#InfoTardaDaily | El canvi climàtic, espais naturals i la mobilitat demandes principals del POUM de Tarragona

El canvi climàtic, els espais naturals i la mobilitat centren les demandes de la ciutadania per al nou POUM de Tarragona. Avui l’Ajuntament ha presentat els resultats del procés participatiu en què han pres part unes 500 persones i s’han fet més de 4 mil propostes. 

2022_11_08_01_VDM 014 Presentacio proces participatiu del POUM. foto Tjerk van der Meulen 08.11.22 Tarragona (Tarragonés) Ajuntament de Tarragona
PUBLICITAT

En l’àmbit de sostenibilitat, destaca l’aposta per l’anella verda, més zones de vianants i més rutes ciclistes. Pel que fa al futur ferroviari, hi ha unanimitat per al trasllat de mercaderies per l’interior, i preferència pel bypass nord davant l’est. 

El regidor de Territori, Xavier Puig, destaca que també ha generat consens el projecte de l’Horta Gran. 

En aquesta línia la ciutadania ha valorat també molt positivament la creació del futur tramvia i demana retirar i naturalitzar les vies de la costa. La voluntat de l’equip de govern és aprovat inicialment el PoUm a la tardor. 

L’alcalde de Salou demana que l’alta velocitat arribi a la futura nova estació de tren de PortAventura. 

La nova estació estarà llesta l’estiu de l’any vinent, i Granados assegura que serà una estació “intermodal” amb una parada d’autobusos i connexió amb el Tramcamp. 

En una visita d’obres, l’alcalde de Salut ha afirmat que està “previst” en un futur construir dues andanes més amb vies d’ample europeu, tot i que ara per ara, no consten als plànols. 

Per això, Granados ha definit l’estació de Salou-PortAventura com a “intermodal” i ha assegurat que hi podrien arribar trens xàrter.

Perquè hi arribi l’alta velocitat, l’alcalde ha indicat que caldria construir un tram de dos quilòmetres d’ample europeu entre Salou i el ramal que ve des de Tarragona per incorporar-se al corredor del Mediterrani.

Detinguts els tres autors de la mort violenta d’un home a Salou el maig del 2022

Els Mossos assenyalen que el crim era una revenja entre grups criminals francesos. Gràcies a la col·laboració policial, les autoritats franceses han identificat els dos autors fugits, que es trobaven a presó provisional a França, un d’ells per un delicte menor i l’altre per una temptativa d’homicidi. Així, les tres persones detingudes es troben actualment ingressades a presó a l’estat francès a l’espera que se celebri el judici.

Presó provisional per als tres detinguts per la mort d’un home a Valls

La titular del jutjat ha pres declaració a tots tres aquest divendres i la causa està oberta per delicte d’homicidi, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

Les burilles i les restes de pirotècnia han estat els residus més presents en la neteja de la platja del Miracle de Tarragona.

 A banda de recollir una gran quantitat de deixalles, aquest diumenge més d’una vintena de voluntaris han mesurat quina brossa predomina a l’entorn natural per traslladar les dades obtingudes a les administracions. Entre altres propostes, les entitats ecologistes reclamen als ajuntaments de la Costa Daurada que prohibeixin fumar a les platges

L’Ajuntament de Torredembarra ha posat a disposició de la Mesa d’emergències de la Generalitat un pis de titularitat municipal que ha rehabilitat recentment. 

Aquest dilluns s’ha presentat el resultat final de les obres que s’han fet a l’habitatge, que aviat estarà disponible perquè una família en pugui fer ús. 

D’altra banda, en política i també a Torredembarra l’atleta Berta Castells ocuparà la segona posició a la llista d’ERC per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. És la gran novetat d’una candidatura proposada per la comissió electoral i que l’assemblea local ha aprovat aquest diumenge.

El Nàstic de Tarragona empata a Castàlia davant el Castelló (0-0) 

D’aquesta manera suma un punt de valor al camp del segon classificat que li permet no deixar de puntuar per mantenir-se a una mínima distància de la zona baixa, ara cinc punts. Gunyar a casa i sumar fora, més enllà del com, és fonamental perquè els granes salvin la temporada sense patir fins al final.

PUBLICITAT