#InfoTardaDaily | Nova jornada de problemes en la circulació ferroviària al Camp de Tarragona

Nova jornada de problemes en la circulació ferroviària al Camp de Tarragona. 

Pla general de l'estació de Renfe. Imatge del 30 de gener de 2020 (Horitzontal).
PUBLICITAT

En aquest cas, les incidències han derivat d’un robatori de cable de coure entre Tarragona i Torredembarra, segons ha informat Adif. 

El cable corresponia al sistema de senyalització i ha provocat retards de més de vint minuts en els trens de les línies regionals i de rodalies que cobreixen el nostre territori. 

El Tribunal de Contractes admet dos recursos per defectes de forma en la publicació del contracte de la brossa de Tarragona

Els recursos els havien presentat el comitè d’empresa i l’empresa SMATSA. L’òrgan considera que es “vulneren les determinacions exigides” pel que fa al desglossament dels conceptes econòmics del contracte. Per això, el Tribunal reclama que es publiquin en la mateixa convocatòria de la licitació. L’òrgan també reconeix una “errada material” en dos valors de l’apartat de la revisió de preus. 

A través d’un comunicat, l’ajuntament ha assegurat que els equips tècnics i jurídics “estan avaluant” la resolució del Tribunal de Català de Contractes i ha apuntat que la documentació requerida ja consta a l’expedient que es va elevar al consell plenari.

La Comunitat de Regants de Riudecanyes utilitzarà l’excedent d’aigua del Molinet de Reus per salvar els avellaners

Ho han acordat el departament d`’Acció Climàtica, la Comunitat de Regants del Molinet i la de Riudecanyes en una reunió celebrada aquesta setmana. 

El gerent dels regants de Riudecanyes, Miquel Àngel Prats, ha celebrat l’acord, si bé encara no s’ha concretat com es materialitzarà aquest sistema de reg d’emergència, ni el calendari de les obres per connectar les dues xarxes. 

Unió de Pagesos i la comunitat de regants de Riudecanyes havien alertat dels risc de perdre 4 mil hectàrees d’avellaners per la falta d’aigua. 

A Tarragona ciutat, mig miler de veïns dels barris marítims diuen “prou” a les inundacions i exigeixen solucions definitives

Després de mesos de reunions, aquest dijous han presentat la Plataforma d’Afectats per les inundacions dels barris marítims. Segons el president del nou col·lectiu, Jorge Lustres, l’objectiu és unir esforços per exigir un “projecte amb cara i ulls” que solucioni la problemàtica del clavegueram i que els veïns no hagin de conviure amb “aigües fluvials i fecals” dues o tres vegades a l’any.

Aquest moviment es va començar a gestar arran dels problemes que va provocar l’aiguat de Santa Tecla. 

La Universitat Rovira i Virgili rebrà gairebé 4,5 milions d’euros del Govern català, en el marc del Pla d’Inversions Universitàries. 

Es tracta d’un 15% més que l’any passat. Aquesta quantitat permetrà avançar actuacions que la URV ja tenia previstes. 

Els diners es destinaran fonamentalment al manteniment dels edificis i la renovació d’instal·lacions, també es podrà avançar l’adjudicació d’algunes obres de més envergadura. És el cas de la segona fase de la plaça de la Concòrdia del Campus Catalunya. També es podran renovar les centrals de protecció contra incendis i els sistemes de control de la climatització i l’enllumenat. 

Quedaran encara pendents grans obres com la rehabilitació de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia i l’ampliació de l’aulari del Campus Catalunya i el trasllat de la facultat de Medicina. 

El Nàstic de Tarragona posarà el punt final aquest cap de setmana a la temporada 2022-2023. 

S’acaba un any realment decebedor dels granes, que van arrencar la competició amb l’objectiu d’estar a la zona alta de la taula i han acabat salvant la categoria a la penúltima jornada. El comiat serà a casa, al Nou Estadi, davant un Alcoyano ja també salvat. Un partit sense pràcticament res en joc, malgrat que el Nàstic pot aferrar-se a un objectiu: la Copa del Rei.

PUBLICITAT