#InfoTardaDaily | Comença la campanya electoral estatal

Aquesta mitjanit comença la campanya electoral per a les eleccions generals. Estarà en marxa des de demà dia 7 i fins a la mitjanit del 21 al 22. El dia 22 serà jornada de reflexió, mentre que els comicis tindran lloc el diumenge 23 de juliol.

PUBLICITAT

Els electors de la circumscripció de Tarragona podran escollir entre 16 llistes al Congrés dels Diputats i 13 al Senat en les eleccions generals del 23 de juliol. A la circumscripció de Tarragona s’escullen 6 diputats i 4 senadors. 

A Tarragona, ERC ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el decret d’alcaldia per retirar l’Ajuntament del cas Inipro. 

El recurs ha estat admès a tràmit, si bé la jutgessa no ha acceptat les mesures cautelaríssimes que també havien demanat els republicans. Això vol dit que el decret d’alcaldia no s’ha suspès immediatament, sinó que abans de prendre una decisió la jutgessa vol escoltar la versió del consistori. Ara, l’Ajuntament té tres dies hàbils per presentar al·legacions. 

Recordem que l’alcalde Rubén Viñuales va signar un decret d’alcaldia perquè l’Ajuntament deixés de ser acusació particular en el cas INIPRO. ERC ho considera una maniobra partidista i considera que una decisió d’aquesta magnitud hauria d’haver passat per ple. 

I a Cambrils, l’alcalde en funcions, Oliver Klein ha denunciat per prevaricació 

Klein acusa Enric Daza, que va deixar el Nou Moviment Ciutadà per ser el cap de llista de Junts, d’haver-se autoatorgat una llicència d’obres, sense informar que ell era el propietari de l’immoble. En la denúncia, l’encara alcalde en funcions apunta que l’obra havia de ser “menor” i ha acabat sent “una reforma més complicada” que titlla “d’il·legalitzable”.

Ouigo compensarà amb un 200% del preu del bitllet als viatgers del tren que ahir a la tarda es va quedar atrapat a un túnel de Roda de Berà

La incidència va afectar 463 passatgers, que van restar atrapats més de 4 hores dins del tren i que no van aconseguir arribar a Sants fins a mitjanit.

L’Institut Català de Finances  i Pimec treballen en una nova línia de finançament adreçada al sector del comerç

Ho ha confirmat la consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera, en una jornada empresarial celebrada a Vila-seca.  La previsió és que s’anunciï, oficialment, a finals d’estiu. Tot i així, des de Pimec han avançat que podria tractar-se d’un crèdit al 2%. 

A l’acte també hi ha assistit la consellera d’Economia que ha destacat el potencial econòmic de la demarcació de Tarragona. 

L’acte ha servit per potenciar els serveis de l’ICF entre les empreses del Camp de Tarragona. Durant els últims tres anys, l’entitat ha finançat 183 pimes tarragonines per 115 MEUR.

La Barnahus de Tarragona ha rebut avui la visita de la ministra de Drets Socials 

Ione Belarra ha afirmat que aquest centre que atén de manera integral menors víctimes d’abusos és un “model d’èxit” i confia que s’estengui arreu de l’Estat. 

El servei atén, de mitjana, un cas i mig al dia d’infants que pateixen agressions sexuals

I en crònica local, el nou govern de Tarragona aposta per recuperar les regidories de barri

L’alcalde, Rubén Viñuales, ha presentat aquest matí la proposta acompanyat dels vuit consellers que ocuparan aquesta figura en diferents zones de la ciutat. Tots ells atendran els requisits i peticions dels ciutadans de cada àrea a partir de trobades mensuals.

Viñuales ha afirmat que el criteri per definir les zones d’acció de cada regidor ha estat, senzillament, l’afinitat i els vincles d’aquests amb cada barri

L’escriptor Josep Vallverdú, de qui enguany es commemora el centenari, ha guanyat el Primer Premi Trajectòria que atorga Creixell.Crims. 

El Festival de Novel·la Criminal de Català ha impulsat aquest premi per distingir la trajectòria d’autors que destaquin per la seva trajectòria vital i literària i hagin contribuït a enfortir la cultura catalana. 

En el cas de Josep Vallverdú en destaquen el seu extens corpus literari, amb més de 300 obres publicades. L’organització de CreixellCrims ha destacat especialment les seves moltes traduccions de novel·les negres, dins de la mítica col·lecció La cua de palla i la seva contribució a la història del gènere negre i policial en català.

PUBLICITAT