#InfoTardaDaily | Detenen a Tarragona i Almeria 19 persones d’una xarxa que portava migrants en pasteres taxi

Detenen a Tarragona i Almeria 19 persones d’una xarxa que portava migrants en pasteres taxi des del nord d’Àfrica a l’estat. 

inmigrants Tarragona
PUBLICITAT

Cobraven fins a 5.000 euros a cada migrant pel trasllat. A cada embarcació podien viatjar entre 10 i 15 persones per trajecte. Els investigats aprofitaven els viatges per enviar objectes robats a Espanya, i traficar amb drogues, com cocaïna, metamfetamina i amfetamina.  Les detencions s’han fet a diverses localitats d’Almeria i Tarragona. S’han intervingut 17 embarcacions, dos vehicles, més de 48.000 euros en metàl·lic, 90.000 pastilles d’èxtasis, més de 600 grams de cocaïna i telèfons mòbils.

El nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona. situat a la zona del Francolí, començarà a funcionar aquest cap de setmana, amb l’arribada de 141 interns. 

En aquest centre s’hi allotjaran els reclusos de tercer grau, que només han d’anar a dormir a la presó. Fins ara, s’allotjaven a l’antiga presó de l’avinguda República Argentina que, amb l’estrena del nou equipament, quedarà definitivament buida. 

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha destacat que serà el primer Centre Obert mixt, en què homes i dones compartiran els espais comuns. 

El Centre Penitenciari Obert de Tarragona té capacitat màxima per a 219 persones internes i ha suposat una inversió de 14 milions d’euros. 

El Consorci d’Aigües de Tarragona posa en marxa una planta de llum ultraviolada per millorar la potabilització de l’aigua. 

Les instal·lacions, situades a l’estació de tractament de l’Ampolla, s’han inaugurat avui i han suposat una inversió de 3,8 milions d’euros. 

El president del CAT, Joan Alginet, ha destacat que aquesta tecnologia permet millorar la qualitat de l’aigua i reduir el risc bacteriològic.

D’altra banda, tot i la situació de sequera i l’estat crític de les reserves dels embassaments, el CAT descarta una interconnexió de les xarxes del minitransvassament de l’Ebre i la del Ter-Llobregat. 

En marxa les obres del gran biòtop de Torredembarra. 

Després de 15 anys treballant en el projecte, els seus creadors, Miquel Rota i Oriol Milà, ja veuen materialitzats els primers passos de la construcció del gran escull artificial.

Es tracta d’una gran muntanya submarina que pretén augmentar la disponibilitat de refugis per a la fauna i la biodiversitat marina.

Oriol Milà ha detallat que cada dia surten del port les embarcacions que traslladen les esculleres fins al punt autoritzat. 

Amuntanya ocuparà 90 metres de diàmetre amb 18 metres d’alçada i 40 mil tones de roques ubicades a 32 metres de profunditat. 

El finançament del biòtop va a càrrec del Port Torredembarra. 

En política, ERC ha arrencat la cursa cap a les eleccions municipals de maig amb un acte que s’ha fet aquest matí a Altafulla. 

S’hi ha posat com a model la gestió feta pels republicans en aquest municipi, com a base per definir el programa municipalista del partit al Camp de Tarragona. 

Justament a Altafulla, el regidor de Junts, Héctor López Bofill ha anunciat que dimiteix. 

Diu que ho fa per motius personals i per evitar la crispació que es viu al plenari. 

La seva acta l’assumirà la tercera de la llista al 2019, Eva Martínez, qui entrarà al govern com a responsable d’Educació, Gent Gran i Acció Social

El Palau de Congressos de Tarragona acull aquest cap de setmana una nova edició d’Starraco Unlimited

Aquesta fira està dedicada al món de la ciència ficció i el còmic. Hi haurà expositor amb objectes que han aparegut a les pel·lícules i sèries, botigues en què podràs comprar qualsevol classe de marxandatge, xerrades amb actors de doblatge i escriptors i multitud de tallers. 

Aquesta serà la seva 6a edició. Ivan Carrasco, director de l’esdeveniment menciona alguna de les novetats que hi haurà aquest any.

Carrasco explica que el photocall dels Goonies, és possiblement “una de les coses més espectaculars aquest any”.

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ha inaugurat una exposició de tapissos que reivindica a Josep Royo com a artista de referència. La mostra inclou una selecció d’obres de l’autor, deslligades de les col·laboracions que va fer amb Miró, Tàpies i Chillida. 

És per tant, una oportunitat única de descobrir la trajectòria d’aquest artista tarragoní. De fet, es tracta de l’exposició temporal més completa de la seva obra. 

Als anys setanta i vuitanta del segle vint, Josep Royo va exposar a la Galeria Joan Gaspar, a la Maeght de Barcelona, a la Martha Jackson de Nova York i a l’Eva Cohon de Chicago, entre d’altres. És considerat un dels referents indiscutibles de l’Escola Catalana del Tapís”. 

Ara bé, el gran públic el coneix sobretot pels treballs conjunts que va fer amb Miró. Un dels grans tapissos que van signar junts decorava el Wolrd Trade Center de Nova York. 

L’exposició retrospectiva de l’obra individual de Josep Royo es podrà visitar al Museu d’Art Modern, al carrer Santa Anna de Tarragona, fins al 28 de maig

PUBLICITAT