#InfoTardaDaily | Més de 2.000 persones s’han manifestat aquest migdia a Tarragona pel 8M

Més de 2.000 persones s’han manifestat aquest migdia a Tarragona, en la marxa convocada per la Plataforma 8M del Camp per commemorar el Dia Internacional de les Dones. 

PUBLICITAT

La marxa ha arrencat des de la Imperial Tarraco i ha arribat a la plaça de la Font, on els manifestants han entrat a l’ajuntament. Al llarg del recorregut s’han sentit proclames en contra de les violències masclistes. Per primera vegada, la plataforma ha fet la convocatòria al migdia per fer visible que és una “vaga general feminista” i s’han desvinculat de la mobilització que es farà aquesta tarda. 

El 8M també es commemora des de les institucions. Aquest migdia també s’han llegit manifestos en molts ajuntaments del territori. 

És el cas de Tarragona, Reus o Torredembarra. En altres municipis, com Altafulla, la commemoració del Dia Internacional de les Dones es farà a la tarda. 

Coincidint amb el 8M, la Creu Roja Tarragona també ha volgut posar de manifest que la pobresa afecta especialment a les dones. 

De fet, un 56% de les persones vulnerables que l’entitat atén a la demarcació són dones. 

Creu Roja Joventut ha muntat avui una carpa a la plaça Corsini per convidar a la ciutadania a la reflexió sobre qüestions de gènere. 

La seva directora Clàudia Martos ha constatat que en el voluntariat, hi ha majoria de dones. 

L’any passat, Creu Roja va atendre 9.744 dones a través de projectes d’extrema vulnerabilitat. 

El port de Tarragona ha ampliat  la línia d’atracada del moll de Cantàbria per a embarcacions auxiliars. 

L’actuació ha costat prop de 350 mil euros i ha consistit en la construcció 

de quatre plataformes d’atracada i amarrada, unides per una línia contínua de 45 metres, destinada a llanxes ràpides i altres barques de petites dimensions. Alhora, s’ha reforçat la plataforma amb unes bigues per permetre l’atracada de vaixells de més volum.

Amb aquesta actuació, la dàrsena s’ha ampliat fins als 196 metres. 

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts dos homes per set robatoris amb força en cases de la Secuita i la Riera de Gaià, al Tarragonès. 

Els arrestats, de 20 i 32 anys, haurien comès els robatoris entre l’1 i el 24 de febrer. Dos dels assalts van quedar en grau de temptativa. Els presumptes lladres entraven en habitatges situats en zones limítrofes dels municipis. La investigació va començar arran d’un primer robatori amb força a la Secuita, on els presumptes lladres van saltar la tanca perimetral i van forçar una porta per accedir a l’interior. D’aquest domicili es van endur aparells electrònics, joies i diners en efectiu dins d’unes maletes. Els detinguts passaran a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona en les pròximes hores.

I en crònica local, parlem de les millores en el servei de recollida de la brossa a Torredembarra

L’alcalde Eduard Rovira ha assegurat, en un acte públic, que s’estan començant a notar els canvis que s’han introduït amb el nou contracte d’emergència que s’ha fet i en què s’ha adjudicat el servei a l’empresa Prezero España S.A. L’alcalde Eduard Rovira ha explicat que les millores en el servei es comencen a veure en alguns aspectes com la recollida del servei porta a porta i els reforços que s’han aplicat per evitar abandonaments al costat dels contenidors.

El contracte de transició es va adjudicar per un import de 2,1 milions d’euros anuals, va entrar en vigor ja fa un mes després de l’extinció de l’anterior vincle amb Nordvert. 

I a Tarragona, Aquest dijous es farà una ruta exploratòria amb perspectiva de gènere en el marc del Pla Integral de la Part Baixa

Es tracta d’una més de les accions previstes en el procés participatiu que s’està fent per recollir l’opinió de la ciutadania sobre les millores que s’han d’introduir al barri. 

Aquesta ruta es farà demà a partir de dos quarts de sis de la tarda. 

PUBLICITAT