Això és el que ha exposat Begoña Floria, la portaveu del Govern municipal i tinent d’alcalde de mobilitat, sobre el gran forat, perquè no pot tenir un altre nom, del projecte del Pàrquing Jaume I, que any rere any costa anualment als tarragonins 1 milió d’euros i que seguirà costant fins el 2043.
Un forat de ferralla d’uns responsables que ja són morts, tant el gerent del pàrquing, Jesús Trasobares, que va morir a València l’any 2012, com el responsable de l’empresa Alem, Rafael Leon.
Això sí, amb un procediment penal en curs que l’acusació particular, veu ciutadana, manté viu conjuntament amb les dades que es va aportar des de l’actual Govern l’any 2007 i que des de l’any 2009 està en mans del jutjat número 3 de Tarragona.
El gran dubte ara és què s’ha de fer amb aquest forat? Begona Floria, la presidenta dels Aparcaments Municipals de Tarragona, ha manifestat que el govern liderarà que es prengui una decisió política sobre el futur del gran forat que ha deixat Jaume I, això sí, remarcant la importància que aquesta decisió tingui un ampli consens.
Una de les opcions que es va determinar per aquest forat en una enquesta a la ciutadana que es va realitzar, va ser la d’un espai multifuncional, mentre que la mateixa Floria també ha esmentat una aposta personal, que passaria per la possibilitat d’ubicar una segona Casa de la Festa.
EL QUE ENS HA DEIXAT EL DIA
I parlem encara de Jaume I, perquè els diferents grups municipals han visitat aquest dimecres a la tarda el gran forat que ha deixat el pàrquing. Des de la CUP, Laia Estrada, la portaveu del grup municipal ha instat a mirar endavant per trobar una solució, però amb l’obligació de mirar enrere i exigir les responsabilitats necessàries.
Arga Sentís, la portaveu d’Iniciativa, ha recordat que el grup ja va oposar-se al projecte i ha exposat que trobar una sortida al forat de Jaume I no és ara per ara una prioritat. En la mateixa direcció s’ha manifestat Rubén Viñuales, que també ha remarcat que en aquest forat hi hauria d’anar un equipament públic.
Pau Ricomà des d’Esquerre, també ha instat a tenir cura a l’hora de decidir què posar-hi, mentre que Albert Abellò, des de Convergència, ha insistit en la idea que el lloc està dissenyat per fer un aparcament. I des d’Unió, Josep Maria Prats ha animat a trobar una solució de consens que sigui favorable per la ciutat.
—
I no deixem de banda el Cas Inipro, perquè aquest dimecres la CUP ha respòs a les declaracions de Ballesteros, sobre la persecució política que rebia del partit cupaire.
La CUP ha afirmat que veuen amb tristor les acusacions mencionades per Ballesteros, manifestant, entre altres motius, la manca de respecte de l’alcalde cap al sistema judicial, ja que la declaració d’aquest dimarts la va fer davant d’un jutge i no davant la formació.
A més a més, els cupaires també han titllat la manifestació de Ballesteros de falsa ja que la formació mai han pressionat la justícia políticament. La manca d’explicacions d’on són i quins eren els treballs que Inipro havia de realitzar i el nou intent de situar els tècnics en el punt de mira són altres dels motius que ha criticat la Candidatura d’Unitat Popular.
—
I també us volem explicar, que la guerra civil i la repressió franquista a Tarragona també vol apropar-se a les aules. Mitjançant una activitat dirigida als alumnes de 4 d’ESO i Batxillerat, el Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès i l’Arxiu Històric de la Ciutat proposen un recorregut in-situ als alumnes pels principals llocs de repressió franquista d’aquest conflicte a la ciutat.
L’activitat pilot, que pot està oberta a les propostes que el propi professorat pugui aportar, s’inicia amb una visita a l’Arxiu amb la contextualització del conflicte, passant pel Refugi antiaeri de l’Ajuntament, l’Antiga Audiència on es duien a terme els judicis del franquisme, la presó de Pilats o la presó habilitada a les dones de les Oblates.
Així ha exposat, Esther Ferré, la tècnica del Centre de Recursos pedagògics del Tarragonès, la importància d’aquestes activitats pels alumnes. La intenció és que aquesta activitat no només sigui per les escoles públiques i concertades de la ciutat, sinó que altres del territori també la puguin gaudir si ho desitgen.
TEMPS
Matí tranquil i marcat pel predomini del sol i d’un cel seré. De cara a la tarda s’espera que continuï aquesta estabilitat. Les temperatures han pujat lleugerament, deixant una màxima de 17 i una mínima de 9 a la ciutat de TGN.
TEMP. MÀXIMA 17 / MÍN. 9
PREVISIONS
Aquest dijous, 28 de gener, a les 19h de la tarda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros pronunciarà la conferència Mirar lluny, treballar a prop, a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona. La conferència està organitzada pel Col·legi de Periodistes i la podreu seguir en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona mitjançant el nostre portal web rctgn.cat.
I també aquest dijous, podreu escoltar la entrevista sencera al president del Port de Tarragona, Josep Andreu, en el seu pas pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona. Aquest n’és un fragment.
Foto: Mauri, Ajuntament de Tarragona