#InfoTardaDaily | L’Observatori de la Qualitat de l’Aire a Tarragona mesura per primer cop puntes de butadiè

L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona ha mesurat per primera vegada les puntes del compost 1,3-butadiè en un punt de captació situat al Morell. 

PUBLICITAT

Tot i això, l’informe, que s’ha fet públic avui, no detalla encara  les xifres dels episodis de contaminació, no concreta els períodes d’exposició ni el pic assolit. 

Aquest estudi l’impulsen Repsol i l’Associació Empresarial Químic de Tarragona i el realitzen l’Institut Cerdà. En general constata que la presència de compostos orgànics volàtils al voltant de la indùstria són similars a ciutats amb molt de trànsit. Alguns d’aquests compostos, com l’1,3 butadiè encara no estan regulats. 

El president de l’AEQT Ignasi Cañagueral demana que si es legisla sobre el tema es faci a nivell de tot Europa. 

Amb aquestes dades, tant el director de Repsol Tarragona com el president de l’AEQT, han coincidit que han de servir per “millorar” els processos productius. Cañagueral ha remarcat l’estudi en un exercici de “transparència”.

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres per denunciar l’acomiadament del president del comitè d’empresa d’IQOXE. 

L’acció de protesta s’ha fet a les portes de l’Audiència de Tarragona. Fran Pizarro ha estat acomiadat aquest dimarts arran d’un expedient disciplinari que l’empresa li va obrir fa un mes arran d’una discussió amb un company. 

Des de CCOO han denunciat persecució sindical per part d’IQOXE, tenint en compte les denúncies i queixes per falta de seguretat. 

El mateix Fran Pizarro ha afirmat que es tracta d’una revenja. 

Fran Pizarro feia 22 anys que treballava a IQOXE i tres que era el president del comitè d’empresa. També ha sigut una de les veus crítiques que s’han alçat després de l’accident de fa tres anys., 

Fonts de l’empresa han negat persecució judicial i han explicat que Pizarro va insultar i amenaçar un altre empleat al final d’una reunió sindical. 

Detingut un segon home en relació amb la persona morta trobada a Valls aquest dimarts a la tarda

Es tracta d’un home de 30 anys, que ha estat arrestat a la mateixa capital de l’Alt Camp. A la víctima, un home de 45 any amb problemes d’addicció a les drogues, se la buscava des de feia dies i va el seu cos va aparèixer als baixos d’un bloc del carrer de l’Església. Els investigadors van verificar que presentava signes de violència. En relació amb aquest crim, els Mossos van detenir ja un primer home aquest mateix dimarts a la tarda. Està previst que passi a disposició judicial durant les pròximes hores.

ESTABILITZAT l’incendi de Vilaverd, que s’ha declarat aquest migdia. 

Els bombers han treballat aquesta nit en l’extinció de dos incendis en un pis a Cambrils, i en un altre de Reus. Ningú ha resultat ferit, tot i que a Cambrils, els veïns de tot l’edifici han hagut de ser desallotjats durant una estona

Aigües de Reus i l’ACA instal·len una planta fotovoltaica amb més de 900 plaques a la depuradora de la ciutat

El projecte, impulsat per Aigües de Reus, ha comportat una inversió de 655.335,93 euros (IVA inclòs) a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i d’Aigües de Reus. Les obres van començar el passat mes de novembre. Les plaques s’han distribuït en diferents edificis de l’EDAR, tot i que el major número (758 plaques) s’ha concentrat en un terreny sense edificar de l’interior del recinte de la depuradora. La instal·lació fotovoltaica té una potència total de 641,52 kWp.

Una vintena de nous agents s’incorporen a la Guàrdia Civil de Tarragona i es desplegaran pel territori

Aquest dimecres al matí, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, els ha donat la benvinguda. Durat tot el matí, els agents han participat en una jornada de xerrades amb el personal de la mateixa comandància. A més d’aquests agents, la Guàrdia Civil rebrà al juny un altre reforç de setze alumnes que faran les pràctiques a Tarragona en el servei de vigilància marítima, en entorns naturals o en infraestructures estratègiques com el port de Tarragona o l’aeroport de Reus.

PUBLICITAT