#InfoTardaDaily | Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges intenses a pràcticament tot el país. 

Les precipitacions poden ser especialment fortes al litoral i prelitoral. De fet, al Tarragonès hi ha activat un avís per perill alt per intensitat de pluja fins al vespre.

PUBLICITAT

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. També s’espera algun fenomen de temps violent.

Les pluges arriben un moment crític de sequera i són vistes amb esperança pels bombers. 

En, Marc Castellnou, bomber i investigador sobre incendis forestals, confia que aquests ruixats ajudaran a que l’estiu no sigui tan complicat com es preveia. 

A Tarragona, l’Ajuntament activa el Pla d’Actuació Municipal per risc d’inundacions en fase d’alerta

La Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur) vol recuperar la figura del gestor per potenciar la professionalització del sector. 

La voluntat és fer-ho a través d’un segell d’excel·lència, queinclourà un conjunt de requisits de qualitat, perquè tothom “jugui amb les mateixes regles”. El projecte s’ha presentat avui en una jornada del sector a Salou i es preveu que es publiqui al DOGC a mitjans del mes vinent. 

El president dels apartamentistes tarragonins, Joan Calvet, diu que volen acabar amb l’intrusisme i els pisos il·legals. 

Donar una assistència de qualitat al client al moment de l’arribada, oferir la informació adequada i fer el registre de viatgers, entre altres, són alguns alguns dels requisits que Federatur espera que inclogui el nou segell de qualitat.

Els sindicats UGT i CCOO han aconseguit una reunió amb Drets Socials per abordar la gestió del centre d’acollida de la Mercè. 

Avui els dos sindicats han fet una acció de protesta als serveis territorials del departament a Tarragona per forçar aquesta reunió. 

Denuncien que es vol privatitzar aquest servei que atén joves vulnerables 

Això avui, ahir a la tarda una cinquantena de persones han protestat aquest dimecres a Tarragona per rebutjar l’última proposta del Departament d’Educació feta en la darrera taula de negociació. 

S’enfronta a 18 anys de presó per intentar matar dos veïns d’Horta de Sant Joan l’any 2022

L’Audiència de Tarragona ha començat a jutjar aquest dijous. Els fets es remunten al 26 de juny de l’any 2022 quan l’home va entrar a l’habitatge de les víctimes, on va atacar a una dona i després al seu fill, el qual va intentar aturar l’agressió. L’investigat, que es troba en presó preventiva des del 29 de juny del mateix any, serà l’últim en declarar en la vista. La fiscal també sol·licita una indemnització de més de 4.500 euros de responsabilitat civil. La defensa del processat n’ha demanat l’absolució.

Troben restes del neolític a la zona dels Emprius de Salou

El jaciment podria datar entre el neolític postcardial i l’edat del bronze inicial, entre els anys 3500 i 2000 ANE, aproximadament. S’hi ha trobat 59 sitges, 7 estructures tipus forat de pal, una estructura de fons de cabana, i una altra de sepulcre de fossa. Dins de les sitges han aparegut petits objectes de ceràmica a mà i sílex. Les restes han estat excavades i documentades i s’han tornat a cobrir per protegir-les. El consistori vol treballar per poder-les mostrar al públic.

El Teatre Bartrina ha presentat la programació de la temporada de Tardor 

Començarà el dia 23 de setembre i s’allargarà fins a final d’any. El pressupost de la programació és de 60.000 euros. Entre altres hi actuaran 

 La Ludving Band, Paul Vallvé; Joan Reig i Núria Graham. 

En teatre destaca el monòleg El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc de Josep Maria Miró i amb Pere Arquillué. 

PUBLICITAT