#InfoTardaDaily | Els descomptes als peatges de la C-32 s’aplicaran a partir del 2 de març

Els nous descomptes als peatges de la C-32 s’aplicaran a partir del 2 de març. Així, en poc més d’un mes el tram entre Cubelles i el Vendrell de l’autopista passarà a ser gratuït pels recorreguts interns.

Pla general del peatge de l'autopista C-32, al seu pas pel Maresme, l'1 d'octubre de 2020 (horitzontal)
PUBLICITAT

L’objectiu és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que circulen per la C-31. Per aquesta via passen uns 20 mil vehicles diaris i es calcula que l’autopista podria atraure uns 5 mil.

L’anunci de la data d’entrada en vigor dels descomptes l’ha fet el departament de Territori just al mateix moment en què s’anunciava una protesta al Garraf i Baix Penedès per reclamar la C-32 gratuïta per a l’anada i tornada en un dia.

L’han convocat els principals agents polítics, econòmics i veïnals de les dues comarques. Es farà aquest diumenge a partir de les 17h i anirà per la C-32 de Vilanova a Sitges. Els convocants consideren que els descomptes anunciats per la Generalitat són insuficients perquè, no responen a les necessitats dels veïns i treballadors de la zona.

Jaume Casañas és el portaveu de la plataforma Penedès Marítim. 

Més enllà de la protesta d’aquest diumenge, ja es prepara una segona marxa lenta fins el Parlament de Catalunya. Se celebraria en menys d’un mes si el Govern no satisfà les seves demandes.

El nombre de pernoctacions a la ciutat de Tarragona s’ha incrementat en un 87% aquest 2022. 

Des del Patronat Municipal de Turisme s’ha fet balanç de la temporada i s’ha afirmat que s’han aconseguit xifres de rècord, fins i tot per sobre del 2019, el darrer any abans de la pandèmia. De fet, s’ha superat el milió i mig de pernoctacions. 

Hi ha contribuït, sobretot, l’augment d’oferta dels càmpings. 

L’alcalde de Tarragona, que també és president del Patronat de Turisme, Pau Ricomà, s’ha mostrat satisfet amb les xifres. 

Les pernoctacions als càmpings s’han incrementat un 109% i un 45% als hotels

Els serveis mínims de la vaga de metges garanteixen urgències, intervencions inajornables i unitats especials

Entre aquestes hi ha les UCI, les unitats de vigilància intensiva, les coronàries, les d’hemodiàlisi, neonatologia i parts i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. En els centres d’assistència primària, també s’ha fixat la garantia de l’assistència urgent. Aquest servei es prestarà amb un 25% de la plantilla el primer dia i fins a un terç de la plantilla a partir del segon dia d’aturada.

Reus comença una prova pilot de recollida de brossa porta a porta en una trentena de domicilis

Són habitatges unifamiliars situats a la zona sud de l’avinguda de Salou i l’avinguda del Morell. La voluntat és ampliar el servei a més comunitats semblants si, com sembla, funciona. 

Aquesta prova s’emmarca en el pla pre anar incrementant la recollida selectiva per arribar al 55% que marca la UE. 

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha destacat que estan treballant una ordenança que estableixi bonificacions per a qui millor recicli. 

Rubio ha explicat que a les zones escollides per fer el porta a porta hi havia una “dificultat logística” a l’hora de recollir els residus. A més, amb aquesta acció volen posar punt final a alguns contenidors que “eren més aviat abocadors

Comencen les obres de la primera fase de la reurbanització de la plaça del Víctor i entorn

Les fa l’empresa Artifex Infraestrcturas SLU amb un pressupost de 655.021,40 euros (IVA inclòs).

La primera fase inclou la plaça del Víctor i trams dels carrers Ample, Miró i Santa Helena (que ara s’executa).

Tot l’àmbit canvia la seva secció i passa a plataforma única per tal de donar al vianant més espai i protagonisme. 

La Casa Navàs programa una activitat cada mes per celebrar l’Any Domènech i Montaner

D’entre tots els actes presentats destaca la festa de recreació històrica “Reus 1900. Festa Modernista”, l’exposició “Lluís Domènech i Montaner. Patrimoni de la Humanitat” i dues visites guiades noves – una conduïda pel mateix “Domènech” i l’altre per la companyia de dansa Indra Dance Company-. Tot plegat culminarà amb una sorpresa final que serà desvetllada el mes de desembre. 

A més, fruit de la col·laboració amb El Tomb de Reus i la Unió de Botiguers de Reus es podrà visitar la casa per 7 euros fins a al mes de juny.

El Festival Cruïlla surt de Barcelona i s’alia amb la DO Terra Alta per crear el primer “enofestival rural”

L’oferta musical es concentrarà els dies 22 i 23 d’abril. Dissabte s’han programat els concerts dels Amics de les Arts, que presentaran nou treball, i M Clan, i Damaris Gelabert i els valencians La Fúmiga, diumenge al migdia. Miqui Puig serà l’encarregat de posar música a la zona ‘Village’ on es gaudirà dels vins i la gastronomia terraltina.

El director del Cruïlla ha destacat l’aposta per aquesta comarca tarragonina 

Aquesta edició del Cruïlla és el resultat de la col·laboració amb la DO Terra Alta. 

PUBLICITAT