EMATSA instal·larà un segon punt de càrrega de mòbils a Tarragona

FOTNOT_151223_CARREGADOR

PUBLICITAT

Una nova entitat local per a la recuperació de la memòria històrica, el Fòrum de Tarragona per la memòria, es constituirà a partir d’aquest dijous de forma oficial, en el marc de la commemoració aquest 2016 del 80é aniversari de la Guerra Civil espanyola.

Diferents institucions i entitats culturals de Tarragona han programat un seguit d’activitats per difondre què va passar abans i després de la guerra a la nostra ciutat, al voltant de la data en el qual el conflicte va finalitzar a Tarragona, és a dir, el 15 de gener de 1939.

Així doncs a partir del 14 de gener, Tarragona viurà immersa durant més de dues setmanes en aquest conflicte. S’han organitzat cinc conferències, en les quals es parlarà de diverses temàtiques, com el paper de la dona durant aquest període, la defensa de la costa a Catalunya durant la guerra, de la visita del Comte Ciano, de la guerra des del front o de les brigades internacional.

A més a més, es duran a terme dues visites guiades, una al Port i l’altre a diferents espais de la repressió franquista a Tarragona, un taller bibliogràfic a la Biblioteca Pública de diversos dietaris de soldats del Tarragonès i la presentació d’un projecte didàctic. Els actes posaran el punt i final el dia 31 de gener.

Arran de les obres de remodelació de la Muralla, en el tram de la Baixada del Roser, la Part Alta canvia a partir d’aquesta setmana el sistema de recollida de residus. Les dues àrees de contenidors fixes, a la Plaça de l’Oli i a la Plaça de la Pagesia, seran canviades per papereres mòbils. Així doncs, els veïns disposaran de 4 papereres mòbils a la Plaça del Oli i 2 al carrer Puig d’en Pallars. Les papereres es col·locaran a partir de dos quarts de vuit i es recolliran a les 22, i només s’hi podrà dipositar el rebuig.

I també us volem explicar, que arran de l’èxit de l’actuació de David el Guapo el passat octubre al Palau de Congressos, que va propiciar que molta gent es quedes sense entrada, l’humorista tornarà a visitar la ciutat el 13 de febrer.

L’espectacle “Que no nos frunjan la fiesta 2” tindrà lloc al mateix Palau de Congresos, a partir de les 22 de la nit. Les entrades ja estan disponibles al portal web ticketea.com per un preu de 15 euros.

 

DESTAQUEM

Sabeu que podeu carregar el mòbil a Tarragona gràcies a l’energia de l’aigua al vell mig del carrer? Sí, sí, la empresa EMATSA i l’Ajuntament de Tarragona han instal·lat una torre de càrrega de mòbils a la Rambla Nova i s’està construint un altre a la Plaça de les Corts Catalanes.

Per aquest motiu hem volgut parlar amb Daniel Milan, el gerent de la empresa EMATSA, en el programa de la Tarda de La Xarxa, perquè ens apropi d’on sorgeix la idea, com funciona el sistema o altres curiositats d’aquesta torre de càrrega de mòbils.

El gerent d’EMATSA també ha parlat sobre com sorgeix aquesta idea. Daniel Milan també ha volgut comentar que diversa gent ja s’ha apropat a utilitzar-ho i que el sistema té la mateixa eficàcia que els carregadors convencionals, ja que és de càrrega ràpida. El gerent d’EMATSA no descarta que se n’instal·lin més en altres punts de la ciutat.

TEMPS

Tarda de tranquil·litat malgrat el fort vent i les nuvolades persistents al llarg de la tarda. De cara a aquest dimarts, tranquil·litat amb un ambient assolellat al llarg del dia i amb el vent que continuarà colpejant, però que anirà afluixant poc a poc. Les temperatures baixaran lleugerament.

TEMP. MÀXIMA 18 / MÍN. 10

 

PREVISIONS

I aquest dimarts la presidenta d’Aparcaments Municipals de Tarragona, Begoña Floria, presentarà les millores tecnològiques als aparcament de la ciutat.

 

Foto: EMATSA

PUBLICITAT