#InfoTardaDaily | L’AEQT alerta que han perdut competitivitat a Europa

L’Associació Empresarial Química de Tarragona alerta que han perdut competitivitat a Europa i que no estan funcionant a plena capacitat. 

PUBLICITAT

El seu president, Ignasi Cañagueral, ho ha atribuït, sobretot, a l’increment de costos. 

D’altra banda, l’AEQT ha reclamat fiabilitat de subministrament a les companyies elèctriques, perquè enguany s’han produït diverses caigudes de tensió que han afectat la producció. 

La Plataforma Aturem Hard Rock anuncia noves accions judicials i una gran mobilització per l’any vinent. 

El col·lectiu presentarà dos recursos administratius amb una petició de revocació al Departament d’Economia i una petició de caducitat sobre la llicència de casino atorgada a la companyia. 

El portaveu de la Plataforma, Eloi Redon, assegura que aquesta llicència està caducada i no es compleixen els requisits que s’hi exigia. 

En l’acte de commemoració dels deu anys de la plataforma, que es va fer ahir al vespre, també es va anunciar una gran mobilització amb el lema “el futur del Camp no es ven” i altres accions sorpresa. 

Relleu al capdavant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. 

Joan Sabaté ha presentat la renúncia al càrrec, que ocupava des de 2018. Ho ha fet per motius personals, argumentant que vol tornar a la docència en els darrers anys de la seva vida laboral, un cop ha assolit l’edat de jubilació. 

Segons ha avançat el diari Més i ha confirmat Ràdio Ciutat, el rellevarà en el càrrec Santi Castellà, que és senador i primer secretari del PSC a Tarragona. 

Desmantellen una plantació de marihuana amb prop de 5.000 plantes en dues naus de Constantí

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la companyia Endesa, van detectar un punt de connexió il·lícita en dues zones del polígon industrial. Els tècnics van calcular que s’estaven defraudant energia suficient per subministrar mig miler d’habitatges. 

 L’operació, anomenada “Troyano” ha acabat amb la detenció de quatre persones, que suposadament tenien cura de la plantació. Passaran a disposició judicial com a investigades per un delicte de tràfic de drogues i de defraudació del fluid elèctric.

En crònica local, destaquem que a Tarragona han començat les obres d’ampliació de l’aparcament Torroja. 

Les obres duraran un any, costaran 1,8 milions d’euros i permetran més que doblar la capacitat de l’equipament. Passarà d’haver-hi 154 places a gairebé 350. 

El regidor de Territori, Xavier Puig, ha destacat que amb aquesta ampliació es facilitarà aparcament a les persones que viuen o visiten la Part Alta de la ciutat. 

Aquesta obra forma part del projecte “Tarragona cap al 2023”, pressupostat amb 5,3 milions d’euros, 3 dels quals procedeixen de fons europeus. Aquest projecte també inclou la reforma del carrer Canyelles, l’adquisició d’autobusos d’hidrogen i el pàrquing dissuassiu de Guillem Olivé. 

I a Reus, l’Ajuntament preveu aprovar aquest dijous en ple el nous Pla Local d’Habitatge. 

El pla defineix les polítiques d’habitatges per als pròxims 4 anys, des d’ara i fins al 2027. L’objectiu és facilitar l’accés a l’habitatge, evitar que la gent es quedi sense casa i rehabilitar i millorar l’estat del parc públic d’habitatges. 

El consistori vol que aquest parc s’incrementi en 300 habitatges 

L’Ajuntament de Tarragona imposa més de 100 denúncies per conductes incíviques de propietaris d’animals. 

És el resultat de la campanya que s’ha realitzat aquest estiu, entre juliol i setembre. Un 41% de les sancions han estat per problemes en la documentació de l’animal i un terç per no recollir els excrements. 

La distribució de les sancions per barris apunta que han estat força equitatives a tota la ciutat i, a l’estiu, especialment a les platges

El Bartrina de Reus encetarà la programació de l’any vinent amb una obra inspirada en la desaparició de la llamborda del Mercadal. 

Es titularà “Lot 5/6 Pedra” i és una producció de la companyia Lo nostro i s’estrenarà el primer cap de setmana de febrer. 

La programació del primer semestre del Bartrina també inclou altres espectacles de producció local: un muntatge en motiu de l’Any Amorós i un concert homenatge a l’impulsor de la Camerata XXI, Xavier Blanc, traspassat recentment. 

En el cartell també destaquen Animal negre tristesa de la Sala Béquet i Amèrica amb Julio Manrique. 

Les entrades es posaran a la venda el 27 de desembre. 

PUBLICITAT