonès a l’Assemblea de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. 

Cañagueral ha detallat que el projecte es troba en un moment “fundacional, però agafant velocitat de creuer”. 

El govern espanyol ha adjudicat gairebé tres milions d’euros dels Fons Next Generation per ajudar a finançar tres projectes de dinamització comercial a la demarcació de Tarragona. Se’n beneficiaran Tarragona ciutat, Mont-roig del Camp i Amposta. 

Tarragona ciutat rebrà 1,2 milions d’euros. Els diners es destinaran a revitalitzar el comerç al voltant del Mercat Central i connectar la zona de l’illa Corsini amb la Part Alta i el Serrallo. 

Per la seva banda, Mont-roig del Camp rebrà 1,8 milions d’euros per reformar l’avinguda Barcelona, l’antiga carretera N-340, un dels projectes més ambiciosos que té en marxa el municipi. Una part d’aquest diners també serviran per millorar les zones verdes i per ajudar a digitalitzar el comerç. 

A les Terres de l’Ebre, Amposta rebrà 444 mil euros dels Fons Next Generation per rehabilitar el mercat i implementar noves tecnologies al comerç local. Es crearà una plataforma de comerç virtual anomenada Shopping Amposta. 

Col·loquen vuit biòtops per “renaturalitzar” la zona industrial del port de Tarragona

S’han ubicat al costat de les Escales Reials, als molls d’Andalusia i el de Castella Oest. 

El president de l’Autoritat Portuària, Saül Garreta, ha exposat que el projecte està pensat per afavorir la regeneració de la biodiversitat. 

Ha anat més enllà i ha dit que la voluntat del Port es impulsar la instal·lació de més biòtops i crear una anella blava que vagi des de la Pineda fins a Torredembarra. 

Des de l’ATP s’ha subratllat que no “interferiran” en les operatives portuàries. 

La Generalitat ha prorrogat la concessió del Port de Torredembarra, durant 15 anys més. 

La renovació és pel màxim temps permès i està supeditada a un seguit d’inversions per adaptar les instal·lacions a la normativa. 

Port Torredembarra SA ja ha presentat el projecte de reforma al Govern català. Aquest preveu inversions per valor de 9,5 milions d’euros. 

S’instal·laran plaques fotovoltaiques i es construirà un gran biòtop submarí, de 18 metres d’altura. 

A nivell urbanístic, es prolongarà el passeig marítim fins a l’edifici de Capitania i es recuperarà l’antic accés al Port des de l’edifici del Roquer.

David Vidal torna a la política reusenca. 

L’exregidor de la CUP de Reus que va portar a judici diferents alts càrrecs de la sanitat catalana amb el Cas INNOVA es tornarà a presentar a les eleccions municipals del mes de maig. Ho farà com a cap de llista del nou partit Reus en Moviment. 

La Generalitat protegirà l’entorn de quatre conjunts de pintures rupestres en coves de Vandellòs

Es tracta de les coves de l’Escoda, del Racó d’en Perdigó, la Balma d’en Roc i la Cova d’en Carles. 

Els quatre conjunts rupestres es localitzen al vessant dret del barranc de Vilaplana, a uns 3,8 quilòmetres del nucli de Vandellòs, en una zona muntanyosa i solcada de barrancs, a la serra d’en Pentinat, dins de l’àrea natural protegida PEIN de les Muntanyes de Tivissa.

Aquestes pintures prehistòriques declarades Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i inscrites a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. 

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona inaugura demà una exposició dedicada a Josep Royo. 

Es titula  ‘Josep Royo. Una forma oberta que cau a pes’, i és una retrospectiva àmplia d’aquest artista tèxtil que va col·laborar àmpliament amb Joan Miró i també amb Antoni Tàpies i Eduardo Chillida. 

Amb Miró va fer grans tapisos monumentals, com els tapissos de Tarragona, els que hi havia al Wolrd Trade Center de Nova York i a la National Gallery de Washington. 

PUBLICITAT