#InfoTardaDaily | El Govern licita la compra de set tramvies del Tramcamp per 48 MEUR

El Govern licita la compra de set tramvies del Tramcamp per 48 MEUR. 

PUBLICITAT

La previsió és que la primera fase del Tramcamp, que unirà Cambrils i Vila-seca,  es posi en marxa a finals de 2026. Comptarà amb 14 quilòmetres de vies, tres intercanviadors i catorze estacions. 

En la presentació del projecte que s’ha fet avui  el president del Govern, Pere Aragonès, ha destacat que és un projecte ambiciós pensat per resoldre les mancances de transport públic al territori. 

L’estudi informatiu de la segona fase ha sortit a informació pública. Inclou els traçats urbans de Reus i Tarragona i l’enllaç amb l’aeroport de Reus. 

En total el projecte del Tramcamp contempla 46 quilòmetres de vies i 47 estacions, amb una inversió global que superarà els 540 milions d’euros. Ha de ser una realitat a final de la dècada. 

D’altra banda, el Govern català ha inaugurat avui les noves dependències del BarnaHus, situades al complex educatiu de Tarragona. 

Des que es va posar en marxa el servei, fa dos anys, s’ha quadruplicat el nombre de casos de menors víctimes d’abusos sexuals atesos al territori. N’hi ha hagut més de 600. 

La de Tarragona ha estat una prova pilot que s’estendrà per tot Catalunya, amb 12 centres més. 

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha destacat que aquests centres ajudaran a fer aflorar més casos. 

El BarnaHus s’inspira en un model escandinau i aglutina en un mateix espai tots els serveis necessaris per atendre aquests menors víctimes d’abusos i evitar la revictimització.

Quatre detinguts al Tarragonès i el Baix Penedès per extorsionar un home amb amenaces i coaccions

Els arrestats tenen entre 22 i 36 anys i se’ls investiga per un presumpte delicte d’extorsió. La policia va tenir coneixement del cas fa uns deu dies. L’home havia fet diversos pagaments, fins a 6.000 euros, al grup d’arrestats que el coaccionaven sistemàticament. L’extorsió va començar al setembre de l’any passat, a Roda de Berà (Tarragonès). Al principi, la víctima es va resistir a pagar, però ho va acabar fent per les amenaces que rebia. La primera detenció es va fer dijous passat i les altres tres aquest dilluns. Després de declarar al jutjat han quedat en llibertat amb càrrecs. 

Joan Reig encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals a Constantí. 

El bateria dels Pets ha manifestat que feia temps que la secció local del partit li demanava que fes un pas endavant i que ha decidit que ara era el moment d’encapçalar la llista. 

D’altra banda, Junts farà aquest dijous al vespre al teatre Fortuny, un acte de presentació de tots els alcaldables del Camp de Tarragona. 

En crònica local, l’Ajuntament de Reus i l’Arquebisbat de Tarragona han arribat finalment a un acord per la cessió del Centre Catòlic, l’antiga seu del Bravium. 

La fórmula jurídica acordada serà “un dret de superfície” gratuït per al consistori i per 50 anys, com s’havia previst inicialment. 

L’Ajuntament de Reus es compromet “a vetllar pel respecte a totes les sensibilitats i evitar manifestacions que indueixin a l’odi, en el marc del respecte als drets fonamentals”.

L’acord preveu que el consistori de Reus es faci càrrec de les obres i a la segona planta es reservi uns espais per a ús de l’Arquebisbat de Tarragona, per a les oficines municipals de cultura i per a l’associació Bravium Artístic i Cultural.

A Tarragona, les obres del carrer Orosi començaran després de Setmana Santa. 

Ho ha anunciat el regidor de Territori, Xavier Puig, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. 

Puig assegura que aquest carrer esdevindrà “molt noble amb espai per vianants i bicicletes”. Aquesta serà la primera de les diverses actuacions que vol fer l’ajuntament per transformar la part baixa de la ciutat. Un altre rellevant serà la conversió en zona de vianants al Serrallo, amb gairebé un milió d’euros, que ha de pavimentar els carrers Gravina i Sant Pere

Més enllà d’això el barri del Port també serà un dels emplaçaments on s’ampliaran parcs infantils de la ciutat. Concretament, a la plaça dels infants s’ubicarà una gran tirolina.

PUBLICITAT